bg.m.wikipedia.org
Уикипедия:Заявки към администраторите
(пренасочване от У:ЗА)
 
Първи стъпки
 
Правна рамка
 
Енциклопедично
съдържание
 
Уикиетикет
 
Редактиране
на страници
 
Портал на
общността
 
Навигация
 
Потребители Потребителско имеЛична страница Беседа Подпис Е-поща
Потребителски групи:
Автоматично одобрени Автопатрулирани Патрульори Администратори Интерфейсни администратори Бюрократи Проверяващи Ботове Списък на правата
Обсъждания и заявки:
Общи разговори Активни обсъждания Заявки: към администратори и интерфейсни администратори към бюрократи към проверяващи за бот-статут за бот задачи
Обсъждания с консенсус:
Консенсус Оперативни решения Предложения за изтриване на страници Предложения за избрани статии Предложения за автопатрулирани редактори
Обсъждания с гласуване:
Правила за гласуване Решения за политиката Вотове на доверие/недоверие: патрульори администратори бюрократи проверяващи редактори
Други:
Уикисрещи и семинари Новини от Уикимедия Анкети Справки Заявки към полиглоти Проекти в Уикипедия Страници за спасяване Категории Шаблони Техническа поддръжка
Съкращение: У:ЗА, У:ЗИА, Архив: 2005-2021
Администраторите не са арбитри относно съдържанието на статии в Уикипедия, нито модератори на съдържанието, нито медиатори в спорове между редактори.
На тази страница можете да отправите заявки към администраторите и интерфейсните администратори.
Какво НЕ може да искате
 1. Изтриване на страници, които не отговарят на условията за бързо изтриване
  Администраторите могат да изтриват единствено страници, които по безспорен начин не отговарят на изискванията на Уикипедия. Във всички останали случаи, например когато има спорове относно значимостта, следва да направите предложение за изтриване на Уикипедия:Страници за изтриване, където предложението да бъде обсъдено от всички редактори.
 2. Възстановяване на страници, които не са изтрити само по преценка на администратор
  Страници, които са били изтрити след обсъждане и гласуване от общността, могат да бъдат възстановени само след ново решение на общността. За да поискате нова дискусия, използвайте съответната бланка в Уикипедия:Страници за изтриване.
 3. Преименуване (преместване) на страници, които не са защитени срещу преименуване и целевата страница не съществува
  Тези преименувания можете да направите сами или, ако не сте регистриран редактор, можете да помолите който и да е регистриран редактор да ги направи, например пишейки на Уикипедия:Разговори​.
 4. Преименуване на страници, което може да бъде оспорено
  Администраторите не са арбитри. Ако има дори малки, но основателни съмнения, че на предложението може да се противопоставят други добросъвестни редактори (например, ако в миналото е имало добронамерени премествания в обратната посока), длъжни сте най-напред да направите предложението си на беседата на съответната страница, която искате да преименувате, и да изчакате поне няколко дни за други мнения. Ако възражения не бъдат направени или ако след дискусия бъде постигнат консенсус, можете да пуснете заявката за преименуване тук.
 5. Промени в защитени страници, които може да бъдат оспорени
  Администраторите не са арбитри. Ако има дори малки, но основателни съмнения, че на предложението може да се противопоставят други добросъвестни редактори (например, ако в миналото е имало добронамерена промяна на съдържание в обратната посока), длъжни сте най-напред да направите предложението си на беседата на съответната страница, която искате да бъде променена, и да изчакате поне няколко дни за други мнения. Ако възражения не бъдат направени или ако след дискусия бъде постигнат консенсус, можете да пуснете заявката за промени в страницата тук.
 6. Преместване на страници от Уикипедия:Инкубатор
  Администраторите не са тези, които определят дали една статия е подходяща или не за Уикипедия. Поставете в страницата шаблона {{помощ}}, за да привлечете вниманието на други редактори. Ако до няколко дни няма отзовали се, пишете на Уикипедия:Разговори​.
