Knock-out fra Northug & co.

Klart mest likte idrett i Norge. Fotballen faller som en stein.

MEST POPULÆR: Petter Northugs VM-innsats har unektelig vært med på å heve norsk langrenns popularitet ytterligere. Idretten er nå den klart mest likte i Norge. Foto: Bjørn Langsem
MEST POPULÆR: Petter Northugs VM-innsats har unektelig vært med på å heve norsk langrenns popularitet ytterligere. Idretten er nå den klart mest likte i Norge. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sponsor Insight måler fortløpende populariteten til de forskjellige idrettsgrenene i Norge. Langrenn har toppet barometeret hvert eneste kvartal de siste årene. Det gjør de fortsatt - men nå i ensom majestet.

Tidligere har langrennsløperne fått hard konkurranse av skiskytterne på popularitetstoppen, men etter årets sesong - VM-festen i Falun inkludert - har Johaug, Bjørgen, Northug og resten av langrennsløperne rykket til seg ei solid luke.

Mens det før vinterseongen startet skilte kun to prosent mellom langrenn og skiskyting i popularitet, er avstanden nå økt til sju prosent. 58 prosent oppgir at de er interessert i å følge med på langrenn. Tallet for skiskyting har falt fra 55 til 51 prosent. 

Det er tall som selvsagt gleder Bernt Halvard Olderskog, kommersiell leder av langrennssatsingen i Skforbundet.

- Vår markedsstrategi er å nå ut til folket og være en viktig del av den norske folkesjela i et evighetsperspektiv. Da må vi være strategiske i det aller meste av aktiviteter.

- Vi er ydmyke når vi nå ser hvilken posisjon vi har. Det skal arbeides hardt og klokt for å beholde denne posisjonen, sier Olderskog til Dagbladet. - Slike målinger bruker vi svært bevist. Vi lever av at folk er interessert i sporten vår og at våre kunder får igjen for sine investeringer, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.