A szülő-gyerek kapcsolat néha felszínes

2019.01.13. 12:00

Két nagykanizsai diák nézőpontja a Z-generációról

Általános kép él az emberekben arról, hogy a következő generációk egyre rosszabbak. Szerintem ez nem teljesen igaz, csak nehezen viseljük a változásukat.

SÉTA

A világ teljesen más volt harminc évvel ezelőtt, nem volt például internet, ami már az életünk szerves része. A zsebünkben pedig ott lapul egy mini számítógép. A fiatalokat rengeteg behatás éri a mindennapokban, reklámokból, közösségi oldalakról, iskolából… Egy adott közösség, a barátok és a tanárok tudják legjobban befolyásolni egy fiatal gondolkodásmódját, jövőjét.

Az állandó stresszben tartás, a megfelelési kényszer súlya, a tanár jóindulata vagy éppen rossz napja. De a legnagyobb hiba a módszer. Az iskolának pont az lenne a lényege, hogy megtanítsa a diákoknak az önálló gondolkodást, kiélni a kreativitást és mindezt boldogan. Másrészt a szülőnek is hatalmas feladat ez, egyszer könnyű, máskor nehéz. A szülőnek példaképnek kell lenniük. Sajnálatos módon a szülő-gyerek kapcsolatok egyre felszínesebbek, hiányzik a bizalom, a mindennapos beszélgetés. A szülőknek fel kell nőniük a gyerekeikhez, a fiúknak-lányoknak pedig fel kell nőniük a szüleikhez.

Ahhoz, hogy egy generáció értéket teremtsen, új dolgokat hozzon, változás kell.

Decskó Dániel 11/A

Mező Ferenc Gimnázium

Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!