РЗС: Голямата ни битка е за свикване на Велико народно събрание

РЗС: Голямата ни битка е за свикване на Велико народно събрание

© Асен Тонев

Получихме доверието на 5% от българските граждани, обяви лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев на последната пресконференция за изборната нощ. Той уточни, че РЗС е единствената политическа сила, която удвоява разултата си от евроизборите.


"Няма да останем под бариерата, освен ако не се извърши голяма фалшификация", каза Янев. "Изчислили сме всичко, което идва от чужбина. Имаме 1% от вота в европейските страни и САЩ. Единствено в Турция РЗС няма нито един глас", обясни лидерът на РЗС в отговор на въпрос. Той обеща в сряда специална пресконференция за ролята на турските тайни служби и правителство за вота в Турция и за изборния туризъм.


Янев добави, че РЗС се е утвърдила, като първа политическа сила в дясно след ГЕРБ. "Нашият резултат е свързан с една голяма битка за България - изкореняване на корупцията, свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция", каза лидерът на РЗС. Според него на следващите избори РЗС ще е голяма политическа сила.




"В този смисъл няма да изнудваме никого за места в бъдещото правителство, но подкрепяме ГЕРБ", посочи Янев. Той отново повтори, че партията се вълнува повече от парламентарната дейност, отколкото от изпълнителната власт. Професионалисти от партията обаче биха подсилили отделни министерства. До момента разговори с ГЕРБ не били провеждани.


Янев се закани, че ще продължи да преследва корумпираните политици, магистрати и чиновници. Според него има логика по време на управлението на ГЕРБ да се обърне по-голямо внимание на подобни сигнали.


Като приоритет на работата в парламента на РЗС лидерът на партията посочи промени в изборните закони, насочени към ограничаване на възможностите за гласуване в Турция и намаляване на броя на партиите.






Всичко, което трябва да знаете за: