eestimaja.fi
 
Tükike Eestimaad keset Helsingit!
 
Missä?
Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22 C, 00540 Helsinki
Milloin?
Maanantai–perjantai klo 10–17
Baltia-kirjasto: ma–ke ja pe 10–17, to 10–18
 

MIKÄ ON EESTI MAJA – VIRO-KESKUS?
Eesti Maja – Viro-keskus on Helsingin Viro-toimijoiden kansalaisaloitteena toteuttama hanke, joka kokoaa saman katon alle useita Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, matkailu- ja taloussuhteita edistäviä tahoja. Tällä hetkellä talossa toimivat Viron elinkeinoelämän kehittämissäätiö Enterprise Estonia, Suomen Viro-yhdistysten liitto, Tuglas-seura ja Viro-instituutti.
Viro-keskuksessa on mahdollista järjestää näyttelyitä ja musiikkitapahtumia. Tilaa on kokousten, seminaarien ja koulutustilaisuuksien pitämiseen, ja vieraiden on mahdollista käyttää Tuglas-seuran Baltia-kirjaston kokoelmia.
"Viro-keskus on taas yksi tärkeä Viron ja Suomen suhteiden suunnannäyttäjä, mutta tämä ei koske vain kulttuurisuhteita: tällä läpimurrolla on paljon suurempi merkitys," kommentoi Eesti Instituutin johtaja Mart Meri Viro-keskuksen avajaissa 17.9.2010. "Helsingin Viro-keskuksesta on puhuttu vuosia, kuten myös Suomi-keskuksesta Tallinnassa. Nyt olemme saavuttaneet ensimmäisen päämäärän," sanoi Meri.
Suomalaisten Viron-ystävien lisäksi Viro-keskus on koonnut ympärilleen myös Suomessa asuvia virolaisia, joita on yli 70 000. Keskuksessa kokoontuvat suomenvirolaisten kuorot ja musiikkiryhmät. Viron kielen ja suomen kielen kurssit ja erilaiset kulttuuritapahtumat ovat osa Viro-keskuksen ohjelmaa.

EESTI MAJA – VIRO-KESKUKSEN TOIMIJAT


TUGLAS-SEURA
Tuglas-seura on vuonna 1982 perustettu Viron-ystävien valtakunnallinen yhdistys. Järjestämme monipuolista ohjelmaa: kulttuurimatkoja Viroon, kielikursseja, luentoja, konsertteja, näyttelyitä, kuuluisat Martin markkinat aina marraskuussa. Ylläpidämme Baltia-kirjastoa. Seuran julkaisema Suomalais-virolainen kulttuurilehti Elo ilmestyy viidesti vuodessa.
YHTEYSTIEDOT
SUOMEN VIRO-YHDISTYSTEN LIITTO
Vuonna 1991 perustettu Suomen Viro-yhdistysten liitto ry. on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, johon kuuluu noin 30 Viro-yhdistystä ympäri Suomen. SVYL järjestää mm. Viro-tapahtumia, seminaareja, näyttelyitä ja matkoja. Liiton julkaisema viro.nyt-kulttuurilehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Liitolla on myös Viro-aiheisten kirjojen verkkokauppa.
YHTEYSTIEDOT
VIRO-INSTITUUTTI
Viron Suomen-instituutti on Viron ensimmäinen maan rajojen ulkopuolelle perustettu kulttuuri-instituutti. Se avattiin Helsingissä Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta 1995.
Viro-instituutti tuo Suomeen virolaista teatteria, oopperaa, taidetta ja musiikkia, järjestää seminaareja, kirjallisuusiltoja sekä muita kulttuuritapahtumia. Instituutti panostaa myös nuorten keskuudessa tehtävään työhön tarjoten mm. Viro-tietopaketteja Suomen kouluille ja tietoja opiskelumahdollisuuksista Virossa.
YHTEYSTIEDOT
ENTERPRISE ESTONIA
Viron kaupallinen edustusto Enterprise Estonia auttaa yrityksiä kansainvälistymään Itämeren alueella. Tehtävämme on auttaa virolaisia yrityksiä löytämään uusia mahdollisuuksia Suomesta sekä suomalaisia yrityksiä menestymään Virossa.
YHTEYSTIEDOT


KIELIKURSSIT
Tuglas-seura järjestää viron ja suomen kielen kursseja Viro-keskuksessa sekä eriaiheisia viron kielen verkkokursseja ja kielikurssimatkoja Viroon.
 

