knjiznica.ffzg.unizg.hr
 Sveučilište u Zagrebu  
 Filozofski fakultet
Knjižnica​Filozofskog fakulteta
Sveučilišta u Zagrebu
Pretraži

Prijava u katalog | Složeno pretraživanje | Elektronički časopisi | Baze podataka
 
Informacije o korištenju građe i usluga Knjižnice za vrijeme pandemije bolesti COVID-19 te nakon potresa nalaze se na posebnim stranicama. Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte i na adresu knjiznica@ffzg.hr
Usluge za vrijeme pandemije COVID-19
Novosti
E-knjige izdavaca Brill (do 30.9.2021.)
Objavljeno: 05.05.2021
Za Filozofski fakultet je otvoren pristup svim e-knjigama izdavača Brill iz područja društvenih i humanističkih znanosti (osim prava) do 30.9.2021.

Omogućen je pristup s Fakulteta i od kuće

Pristup je omogućen po tzv. EBA (Evidence based acquisition) modelu, što znači da nam po isteku ovog 5-mjesečnog razdoblja ostaje trajni pristup određenom broju knjiga koje su bile najčešće korištene.
 
 
Isključenje pristupa: APA PsycInfo
Objavljeno: 05.05.2021
Zbog isteka licence isključen je pristup bazi podataka APA PsycInfo koja je bila dostupna na platformi EBSCOhost.
Baza je u planu nabave nacionalnog konzorcija za 2021.g., a u tijeku je postupak javne nabave koji provodi Nacionalna i sveučilišna knjižnica, i po čijem će okončanju pretplata biti obnovljena.
 
 
E-knjige iz povijesti umjetnosti
Objavljeno: 05.05.2021
Korištenjem sredstava za financiranje znanstvene infrastrukture Filozofskog fakulteta koja su dodjeljena Poslijediplomskom doktorskom studiju povijesti umjetnosti, osiguran je trajni pristup zbirci od 45 e-knjiga nakladnika Leo S. Olschki i L'Erma di Bretschneider na platformi Torrossa. 
Pristup je omogućen s Fakulteta i od kuće
Knjige možete čitati online ili preuzimati pdf datoteke pojedinih poglavlja. Preuzete datoteke, zbog digitalne zaštite, ne možete otvoriti u preglednicima (Chromeu ili Firefoxu) nego samo u Adobe Acrobat Readeru. Također, tako lokalno spremljene datoteke će ‘isteći’ nakon 14 dana. No, kako su knjige u trajnom vlasništvu Knjižnice, uvijek im možete pristupiti i preuzeti ih ponovo.
 
 
Index of Medieval Art (do kraja 2021.)
Objavljeno: 23.04.2021
Filozofskom fakultetu omogućen je pristup online zbirci slikovne gradje Index of Medieval Art do kraja 2021. godine. Zbirka sadrži slike i deskriptivne podatke o djelima likovne umjetnosti od kasne Antike do 16. st. Ranije poznata kao Index of Christian Art, zbirka danas ima širi obuhvat pa uključuje i sekularna djela kao i djela srednjevjekovne židovske i islamske kulture.
Pristup je omogućen s Fakulteta i od kuće.  
 
 
Uvjeti korištenja Knjižnice
Objavljeno: 23.11.2020
RADNO VRIJEME
PONEDJELJAK-PETAK
PRIZEMLJE 7,30-20,00 sati
KATOVI 8,00-20,00 sati
Prema preporukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu (upute za rad od kuće i organizacija rada djelatnika Knjižnice u dva tima) i sukladno odluci Knjižničnog odbora, Knjižnica je otvorena za korisnike u jednoj smjeni, odn. od ponedjeljka do petka od 7,30 (prizemlje) odn. 8,00 (katovi) do 20,00 sati.Subotom je Knjižnica zatvorena.
Čim Nacionalni stožer uputi obrazovnim i znanstvenim institucijama drugačije preporuke, Knjižnica će postupiti prema njima.
Čitaonice su i dalje otvorene uz poštivanje protuepidemijskih mjera (mjerenje temperature, maska, dezinfekcija ruku, upisivanje pri ulazu, fizička distanca).
Uvjeti korištenja dvorana u Knjižnici
U čitaonicama je zbog novih protuepidemijskih mjera ograničen broj korisnika koji borave u prostoru u isto vrijeme:
Prizemlje - 40 korisnika
1. kat - 30 korisnika
2. kat - 25 korisnika
3. kat - 25 korisnika
4. kat - 30 korisnika
5. kat - 25 korisnika
Hvala na razumijevanju!
 