 7. Промени в шаблони, модули, категории, които не са защитени
  Тези страници може да бъдат редактирани от всички редактори. Ако имате нужда от експертна помощ, най-добре пишете на Уикипедия:Разговори​.
 8. Промени на потребителско име
  Администраторите нямат такива права. Използвайте Special:GlobalRenameRequest​.
 9. Получаване на бот флаг
  Администраторите нямат такива права. Използвайте Уикипедия:Бот/Заявки​.
 10. Поправки на грешки в системни съобщения
  Администраторите нямат такива права. Системните съобщения може да бъдат променяни в translatewiki.net (на английски, изисква отделна регистрация).
Какво може да искате
 1. Блокиране и отблокиране на потребители
  Исканията трябва да са съобразени с политиката за блокиране.
 2. Защита на страници срещу редактиране
  Исканията за защита или сваляне на съществуваща защита трябва да са съобразени с правилата за защита.
 3. Бързо изтриване на страници
  Важи единствено за описаните в правилата за бързо изтриване случаи. Ако дадена страница не отговаря на тези правила по достатъчно безспорен начин, длъжни сте да предложите изтриването ѝ на Уикипедия:Страници за изтриване, следвайки съответните процедури.
  Забележка: Когато страницата отговаря на правилата за бързо изтриване, можете просто да поставите в нея шаблона {{бързо изтриване}}. Не поставяйте шаблона в страници, които не отговарят на изискванията!
 4. Изпълняване на решения на общността за изтриване
  Ако срокът за подаване на гласове в обсъждане по Уикипедия:Страници за изтриване е изтекъл и има консенсус за изтриване на предложената страница, можете да поискате администраторите да изпълнят решението на общността. Ако няма ясен консенсус, нужно е добросъвестен редактор да приключи дискусията в съответствие с препоръките в помощната страница. Този редактор не е задължително да бъде администратор.
 5. Възстановяване на изтрити страници
  Важи единствено за страници, които са били изтрити от администратор по нейна или негова лична преценка. Искането е възможно да не бъде изпълнено, ако никой администратор не го намери за достатъчно добре обосновано. В случаите, когато страницата е била изтрита след обсъждане и гласуване от цялата общност, използвайте съответната бланка в Уикипедия:Страници за изтриване.
 6. Преименуване (преместване) на страници
  Нужно е само когато целевата страница съществува и е нужно да бъде изтрита или пък когато е защитена срещу преименуване. Във всички останали случаи можете да извършите преименуването сами или да помолите регистриран редактор да го направи, ако Вие не сте такъв.
  ВАЖНО: Ако има дори най-малка вероятност преименуването да е спорно, трябва да направите предложението си на беседата на съответната страница, която искате да преименувате, и да изчакате поне няколко дни за други мнения. Потенциално спорни заявки, които не са обявени на съответните беседи, ще бъдат директно отказвани.
 7. Промени в защитени страници
  Важи единствено за тривиални, безспорни промени в защитени страници, например технически или очевидни фактологически грешки. Всички други заявки ще бъдат отказвани.
 8. Промени в JavaScript, CSS или JSON код
  Препоръчително е да правите такива предложения в съответните репота в GitHub организацията на българските уикимедианци. Поради възможните сериозни последствия от такива промени, разглеждането на подобни заявки може да отнеме по-дълго време.
  ВАЖНО: Ако предлагате конкретен програмен код, моля, погрижете се да бъде четлив, да спазва добър стил и да бъде възможно най-добре документиран. Във всички случаи, когато това е технически възможно, трябва да сте тествали кода си и да укажете как тестовете Ви може да бъдат възпроизведени.
 9. Промяна на служебни страници
  Например страници в именно пространство МедияУики, като MediaWiki:Sidebar или MediaWiki:Sitenotice, защитени страници като Начална страница, Уикипедия:За контакти и т.н.
За други общи въпроси и коментари използвайте Уикипедия:Разговори​.
Пускане на нова заявка