VIRON KIELEN KURSSIT


SOOME KEELE KURSUSED

 


OPISKELU VIROSSA


www.studyinestonia.ee
finland@studyinestonia.ee
Eesti Maja – Viro-keskuksessa toimiva Viro-instituutti välittää yhteistyössä Study in Estonian kanssa kattavaa tietoa opiskelumahdollisuuksista Virossa.
Study in Estonian tehtävänä on Viron korkeakoulutuksen edustaminen ja tunnetuksi tekeminen Viron ulkopuolella. Organisaatio tekee yhteistyötä kaikkien Viron yliopistojen kanssa, jotka tarjoavat englanninkielisiä tutkintoon johtavia opinto-ohjelmia. Study in Estonian toimintaa koordinoi virolainen Archimedes-säätiö ja se saa rahoituksensa Euroopan sosiaalirahastosta.
Katso lähemmin


VERKKOPUOTI
Viro-aiheista kirjakauppaa ylläpitää Suomen Viro-yhdistysten liitto. Puodista löydät niin kirjat, kartat, matkaoppaat, cd:t kuin dvd:tkin. Ostokset voit tehdä joko verkkopuodin kautta, puhelimitse tai sähköpostilla. Lähetämme tilaamasi tuotteet postitse, ja laskun maksat tuotteen mukana tulevalla laskulla.
Verkkopuotiin


 


baltia-kirjasto@tuglas.fi
Tuglas-seuran ylläpitämä Baltia-kirjasto on maailman suurin Viron ulkopuolinen Viro-aiheinen kirjasto. Kirjasto pyrkii palvelemaan yhä paremmin sekä paikallisia virolaisia että Virosta kiinnostuneita suomalaisia tarjoamalla koko ajan enemmän uutta virolaista kirjallisuutta. Kirjaston lukusalissa voi lukea mm. tärkeimpiä virolaisia kulttuurilehtiä.
Valtaosa kirjaston aineistosta on vironkielistä, mutta mukana on paljon suomennettua kirjallisuutta. Kaunokirjallisuuden lisäksi kirjaston tärkeä painopistealue on humanistiset tieteet, erityisesti historia. Kirjasto on tutkimuskäyttöön tarkoitetun kirjallisuuden osalta ns. säilyttävä kirjasto ja sen kokoelmat sekä arkisto ovat tutkijoiden käytettävissä.
Kirjakokoelman lisäksi Baltia-kirjasto sisältää lehtikokoelman, elokuvakokoelman, musiikkikokoelman, karttakokoelman, lehtileikekokoelman, osittain digitalisoidun kuva-arkiston sekä useita yhdistysten ja yksityishenkilöiden Viro-aiheisia arkistoja.
Baltia-kirjaston aineisto kuuluu lähes kokonaisuudessaan Helsingin yliopiston kirjaston Helka-tietokantaan. Vuoden 1900 jälkeen painetut kirjat sekä elokuvat ja äänitteet ovat pääsääntöisesti kotiin lainattavissa. Baltia-kirjastosta voi tilata kaukolainoja yliopistonkirjastojen sekä kunnankirjastojen kautta. Kirjaston kokoelmat, lukusali sekä internetyhteydellä varustettu tietokone ovat kaikkien käytettävissä kirjaston aukioloaikoina ma–pe klo 10–17. Henkilökunta opastaa tarvittaessa mielellään tiedonhaussa.


VIRON KAUPALLINEN EDUSTUSTO
Enterprise Estonian edistää Suomen ja Viron välisiä taloussuhteita. Autamme suomalaisia yrityksiä löytämään uusia yhteistyökumppaneita ja mahdollisuuksia Virosta.
Palveluitamme ovat:
neuvonta ja konsultointi
yhteistyökumppanin haku sekä tapaamisten ja matchmaking-tapahtumien järjestäminen
markkinatutkimukset ja markkinatiedon välittäminen
OTA YHTEYTTÄYHTEYSTIEDOTwww.tuglas.fi
info@tuglas.fi
+358 20 7890 880
sähköpostit: etunimi.sukunimi@tuglas.fi

Jaana Vasama
Toiminnanjohtaja

Juha Kääriäinen
Viestintä- ja järjestelmäasiantuntija

Järvi Lipasti
Koulutus- ja kotoutussunnittelija

Tapio Mäkeläinen
Kulttuurisihteeri

Heikki Rausmaa
Kirjaston- ja arkistonhoitaja

Katariina Suurpalo
Kulttuurisihteeri

Maiu Juurik
Viron ja suomen kielen opettaja

Helja Kirber
Viron kielen opettaja

Ramona Lepik
Suomen kielen opettajawww.viro-instituutti.fi
info@viro-instituutti.fi
sähköpostit: etunimi@viro-instituutti.fi
 

Mart Meri
Toiminnanjohtaja

Lissu Kirves
Projektipäällikkö
 www.svyl.fi
svyl@svyl.fi
sähköpostit: etunimi@svyl.fi
 

Kirsi Bongwirnso
Toiminnanjohtaja
+358 40 777 4618

Lissu Kirves
Viestintä- ja projektikoordinaattori
 
 www.tradewithestonia.com
www.investinestonia.com
www.visitestonia.com
www.eas.ee

Pilvi Hämäläinen
Maajohtaja / Enterprise Estonia
+358 400 903 696

Irene Surva-Lehtonen
Vientineuvoja / Enterprise Estonia
+358 447 666 420

Aide Tõnts
Vientineuvoja / Enterprise Estonia
+358 50 375 5620
 
Matkailuinfo:
visitestonia.com
+372 6279 700
info@visitestonia.com


Näytä suurempi kartta

SUVILAHTI
Näytä suurempi kartta
Näytä suurempi kartta
 
JULKISILLA PERILLE:
REITTIOPAS


© Eesti Maja – Viro-keskus
Created with Dot template by TemplateMag