Tatarlar'dan Erdoğan'a ödül

Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev, son yıllarda Türkiye'de yaşanan toplumsal ve ekonomik gelişmeleri büyük bir memnuniyetle izlediklerini ifade ederek, Türkiye'ye başarılarının devamını diledi.

Tatarlar'dan Erdoğan'a ödül
Tatarlar'dan Erdoğan'a ödül
GİRİŞ 02.02.2007 17:38 GÜNCELLEME 02.02.2007 17:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "IRCICA Kültürler Arası Diyaloğu Himaye Ödülü" verildi. Feriye Lokantası'ndaki ödül töreninde konuşan Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şaymiyev, Türkiye'de büyük bir sıcakkanlılık ve saygı ile karşılandıklarını belirterek, teşekkür etti. Başbakan Erdoğan'ın, dün ve bugünkü konuşmalarında Türkiye-Rusya ilişkilerinin gelişmesine verdiği önemi dile getirdiğini anlatan Şaymiyev, iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in olduğu kadar Erdoğan'ın da katkılarının büyük olduğunu kaydetti.


Konuk Cumhurbaşkanı Şaymiyev, Türkiye Cumhuriyeti'nde son yıllarda yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek, "Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanan hem toplumsal, hem ekonomik gelişmeleri büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Gelecekte de bu başarıların devamını diliyorum" dedi. Mintimer Şaymiyev, birkaç gün önce yeni yaş gününü kutladığını belirterek, İstanbul'a geldiğinde dinleneceğini hayal ettiğini, ancak burada da dinlenmenin mümkün olmadığını kaydetti.


İKT GENEL SEKRETERİ İHSANOĞLU


İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmaya başladığı günden bu yana kültür meselelerine büyük ilgi duyduğunu ve kendilerine de büyük destek verdiğini belirtti. İhsanoğlu, "Rusya-İslam Dünyası" Stratejik Vizyon Grubu toplantısının İstanbul'da yapıldığına dikkati çekerek, İstanbul'un tarih boyunca dinler, kültürler, coğrafyalar ve kıtalar arası buluşma noktası olması açısından öneminin yanı sıra aynı zamanda dinler ittifakı hamlesiyle de bu gibi faaliyetlerin odak noktası haline geldiğini kaydetti.


IRCICA (İslam Konferansı Teşkilatı, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) Genel Direktörü Dr. Halit Eren de günümüzde toplumlar arasında karşılıklı anlayışın güçlendirilmesinde kültürün giderek artan bir önem kazandığına işaret ederek, kültürel konuların uluslararası ilişkilerde ön planda yer almakta olduğunu vurguladı. Eren, bu nedenle merkez olarak İslam ülkeleriyle dünyanın diğer kültür ve medeniyetleri arasında tarihte ve günümüzde gerçekleşen kültürel ilişkiler üzerine araştırma programları yürüttüklerini dile getirdi.


İslam Konferansı Teşkilatına bağlı bir merkez olan IRCICA'nın Güneydoğu Asya'dan, Batı Afrika'ya kadar İslam ülkelerinin tüm dünyada özellikle de Batı dünyasında daha iyi tanınmasına hizmet ettiğini anlatan Eren, bu çalışmaların başarısında üye devletlerin özellikle Türkiye'nin desteği ve payının çok büyük olduğunu, çalışmalarına Recep Tayyip Erdoğan tarafından her zaman destek verildiğini kaydetti.


ERDOĞAN'A, ADI YAZILI HAT LEVHA


Törende daha sonra Başbakan Erdoğan'a, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Dr. Halit Eren tarafından "IRCICA Kültürlerarası Diyalogu Himaye Ödülü" ile üzerinde "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı hat levha hediye edildi. Başbakan Erdoğan, eseri yapan hat sanatçısı Hasan Çelebi'yi de çağırarak hatıra fotoğrafı çektirdi.


ERDOĞAN'DAN ŞAYMİYEV'E DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ


 Başbakan Erdoğan, törenin sonunda, doğum günü olması nedeniyle Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev'e bir vazo hediye etti. Törene, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar