Kósa Lajos Páva Zsoltról: "köszöni szépen, leteszi a lantot"

2019. július 30. 15:14 2019. júl. 30. 15:14

Az Index.hu faggatta Kósa Lajos önkormányzati választásokért felelős kampányfőnököt Budapesten, az őszi önkormányzati választás kapcsánt tartott sajtótájékoztatón, ahol Páva Zsolt neve is előkerült.

Mint ismert, Páva Zsolt idén már nem verekszik meg a polgármesteri székért, helyette a hivatalosan még nem polgármesterjelölt Vári Attilával próbálja megtartani a várost a Fidesz.

"Páva Zsolt polgármester úr pedig azt mondta, hogy ő köszöni szépen, leteszi a lantot, mert szolgálta Pécset elég hosszú ideig, sikerült elérnie a fideszes városvezetésnek, hogy a város költségvetése most először elérje a nullszaldót. A számok alapján azt lehet mondani, hogy Pécs az elsődleges költségvetési válságából kikeveredett, de Páva Zsolt azt mondta, hogy átadja a stafétát, és ez az oka, hogy más polgármesterjelöltet támogatunk"

- mondta Kósa Lajos a leköszönő pécsi polgármester kapcsán, a nullszaldós költségvetésnél furamód nem említve azt a sokmilliárdos költségvetési hiányt, amit 2017 végére hozott össze a város, miután egyszer már megmentette az adósságcsapdától a kormány. A sajtótájékoztatón arról is beszélt, százezer önkéntes segíti majd a kormánypárt kampányát, országjárás is lesz, és Orbán Viktorral is lehet majd találkozni.

Forrás: pecsistop.hu/index.hu