Előfizetői tartalom

Német nemzeti bajnok születhet - Csak ne kelljen majd egyszer megmenteni, ha dől

Évek óta mennek a találgatások arról, mikor egyesítik a két nehéz helyzetbe jutott német pénzintézetet, a Deutsche Bankot és a Commerzbankot, most végre a menedzsmentek is elismernék, folynak az egyeztetések. A végső kimenetel egyelőre képlékeny, most még nagyobb valószínűséget adnánk annak, hogy nem lesz deal, mint hogy egyesül a két bank. A tranzakció egyébként néhány problémára kínál, többre viszont nem nyújt megoldást, sőt, ha dől a bank, akkor komoly stabilitási kockázatot is jelent, hogy ha egy nagy nemzeti bajnokot kell megmenteni.

Mi szükség lenne a bankok egyesülésére?A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésével kapcsolatban már évek óta folyik a találgatás, ennek megfelelően bőven összegyűltek már érvek amellett, miért kellene egyesíteni a két legnagyobb német bankot: Az elmúlt években mindkét bank gyengén, a várakozások alatt teljesített, és a kilátások sem túl rózsásak: a Commerzbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés