bibnat.ro
home    hartă site    termeni şi condiţii
contact
 
 
caută:   
 
        
 
noutăţi
 
26 noiembrie 2021
Programul Bibliotecii Naționale a României în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2021

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2021, Biblioteca Națională va fi închisă pentru public. 
Începând de joi, 02 decembrie 2021, va fi reluat programul normal de funcționare.

Vă așteptăm!
 
23 noiembrie 2021
“Then and Now”/ „Atunci și Acum”
Expoziție de fotografie organizată de Secția de Diplomație Publică a ambasadei Statelor Unite ale Americii în colaborare cu Biblioteca Națională a României.
 
16 noiembrie 2021
MEDIU CONSTRUIT - GHID ALTERNATIV AL JAPONIEI
Ambasada Japoniei în România, Fundația Japonia și Biblioteca Națională a României, sub patronajul Ministerului Culturii, vă invită la expoziția de fotografie MEDIU CONSTRUIT -GHID ALTERNATIV AL JAPONIEI (arhitectura, peisagism, infrastructură),  desfășurată la Biblioteca Națională a Românei (sala Symposium, parter), în perioada 16 noiembrie - 27 decembrie 2021. 
 
12 noiembrie 2021
Anunț
Vă informăm că la Biblioteca Națională a României nu se organizează centru de vaccinare în acest weekend.
Pentru detalii, vă rugăm să vă adresați Platformei Naționale de Informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 la numărul unic național 021.414.44.25 sau la e-mail contact@vaccinare-covid.gov.ro

Vă mulțumim!
 
02 noiembrie 2021
Premiul Goncourt - Alegerea României 2021
Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, vor organiza, marţi, 2 noiembrie, de la ora 14.00, la sediul Bibliotecii, conferinţa de presă Choix Goncourt de la Roumanie, la finalul căreia doamna ambasador Laurence Auer va anunţa romanul preferat de studenții români, ales dintre cele șaisprezece titluri ce fac parte din selecția oficială propusă de Academia Goncourt. În cadrul conferinţei de presă, alături de doamna ambasador Laurence Auer, vor fi prezenţi domnul Adrian Cioroianu, directorul general al Bibliotecii Naţionale a României, Miguel Bonnefoy, laureatul Choix Goncourt de la Roumanie ediţia 2020, şi jurnalista Alida Mocanu.
 
01 noiembrie 2021
Anunț
Stimaţi utilizatori,

În cursul zilei de astăzi, 01.11.2021, între orele 13:00 – 17:30 sunt programate revizii la posturile de transformare şi alimentare cu energie electrică ale Bibliotecii Naţionale a Romaniei, ceea ce implică întreruperi ale furnizării energiei electrice.
Astfel, pentru a evita eventuale incidente, vă informăm că între orele 13:00 – 17:30 ascensoarele vor fi blocate în vederea evitării rămânerii persoanelor blocate în ascensoare la momentul întreruperii furnizării energiei electrice.
 
25 octombrie 2021
Anunț
Dragi cititori și utilizatori,
În conformitate cu Hotărârea CNSU nr. 91 şi H.G. nr. 1130  din 22.10.2021, vă informăm că începând de astăzi, 25 octombrie, accesul în Biblioteca Națională a României va fi permis doar persoanelor care fac dovada că sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, accesul în Bibliotecă este condiționat de purtarea măștii de protecție pe toată durata vizitei în instituție.
Vă invităm să urmăriți website-ul Bibliotecii Naționale (www.bibnat.ro) și pagina de Facebook a instituției, unde vom publica informații cu privire la deciziile care privesc activitatea bibliotecii ce vor fi luate de autoritățile competente.
Vă mulțumim că alegeți să studiați la Biblioteca Națională a României și vă așteptăm cu drag!
 
21 octombrie 2021
Maraton vaccinare anti-Covid la Biblioteca Națională a României - Ediția a treia
Pentru a treia oară în acest an, Biblioteca Națională a României se alătură efortului general de imunizare a populaţiei și de stopare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, timp de 3 zile şi trei nopţi, începând de vineri, 22 octombrie, ora 16.00, şi până luni, 25 octombriei, ora 8.00. În colaborare cu UMF Carol Davila, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale, vor fi amenajate 10 cabinete de vaccinare, în care cei interesați se vor putea vaccina fără programare împotriva COVID-19, imunizarea realizându-se cu oricare din cele trei tipuri de vaccin disponibile: Moderna, Pfizer şi Janssen.
 
19 octombrie 2021
Anunț pentru utilizatorii Bibliotecii Naționale a României
Stimați cititori și prieteni ai Bibliotecii Naționale a României,

Vă comunicăm condițiile de acces în instituția noastră pentru cititorii care posedă un permis valid – condiții de care vă rugăm să țineți seama pe tot parcursul vizitei dvs.
 
14 octombrie 2021
Anunț concurs post contractual vacant
Biblioteca Națională a României organizează în perioada 11.10.2021 - 09.11.2021, la sediul central din București, Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant în afara organigramei, pe perioadă determinată de 23 de luni, pe jumătate de normă (4 ore/zi, 20 ore pe săptămână)
 
Arhiva noutăţi
 
cataloage/baze de date
 
Căutaţi în:
Catalog BN online
Fișiere de autoritate BNaR
LIVES-RO vedete de subiect
Catalogul editurilor din România
Catalog tradițional virtual - Book-a-Book
Bibliografia naţională
Bibliografia CIP
Cataloage colective
Baze de date științifice
Termeni și condiții de utilizare a bazelor de date
 
BIBLIOstand
 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 
Biblioteca Naţională Digitală
 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 
Programul bibliotecii
 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Dragi utilizatori,
Vă anunţăm inchiderea pentru public a Arhivei Istorice din cadrul Colecţiilor Speciale în perioada 16.08.2021 – 27.08. 2021
 
Instrumente pentru editori
 
Registrul Internaţional al Editorilor (The Global Register of Publishers)

ROAD - Catalogul resurselor cu acces deschis

 Catalogul Editurilor din   România. CERom
 
CASIDRO
 
 
Voluntar la Biblioteca Naţională
 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 
legături
 
Rapide
LIVES-RO
Referinţe online
Depozit legal
ISBN, ISSN, ISMN, CIP
Identificatorul Standard Internațional pentru Biblioteci și Organizații Conexe (ISIL)
Filiala Omnia
Filiala Batthyaneum
Rezerva naţională de publicaţii
Ghid de digitizare
Recomandări tehnice pentru programele de creare de conţinut digital din domeniul cultural
Ghid EDM (Europeana Data Model)
ISBD (ediția consolidată 2011) în limba română

Utile
Dicţionar bilingv de expresii şi locuţiuni
Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci [OSIM]
Oficiul Român pentru Drepturile de Autor [ORDA]
Organismul Național de Standardizare [ASRO]
 www.conect.gov.ro
 
proiecte europene
 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2021 Biblioteca Naţională a României
 
ATENȚIE! Acest website folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Continuând să folosiți acest website, vă dați acordul în legătură cu utilizarea cookie-urilor.ACCEPT
George Enescu – ambasador al muzicii românești: 140 de ani de la nașterea marii personalităţii artisticeGeorge Enescu – ambasador al muzicii românești: 140 de ani de la nașterea marii personalităţii artisticeNostalgii dantești: excurs documentar și iconografic pe urmele „creatorului sufletului italian”Nostalgii dantești: excurs documentar și iconografic pe urmele „creatorului sufletului italian”Béla Bartók- un erudit cercetător al folclorului universalBéla Bartók- un erudit cercetător al folclorului universalARS SCRIBENDI ARTIFICIALITER : Capodopere din perioada de leagăn a tiparuluiARS SCRIBENDI ARTIFICIALITER : Capodopere din perioada de leagăn a tiparuluiEstetica romantică în miniaturile pentru pian ale lui Fryderyk ChopinEstetica romantică în miniaturile pentru pian ale lui Fryderyk ChopinReclamele industriei automobilului în presa din perioada interbelică din colecțiile speciale ale Bibliotecii Naționale a RomânieiReclamele industriei automobilului în presa din perioada interbelică din colecțiile speciale ale Bibliotecii Naționale a RomânieiÎmbinarea simfonismului cu expresivitatea în muzica de balet a lui P. I. Ceaikovski: 180 de ani de la naşterea compozitoruluiÎmbinarea simfonismului cu expresivitatea în muzica de balet a lui P. I. Ceaikovski: 180 de ani de la naşterea compozitoruluiHoria C.MATEI, Silviu NEGUȚ, Ion NICOLAE. Enciclopedia statelor lumiiHoria C.MATEI, Silviu NEGUȚ, Ion NICOLAE. Enciclopedia statelor lumiiMária PAKUCS-WILCOCKS. Sibiul veacului al XVI-lea: rânduirea unui oraş transilvăneanMária PAKUCS-WILCOCKS. Sibiul veacului al XVI-lea: rânduirea unui oraş transilvăneanArhimandrit Paisie TEODORESCU. Reşedinţa Patriarhală. Istorie şi artăArhimandrit Paisie TEODORESCU. Reşedinţa Patriarhală. Istorie şi artă