Select Language
Please accept preferences, statistics cookies to watch this video.
4 MODURI PRIN CARE POTI TRIMITE O CERERE DE NEGOCIERE CU BANCA/IFN-UL
COMPLETEAZA CEREREA AICI
CLIPURI, REPORTAJE, INTERVIURI
Diferența dintre un proces în instanță și o conciliere
REZOLVĂ-ȚI PRIN NOI LITIGIUL CU BANCA ȘI IFN-UL
CSALB te ajută gratuit și rapid în soluționarea problemelor cu instituția financiar-bancară
CARE SUNT PASII?
Pentru soluționarea litigiilor trebuie să urmați procedurile SAL.
INFORMAȚII PERSOANE FIZICE
INFORMAȚII PERSOANE JURIDICE
FORMULARE CERERI
Descarcă formularele necesare pentru depunerea cererilor. Cererile pot fi completate în limba română sau în limba engleză.
Informare pentru consumatorii care se adresează CSALB cu cereri privind: ștergerea din Biroul de Credit, creanțe cesionate, credite acordate prin programul Prima Casă și plata primei de stat
ACCESEAZĂ CERERILE
FORMULARE CERERI
Descarcă formularele necesare pentru depunerea cererilor. Cererile pot fi completate în limba română sau în limba engleză.
ACCESEAZĂ CERERILE
#CONCILIATORII
Cine sunt #conciliatorii? Descopera ce rol au conciliatorii in solutionarea litigiilor.
VEZI CONCILIATORII CSALB
CARAVANA ONLINE CSALB
Vezi evenimentele online organizate de CSALB
AFLĂ MAI MULTE
EVENIMENTE
Vezi evenimentele și conferințele organizate de CSALB
AFLĂ MAI MULTE
NOUTĂȚI
CONFERINTE, INFORMARI, RAPOARTE
Ce au solicitat consumatorii în raport cu băncile? Beneficiile obținute în urma negocierilor, cu 70% mai mari decât înaintea crizei sanitare
12/01/2022
Recomandările CSALB către bănci, după aproape 2 ani de pandemie
29/11/2021
SERVICII AUDIT FINANCIAR
26/11/2021
RAPORT DE ACTIVITATE CSALB LA 30.09.2021
28/10/2021
Împăcări de 1,24 mil EUR între consumatori și bănci
27/10/2021
Mai mult
CE SPUN CONSUMATORII CARE AU APELAT LA CSALB
CAZURI REZOLVATE, CONSUMATORI MULTUMITI
Aveam trei credite făcute la aceeași bancă, însă după decesul soțului nu le mai puteam plăti din pensia mea de fost cadru didactic. Din acest motiv, timp de doi ani am fost nevoită să mă reangajez. Anul trecut am apelat și la amânarea cu 9 luni a ratelor, în speranța că îmi voi reveni. Am depus o cererea la CSALB pe 7 ianuarie, fără să am mari așteptări. Dar, după doar două săptămâni am primit o mare bucurie. Conciliatorul Dragoș Gheorghe a propus unificarea creditelor în unul singur și o perioadă de grație de șase luni, timp în care nu plătesc dobânda. Tot conciliatorul a propus ca pentru ultimele 30 de luni din credit rata lunară să scadă de la 1.600 de lei la 1.200 de lei. Din fericire banca a acceptat, iar reducerea totală este de aproximativ 4.000 de euro, fără de care nu știu cum m-aș fi descurcat.
Angela Pantiloiu, Sebeș
Doresc să vă adresez mii de mulțumiri pentru promptitudine, profesionalism, devotament și ajutorul acordat în soluționarea cazului meu. Datorită echipei dumneavoastră și a domnului conciliator Cosmin Vasile am reușit să închid creditul în condiții echitabile, după un război cu banca interminabil și neloial. Am restituit anticipat creditul după ce blocul unde achiziționasem apartamentul a fost declarat cu grad seismic. După negocierea în cadrul CSALB am ajuns la soluția de a stinge creditul printr-o plată anticipată de aproximativ 26.000 de euro, iar banca mi-a șters datoria rămasă de 7.150 de euro.
G.P.
Când am primit soluția nu-mi venea să cred, am zis că nu este real. În sensul că banca mi-a șters absolut tot creditul! Au fost puțin peste 43.000 de franci elvețieni, deși inițial ne doream măcar o reducere. Procedura de depunere a cererii este simplă, documentele se atașează foarte usor în aplicația de pe site. Am descris și condiția familiei, am pus și fotografii ale documentelor justificative pentru situația noastră dificilă. În trecut am încercat și cu procese colective, individuale, însă nu am obținut niciun rezultat.
Irina, București
Am contractat în anul 2007 un credit imobiliar în CHF. Din cauza crizei imobiliare și a creșterii cursului CHF, ratele au ajuns chiar să se dubleze, în timp. Până în toamna anului 2018 am reușit cu unele întârzieri să plătim ratele, însă din primăvara lui 2019, de când ne confruntăm cu o gravă problemă de sănătate a soției, perioada de întârziere s-a tot mărit. Înainte ca situația să devină critică am apelat la CSALB, în speranța obținerii, prin conciliere, a unei conversii și a reechilibrării creditului. Cu ajutorul CSALB am obținut mai mult decât puteam spera vreodată, adică remiterea totală a datoriei de 52.000 CHF și închiderea creditului la care aș mai fi avut de plată circa 12 ani. Colaborarea cu CSALB a fost simplă, concretă și neașteptat de rapidă. De aceea, încurajez pe oricine este într-o situație mai deosebită și care dorește o înțelegere cu banca, înainte de orice altă acțiune, să încerce o conciliere prin CSALB. Nu există impunere sau constrângere, ci doar avantaje.
M.I., Oradea
Nu am cuvinte să mulțumesc echipei CSALB și în special conciliatorilor care m-au ajutat în acest caz: doamnei Roxana Mustățea și domnului Doru Trăilă. Domnul Trăilă a dat prima hotărâre în cazul meu, anul trecut. Atunci, a solicitat băncii să îmi stabilească ratele lunare în funcție de soldul calculat la valoarea actuală a imobilului, nu la valoarea din 2007. Iată că, după cinci ani în care am sperat să rezolv situația mea cu ajutorul avocatului, după ce am muncit în străinătate ca să îmi pot plăti ratele, după ce am luat în calcul inclusiv darea în plată, situația noastră s-a rezolvat cu ajutorul CSALB în cîteva luni și fără să plătesc niciun ban.
R.P.
Mulțumesc enorm întregii echipe CSALB pentru ajutorul acordat în soluționarea problemei dintre bancă și mine! Mă bucur și sunt încântat că am putut să rezolv problema în timp util și fără să merg în instanță sau alte demersuri, hârtii, birocrație! Vă sunt recunoscător și sper să nu mai ajung în astfel de situații de acum încolo! Încep să cred că România are viitor cu oameni buni și corecți!
Mihai
Am ajuns să colaborăm cu CSALB la îndemnul unei bănci față de care aveam o serie de revendicări. La CSALB am avut surpriza să întâlnim oameni cu adevărat interesați să ne ajute în negocierea cu băncile. Menționez pe doamnele conciliator Roxana Mustățea și Marieta Avram care au avut o contribuție importantă în obținerea unor rezolvări convenabile în ambele dosare. În concluzie, colaborarea noastră cu CSALB a fost de un real ajutor, obținând rezultate bune și evitând înaintarea dosarelor în instanță. Mulțumim echipei CSALB pentru implicare, răbdare și rezultate! Fără a putea face minuni, te pot reprezenta corect, te pot consilia eficient, cunoscând bine funcționarea sistemului. La cat mai multe dosare rezolvate elegant!
A.D.
După aproape 10 ani de când am contractat un credit am constatat că există discrepanțe majore între actul adițional primit în 2010 și contractul inițial din 2006. Am scris băncii și am rugat să mi se elimine acel comision pe care eu îl credeam abuziv. Banca a refuzat și, ulterior, un prieten mi-a recomandat să iau legatura cu acest Centru și să expun situația. În două luni de zile am rezolvat problema, în sensul că am primit înapoi aproape 3.000 euro și mi-a fost eliminat din contract acel comision considerat abuziv, de 85 euro pe lună.
V. Neață
În martie 2016, când produsul a ajuns la scadență, un produs de economisire-creditare, și când trebuia să-mi recuperez banii, banca nu mi i-a dat decât parțial, spunând că sunt blocați de o terță parte. La Centru am reușit să recuperez toți banii. Chiar dacă cei de la bancă mi-au sugerat că degeaba mă duc la CSALB, pentru că tot cu ei negociez, nu am simțit nicio presiune din partea conciliatorului care mi-a oferit o soluție convenabilă mie, soluție pe care nu am reușit să o obțin de la bancă înainte de a merge la CSALB.
O. Idita
Am avut un credit și, de-a lungul timpului, a trebuit să fac mai multe intervenții la bancă, să înțeleagă că dobânzile și comisioanele sunt prea mari. Am încercat să rezolv singur problema cu banca, amiabil, dar nu am avut niciun rezultat. Am contactat apoi CSALB și s-a rezolvat imediat. Am convenit că tot ce mai aveam de achitat, adică 3.000 de lei în contul comisioanelor mari plătite până atunci, să fie șters. Am ales soluția propusă pentru a avea control asupra deciziei finale. Nu am vrut ca această decizie să-mi fie impusă de o terță parte.
C. Gherghin
Abonare la newsletter
Te abonezi si vei primi informari si rapoarte despre activitatea CSALB
Prin înregistrarea adresei de e-mail în această secțiune, ne oferiți acordul pentru transmiterea de buletine informative via e-mail, pe adresa furnizată.
Înainte de a furniza datele dumneavastră cu caracter personal, vă invităm să parcurgeți Politica noastră de Confidențialitate
    Sunt de acord să mă abonezSună
021 9414
CSALB
Despre Noi
Corpul Conciliatorilor
Comunicate de presa
Aparitii in presa
Informari
Rapoarte CSALB
Contact
INFO CONSUMATORI
Intrebari frecvente
Proceduri pentru persoane fizice
Formulare cereri
Legislatie
Termeni si conditii
Politica de confidențialitate
Politica cookie
URMARESTE-NE PE FACEBOOK