Önkormányzati segítség rászoruló családoknak

2018.12.05. 17:30

Több száz zalaegerszegi család kap élelmiszercsomagot, illetve egyszeri nevelési támogatást

Az ünnepek közeledtével 250 nehéz körülmények között élő családot támogat élelmiszercsomaggal a Család- és Gyermekjóléti Központ.

Hajdu Péter

Zsolnai Judit intézményvezető és Tolvaj Márta Kállai Sándornénak adja át az élelmiszercsomagot Fotó: Katona Tibor

Fotó: Katona Tibor

Az intézményben már szerdán előkészítve várták a csomagok az érintett családoktól érkezőket, akik számára ebben az időszakban nagy segítség a mintegy 8 ezer forint értékű élelmiszer. Az egyik első érkező, Kállai Sándorné is örömmel vette át a megtöltött, méretes bevásárló táskát. Mint elmondta, három gyermeket nevelnek, s párjának van keresete, de egy jövedelemből nem könnyű ellátni a családot. A csomagban tartós élelmiszerek és szaloncukor, konzerv gyümölcs is található.

Az élelmiszercsomagok beszerzéséhez szükséges mintegy 2 millió forintot az önkormányzat biztosította, s az adományozás indulásakor jelen levő Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere elmondta, harmadik alkalommal kerül sor a több száz családot érintő élelmiszer-adományozásra.

Zsolnai Judit intézményvezető és Tolvaj Márta Kállai Sándornénak adja át az élelmiszercsomagot Fotó: Katona Tibor

– Önkormányzatunk elkötelezett abban, hogy az egerszegi családok és lakosok problémáira megoldásokat találjunk. A gondoskodó város program keretében a jelenlegi valós szükségletekhez igazítottuk az ellátórendszerünket, és új támogatási formákat is bevezettünk – mondta többek között az alpolgármester.

Elmondta, sürgős esetekre krízis segélyalapot hoztak létre, folyamatos juttatásban részesítik a rászorulókat. Idén az adventi élelmiszercsomagon kívül másra is futotta városnak. A szociális ágazat költségkeretében a kiadások mellett több mint 3 millió forintot tudtak elkülöníteni egyszeri nevelési juttatásra. Ezt ugyancsak a napokban, az ünnepek előtt kapják meg az érintettek. Összesen 203 család részesül gyermekenként 8 ezer forint támogatásban, ami 384 gyermeket érint a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!