 
Vrijedna donacija Japanske fondacije
Objavljeno: 10.03.2021
まるごと日本のことばと文化, A1, A2, A2/B1, B1
Marugoto nihon no kotoba to bunka = Marugoto : Japanese language and culture, A1, A2, A2/B1, B1 set je od 9 e-knjiga koje je priredio The Japan Foundation, a namijenjen je učenju japanskoga jezika i razvijanju komunikacijskih vještina na japanskome za strane govornike. Set obuhvaća udžbenike i interaktivne radne materijale za različite stupnjeve poznavanja jezika. Nakladnik je Sanshusha Publishing Co. iz Tokija, a pristup je omogućen putem stranica Maruzen Bookstore-a.
Adresa za pristup: https://elib.maruzen.co.jp.p.vbz.ffzg.hr/
 
 
Brucoši i brucošice, dobrodošli!
Objavljeno: 08.10.2020
Drage brucošice, dragi brucoši, dobrodošli u Knjižnicu!
Upisom na Fakultet, automatski ste postali članovi/članice Knjižnice. No, ipak, molimo vas da provjerite i po potrebi ispravite svoje kontakt podatke u knjižničnom sustavu. To možete učiniti koristeći opciju 'Osobni podaci' unutar svoje korisničke stranice u knjižničnom sustavu.
direktna adresa za provjeru i promjenu podataka
Naročito je važno da pod primarnu adresu e-pošte upišete onu adresu na koju želite primati obavijesti o ispunjenim rezervacijama i ostale obavijesti iz Knjižnice te dokumente koje ste skenirali.
 
 
Ispis zapisa o radu (dokaz o pohrani u repozitoriju)
Objavljeno: 16.09.2020
U skladu s novom procedurom završetka studija (opisane Hodogramom) studenti trebaju studentskoj službi dostaviti zapis o diplomskom radu u repozitoriju ODRAZ, u PDF formatu, kao dokaz o obavljenoj pohrani. 
Kako ćete dobiti zapis o radu iz repozitorija?
To možete tek nakon što su knjižničari pregledali i objavili vaš rad (za to nam treba najviše 3 radna dana, ali često i manje).
Potražite svoj rad (pretraživanjem po naslovu ili pregledavanjem po prezimenu) i kad imate otvorenu stranicu s podacima o svom radu, stisnite istodobno tipke Ctrl i p. Time ćete pokrenuti funkciju printanja, pri čemu trebate umjesto printera odabrati opciju ‘Save as PDF’. Takav pdf (trebao bi izgledati poput sličice u prilogu) šaljete studentskoj službi kao dokaz o pohrani.

 
 
Potvrde o vraćenim knjigama
Objavljeno: 04.09.2020
Dragi studenti,
potvrde o vraćenim knjigama od danas možete zatražiti preko osobne korisničke stranice u katalogu Knjižnice. Za prijavu koristite svoj AAI@EduHr korisnički račun.
Odaberite opciju zatraži potvrdu o vraćenoj građi ('ask for discharge' ako koristite englesko sučelje) i slijedite upute.
Vaš zahtjev najprije treba odobriti osoblje knjižnice i potvrda će nakon toga biti poslana direktno u Studentsku službu.
Ukoliko iz bilo kojeg razloga ne možete ovaj zahtjev poslati preko vaše osobne stranice, slobodno pošaljite mail na knjiznica@ffzg.hr.
 
 
Virtualna izložba na Noć knjige
Objavljeno: 23.04.2020
U duhu glavne teme ovogodišnje Noći knjige “Knjige koje su mijenjale svijet”, Knjižnica Filozofskog fakulteta pripremila je virtualnu izložbu "Knjige koje život znače - izbor iz Knjižnice Filozofskog fakulteta". Prema prijedlozima knjižničarki, nudi se izbor iz bogatog opusa literature koja je mijenjala struku, odsjek ili pojedinca, time svakako mijenjajući svijet. Osim preporučenih naslova možete saznati nešto ukratko o njima te naći poveznicu na elektroničko izdanje ako postoji.
Do izložbe dođi klikom na sliku :)
 

 
 
RSS
«Previous Page ˇ Next Page»
IZDVOJENO
Radno vrijeme
Upute za unos diplomskih radova u ODRAZ
Međuknjižnična posudba
Skeniranje na zahtjev
Studentska praksa
Narudžbe iz Zatvorenog spremišta
Informacije za studente s invaliditetom
Arhiv FF-a
Izjava o pohrani disertacije
Izjava o pohrani završnog ili diplomskog rada
Dokumenti
IZABRANI IZVORI
Elektronički časopisi
Pretraživanje članaka
Repozitorij FFZG-a
FF Open Press
Bibliografija FFZG-a
Hrčak - Portal znanstvenih časopisa RH
CROSBI - Hrvatska znanstvena bibliografija
Google znalac
 
 
Knjižnica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
I. Lučića 3, 10000 Zagreb ; tel: 01/4092-396 ; E-mail: knjiznica@ffzg.hr
http://knjiznica.ffzg.unizg.hr
NASLOVNICAIZVORIUSLUGEKNJIŽNICAKONTAKT