Előfizetői tartalom

Olyat csinált épp a forint, amire több mint egy hónapja képtelen volt

Portfolio
Csütörtök reggelre sokadik nekifutásra áttörte a 330-as lélektani szintet a forint az euróval szemben, utoljára november elején volt példa erre és úgy tűnik, hogy egy többhónapos gyengülő trend is megtörhet. Persze még korai lenne ünnepelni a magyar devizát, a következő napokban dőlhet el, sikerül-e alatta maradni. Az is segíthetett a forintnak, hogy szerda este a Fed kamatdöntése után az euró rákapcsolt, ma az EKB küldhet további jelzéseket a piacnak.

A forint 329,9-nél járt az euróval szemben csütörtök reggel, ez 0,1 százalékos további erősödést jelentett szerda estéhez képest. Az utóbbi napokban érezhetően erősödik a forint, nemrég még új történelmi mélypontról beszéltünk 337 felett, majd onnan kapaszkodott vissza. Ez egyrészt természetes korrekciónak volt köszönhető, másrészt a napokban több jegybank is kulcsfontosságú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés