Un fost agent STASI a vrut să închidă enciclopedia online Wikipedia

Un fost agent al poliţiei secrete est-germane, în prezent deputat, a dispus închiderea pentru trei zile a versiunii germane a enciclopediei online Wikipedia.

80 afișări
Imaginea articolului Un fost agent STASI a vrut să închidă enciclopedia online Wikipedia

Un fost agent STASI a dispus închiderea versiunii germane a enciclopediei Wikipedia

Lutz Heilmann, deputat în parlamentul federal din partea partidului de extremă-stânga die Linke, a obţinut la 13 noiembrie un ordin de închidere a versiunii germane a site-ului întrucât cuprindea anumite informaţii despre el.

Printre afirmaţiile controversate figurează şi faptul că Heilmann ar fi ascuns activitatea sa în cadrul STASI între 1985 şi 1990, dar şi referiri la articolele din presă despre viaţa sa sexuală.

Heilmann, care a făcut în 2005 obiectul unor polemici pentru că şi-a ascuns trecutul în cadrul STASI înainte de a fi ales deputat, a aprobat redeschiderea site-ului Wikipedia după modificarea anumitor aspecte ale articolului.

Cazul a pus totodată partidul acestuia într-o postură neplăcută, întrucât, potrivit unuia dintre liderii formaţiunii, stânga "luptă de câţiva ani împotriva încercărilor menite să cenzureze Internetul".

Numărul foştilor membri ai STASI sau al "informatorilor" care au colaborat cu serviciile secrete din fostul stat totalitar atacă frecvent în justiţie presa sau persoanele care le dezvăluiesc trecutul, argumentând că le încalcă dreptul la viaţă privată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici