eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kirándulók az októberi napsütésben a balatonfüredi Balaton-parton 2017. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A magyar versenyképesség kiemelt témái kerülnek terítékre

A balatonfüredi kétnapos rendezvény a járvány következtében a világ társadalmi berendezkedésében történő gyökeres változásokra fókuszál.

Kedden és szerdán tartják a 11. Infotér konferenciát Balatonfüreden. A kétnapos rendezvényt szervező Informatikai Társadalomért Egyesület elnöke, Soltész Attila beköszönőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a pandémia újraírja a társadalmi berendezkedés szabályait, ezért a világ többé nem lesz ugyanolyan, mint korábban volt.

Az elnök úgy látja, nem átmenetiek lesznek ezek a változások, ugyanis amíg a digitalizáció korábban a versenyképességet és a versenyelőnyt jelentette, addig mára az életben maradás zálogává vált. Létfontosságú az információhoz való hozzáférés,

az Infotér konferencia pedig a mostani, átalakulást hozó időszaknak az értelmezésében kíván segítséget adni.

A kétnapos konferencia több pontja is érinti az egyes szektorok átállását, különös tekintettel a magyar versenyképesség szempontjából kitüntetett témákat, így a mesterséges intelligencia alkalmazását, az önvezető járművel fejlődését és a digitális oktatás kérdéseit. Téma lesz a klímakatasztrófa elkerülése, a fenntartható fejlődés és az energiahasználat is.

Az első nap nyitó előadását Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartja, de felszólal többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Csoport vezérigazgatója, Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője és Christofer Mattheisen, a Microsoft Magyarország vezérigazgatója.

A járványügyi előírások miatt a konferencia létszámát az első napon ötszáz főben maximalizálták, de közösségi terekben, kültéren kivetítőkön keresztül lehetőséget nyújtanak az események követésére. Természetesen az interneten digitálisan is látható, sőt, a második nap már teljesen az online térbe költözik a 11. Infotér konferencia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×