Benyomva esett a rendőrök előtt a motoros, és még a rendszám sem stimmelt

2018. május 9. 09:52 2018. máj. 9. 09:52

Elmenekült a rendőri igazoltatás elől, majd egy kerítésnek ütközött egy motoros Pécsett kedden. Amellett, hogy nem volt józan, még a rendszámjával is trükközött.

Egy motorkerékpárral közlekedő férfit akartak igazoltatni a rendőrök 2018. május 8-án 10 óra 20 perckor Pécsett, az Eszék utcánál, azonban a férfi a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva tovább haladt.

A rendőrök követni kezdték a motorost, aki pár perccel később Keszüben, a Petőfi Sándor utcában elesett a motorral, majd egy ház kerítésének ütközött.

A könnyű sérülést szenvedő férfinál alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök elfogták, majd további mintavételre előállították. Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy a férfi el van tiltva a járművezetéstől, valamint a motorkerékpár forgalmi rendszámán lévő P betű, R betűre volt házilag átjavítva.

A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozást indított. A hamisított forgalmi rendszám miatt egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúját is vizsgálja a rendőrség.