Volt minden: oroszlánetetés, fókabemutató és még rengeteg izgalmas program – Videó!

2018. október 07. vasárnap 09:17

Volt minden: oroszlánetetés, fókabemutató és még rengeteg izgalmas program – Videó!

Szombaton ünnepelték az Állatok Világnapját a Pécsi Állatkertben, ahol sok érdekes program közül válogathattak a vendégek egész nap.  

 

Délelőtt tíz órától kezdődtek a programok az állatkertben, először a mókusmajmok látványetetését nézhették végig a látogatók. Közben a gyermekek további izgalmas eseményeken vehettek részt délutánig, ilyen volt a színkereső játék, a faállat festés, a madárodú készítés és a Mecsek egykori élővilágát is közelebbről megnézhették egy VR alkalmazás segítségével. Továbbá gyerekkoncert és örökbefogadás is volt, s a Pannon Filharmonikusok művésze is egy lenyűgöző előadást tartott. 

Tizenegy órától még a ketreceken kívül is találkozhattak állatokkal a vendégek. Ilyen volt például a fehér láma, akit imádtak a gyerekek. Rajta kívül még sok más barátságos állatot is kihoztak a gondozók, akiket a merészebb vállalkozók meg is simogathattak. 

Talán a látványetetések érdekelték legjobban a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt, amelyekből nem volt hiány. Délelőtt tíz órától egészen fél hatig tartottak ezek a programok.

A mókusmajmok után a barna maci lakott jól, majd a növényevő hüllők táplálkozási szokásait mutatták be, akiket a bátrabbak szintén megsimogathattak. Az egyik legnézettebb előadás a fókák produkciója volt, rengetegen voltak kíváncsiak rájuk. Donka és Bonifác most sem okozott csalódást, ügyesen mutatták be a különböző gyakorlatokat gondozóik segítségével, és persze a jutalomfalatnak is örültek a végén:


 

Déltől az oroszlánok falatozhattak. Az állatok királya már nagyon éhes lehetett, alig akart hagyni nőstény társainak a finomságból. De a gyűrűsfarkú makik, az amerikai bölények, az óriáskígyók sem maradtak éhesen, és a vízilovak, a szurikáták, a mosómedvék, a leopárdok és a pumák is mind teli hassal pihenhettek tovább az állatkert többi lakójával együtt.

 

Pauska Petra - Fotó: Dittrich Éva