Máris lelaktuk az új állatkertet?

2018. május 14. 17:55 2018. máj. 14. 17:55

Egy közgyűlési rendeletből derült ki, hogy tavaly a pécsi állatkert ingatlanának értéke 11,3 millió forinttal csökkent, és ez a társaságnak kiadást okozott.

A májusi pécsi közgyűlés egyik előterjesztése foglalkozik a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium Nonprofit Közhasznú Kft. gondjával.

A dokumentum szerint ugyanis a pécsi önkormányzaté az ingatlan, amelyen az állatkert található, ezt pedig vagyonkezelési megállapodás alapján használja a társaság.

Az előterjesztésben, illetve annak mellékletében az olvasható, hogy a "társaság, mint a vagyonkezelői jog jogosultja 2018. május 4-én kelt levelében arról tájékoztatta az önkormányzatot, mint a vagyonkezelői jogot alapító tulajdonost, hogy a vagyonkezelésében levő vagyon ingatlanon 11 300 000 forint összegű, bevétellel nem fedezett kiadása keletkezett, az ingatlan 2017. évi értékcsökkenéséből adódóan."

Emiatt a társaság arra kérte az önkormányzatot, hogy ugyan, valahogy oldják már meg ezt a problémát, a városvezetés pedig ennek érdekében módosítaná szeretné az idén áprilisban megkötött közfeladat-ellátási szerződést, hogy abba belekerüljön, az idei támogatás terhére számolhatja el az állatkert a tavalyi 11,3 milliós kiadását.

A nagy kérdés már csak az, hogy miért és mitől is csökkent az ingatlan értéke tavaly? És ha így is van, mert lelakták a pécsi látogatók - mondjuk amekkora böszme nagyok, nem csoda - akkor sem teljesen világos számunkra, hogy ez miért okoz kiadást a létesítménynek. Talán csütörtökön kiderül.