Összevert egy mankóval közlekedő embert, kést dobott a járókelők közé egy férfi Pécsett

2019. április 25. csütörtök 08:41

Összevert egy mankóval közlekedő embert, kést dobott a járókelők közé egy férfi Pécsett

A Pécsi Járási Ügyészség több rendbeli garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy alkoholista férfi ellen, aki ittas állapotban Pécs utcáin garázdálkodott. 

 

A férfi 2018. októberében ittas állapotban ordítozott, fenyegetőzött, járókelőkbe belekötött Pécs különböző közterületein.

Első alkalommal egy mankóval közlekedő személyre támadt rá, akit több alkalommal test szerte megütött, aki az ütések következtében a földre esett.
Ezután a földön fekvő sértettre térdelt, majd ököllel tovább ütlegelte a sértett arcát. A bántalmazást csak akkor fejezte be, amikor az arra járó rendőrök intézkedni akartak és a helyszínről a férfi megpróbált elszaladni.

Néhány nappal később egy pécsi buszmegállóban kiabált, káromkodott, majd belekötött egy számára ismeretlen személybe, aki a buszra várakozott. Őt meglökte, majd miután a sértett a helyi járatú buszra felszállt, a vádlott a busz ajtaját kezdte ütni és követelte, hogy az ismeretlen személy szálljon le, mert őt meg akarja verni. A vádlott agresszív viselkedésének a rendőrök vetettek véget.

Néhány nappal később ugyanebben a buszmegállóban ismételten szóváltásba került egy férfival, őt szidalmazta, megütötte, majd a kezében lévő sörösüveggel megöléssel fenyegette.

Ezt követően a férfi a saját lakásának ablakából ordibált kifelé, kezeiben késeket tartott, mellyel az utcán járó személyeket megfenyegette, majd ezután a vádlott az egyik kést a járókelők közé dobta.

Az elkövető cselekménye több rendbeli garázdaság, illetve testi sértés bűncselekménynek megállapítására alkalmas.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség - Fotó: Pixabay.com