Drogot árult egy pécsi férfi, lecsukatta a bíróság

2019. március 26. kedd 10:59

Drogot árult egy pécsi férfi, lecsukatta a bíróság

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított gépkocsijának és lakásának átvizsgálását követően a nyomozó hatóság több mint 100 g zöld növényi eredetű, kábítószergyanús anyagmaradványt, egy őrlőt, simítózáras tasakokat, digitális mérleget és készpénzt foglalt le.

A gyanúsított több alkalommal adott el marihuánát egy férfinek, legutóbb 2019. március 21-én egy pécsi kereskedőház parkolójában, ahonnan a kórház ambulanciájára állították elő, ahol megvizsgálták és a gyorsteszt eredménye pozitív lett.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a még le nem foglalt tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene, a még ki nem hallgatott más személyeket megfélemlítené, befolyásolná, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés - bűnügyi őrizet - elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, ezért a végzés még nem végleges, másodfokon a Pécsi Törvényszék határoz majd az ügyben.

Forrás: Pécsi Törvényszék