Click here for new RfAA request

Заявките на тази страница автоматично се преместват в архив 15 дни след последния коментар по тях.
Текущи заявки

Би Ти Ви Новините
Неясно защо след мое преместване първата буквичка остана малка. Моля, за корекция.--​Rebelheartous (беседа) 17:17, 19 ноември 2021 (UTC)
редакция 11191683. --Поздрави, Петър Петров 22:17, 19 ноември 2021 (UTC)
46.10.61.225
Специални:Приноси/46.10.61.225 Моля, някой да му даде малко почивка. Благодаря.--​Rebelheartous (беседа) 13:32, 20 ноември 2021 (UTC)
Необоснована заявка. --Поздрави, Петър Петров 19:25, 20 ноември 2021 (UTC)
Редакторска война на статията за Бойко Борисов
Редактор води открита редакторска война на статията за Бойко Борисов. Упорито премахва изречение, което отдавна е там и е реферирано с достоверни източници. Твърди, че само мнението на субекта за когото е статията е меродавно по въпроса и оценките на политически анализатори за него, нямат място там. Моля за администраторска намеса. Jingiby (беседа) 19:23, 21 ноември 2021 (UTC)
Моля да вземете отношение, дори и с блокиране на статията, в която редакторът привнася лични мнения и оценки на разни лица, вкл. на политически противници, като енциклопедичен текст. --Rumensz (беседа) 19:51, 21 ноември 2021 (UTC)
Неправилната версия е зощитена. --Поздрави, Петър Петров 20:15, 21 ноември 2021 (UTC)
Уикипедия се гордее със своите решения и използването на блОгонадеждни жълти сайтове, за което вероятно България ще заеме челните места на класацията на „РАпортери без граница“. --Rumensz (беседа) 07:51, 22 ноември 2021 (UTC)
Относно: Counter-Strike
Здравейте, може ли да заключите за редакция страницата: https://bg.wikipedia.org/wiki/Counter-Strike​. Всички добавят неправилна информация. Тази страница е много важна за любителите на електронната игра, ако може да заключите страницата, за да се избегне редактирането от други хора. — Предният неподписан коментар е направен от Powerzz (приноси • беседа) 15:41, 24 ноември 2021 (UTC) (проверка)
Уикипедия:Петте стълба и Уикипедия:Защита на страници. --Ted Masters (беседа) 15:48, 24 ноември 2021 (UTC)
Здравей, защо не може да се заключи страницата? Махнаха информация, която е полезна да я има вътре в статията. Дори бях блокиран от бота, тъй като добавих информация, която е напълно вярна, миналата информация, която я поправих беше напълно фалшива.. Как мога да се свържа с вас лично чрез: discord или някаква друга социална мрежа? Powerzz (беседа) 15:54, 24 ноември 2021 (UTC)
Премахнах информация, добавяна наскоро, на която действително мястото въобще не беше в Уикипедия, и заключих разширено статията за три месеца. Може би трябва да имаме предвид да я полузащитим безсрочно, така че нерегистрирани редактори въобще да не могат да я редактират. Иначе, относно Дискорд, имаме си сървър: Уикипедия:Дискорд

— Luchesar • Б/П 15:57, 24 ноември 2021 (UTC)
Окей, в Дискорд си поговорихме за принципите на Уикипедия и в частност указването на благонадеждни източници, така че засега я отключих отново и ще трябва да видим тук как ще е най-добре да постъпим в бъдеще. А пък аз отново да насърча всички колеги да изпробват Дискорд :)... Напоследък пак има известно оживление и новодошли в сървъра ни. Освен, че е много удобно за обсъждания, може и да си направим виртуални уикисрещи :)
— Luchesar • Б/П 16:31, 24 ноември 2021 (UTC)
Лия
Моля, за защита на статията Лия (певица). Изтритата от мен спорна информация макар и подплатена с източник продължава да се връща от различни IP-та. Благодаря.--​Rebelheartous (беседа) 20:55, 30 ноември 2021 (UTC)
Тази също.--​Rebelheartous (беседа) 21:38, 30 ноември 2021 (UTC)
Готово 1 месец „Позволено само за автоматично одобрени потребители“ --Стан (беседа) 09:54, 1 декември 2021 (UTC)
Не работи. Отново е нападната.--​Rebelheartous (беседа) 14:02, 2 декември 2021 (UTC)
Засега работи. --Поздрави, Петър Петров 20:42, 2 декември 2021 (UTC)
Последна промяна: в 20:42, на 2 декември 2021
Уикипедия
Съдържанието е достъпно под условията на лиценза CC BY-SA 3.0, освен ако не е посочено друго.
Поверителност
Условия за ползване

Настолна
НачалоСлучайна Наблизо Влизане Настройки Направете дарениеЗа контакт с УикипедияПредупреждение
ЕзикНаблюдениеРедактиране