. Ma Emma napja van.
Kínai egyetemisták Pécsett
2018-07-28 22:52:30
Kínai egyetemisták Pécsett

Kínai egyetemisták Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem két kínai partnerintézménye hallgatóinak részvételével tartanak nyári egyetemet Pécsett.


A Shanghai Institute of Technology 18 hallgatója és 2 oktatója az európai és a magyar kulturális örökséggel ismerkedett meg  két héten át, július 29-ig. A kínai hallgatók a képzés során sokféle szemszögből  elemezték Európát és Magyarországot. Elődadásokat hallgattak meg, amelyeken terítékre került Európa és a Magyarország történelme,  művészettörténete, népi hagyományai, csakúgy, mint az Európai Unió aktuális gazdasági és társadalmi kihívásai. Számos szakmai tanulmányút is segítette elmélyíteni a hallgatók tudását, amelynek során megtekintették Pécs kulturális nevezetességeit, ellátogattak Orfűre, Abaligetre, valamint  négy napos  kiránduláson vettek részt, amelynek során megnézték  Budapestre, Szentendrére, Visegrádra.


A Hangzhou Normal University hallgatói számára az elmúlt évi sikeres nyári képzési program eredményeként pedig immár második alkalommal rendezik meg az angol nyelv és neveléstudomány témájú, négy hetes nyári egyetemi kurzust, amelynek során 35 hallgató ismereteket szerez az Európai Unióról, Magyarországról, fejleszti angol nyelvtudását valamint megismerkedik a neveléstudomány és a pedagógia alapjaival. E mellett a hallgatók  változatos kulturális és szabadidős programokban vehetnek részt.


A kínai csoportokat az ittlétük során magyar és a PTE-n tanulmányokat folytató kínai mentorhallgatók segítik. A két nyári egyetemen a képzés a Kultúratudományi, Pedagógusképző  és Vidékfejlesztési, valamint a Bölcsészettudományi Karon folyik, míg az egyéb programok koordinálását a Külügyi Igazgatóság végzi.


A PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Programban  kitűzött céloknak megfelelően az egyetem Külügyi Igazgatósága egyre növekvő számú nyári egyetemet, az idei nyáron összesen hatot szervez  a karokkal együttműködve.

Utoljára frissítve: 2018-07-28 23:08:33

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>