Ajuda:Refrescar la memòria cau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El refrescar la memòria cau és una funció que de vegades és necessària per actualitzar una pàgina de la Viquipèdia sempre que hi hagi transclusions d'una plantilla o d'una subpàgina. Al refrescar es neteja la memòria cau del servidor de la pàgina i es reconstrueix la pàgina. Abans de refrescar, potser voldreu provar primer d'actualitzar la pàgina mitjançant el navegador web.

Per actualitzar una visualització de pàgina, els mètodes de refresc fan la feina, però per a les categories i els enllaços enrere (amb l'ordre que Què hi enllaça) és necessària una edició nul·la que s'explica a continuació. Per l'actualització de les imatges s'explica en la secció següent.

El refresc consumeix una petita quantitat de potència de processament addicional per reconstruir la pàgina.

Com refrescar[modifica]

Clicar un enllaç[modifica]

Clicant l'ordre Refresca que és desplega de Més de la segona fila de pestanyes d'ordres de dalt de tot de la pàgina.

Edició nul·la[modifica]

Si una categoria o pàgina de Què hi enllaça no mostra els articles enllaçats que se sap que existeixen, la pàgina pot ser editada (actualitzada) sense cap modificació i, a continuació, mostrarà tots els articles enllaçats correctament.

Una edició nul·la refresca la pàgina de destinació (incloses les categories i les pàgines d'enllaços) si es pot editar la pàgina, així en "Editor de codi":

  • Feu clic a la pestanya "Edita el codi" a la part superior de la pàgina.
  • Feu clic a "Publica la pàgina" a la part inferior del quadre d'edició sense fer cap canvi.

Amb una edició nul·la, no es desa res i no es registra cap edició. Si deixeu text al resum de l'edició, es descartarà. Afegir només línies en blanc només al final de la pàgina sol ser una modificació nul·la. Les línies en blanc que segueixen són en gran part ignorades. Tanmateix, les edicions de seccions de vegades produeixen canvis i es desen.

Un moviment o protecció de pàgina també compta com una edició nul·la, tot i que es registra una modificació a l'historial de pàgines.

Refrescar la memòria local del navegador[modifica]

Google Chrome Ctrl+F5 or Maj+F5
Mozilla Firefox Microsoft Windows i Linux:
Ctrl+F5 or Ctrl+ Maj+R[1]

Mac OS X::
+R (torna a carregar la pàgina) or + Maj+R (torna a carregar la pàgina i neteja la memòria cau)

Edge F5 o Ctrl+R
Internet Explorer Ctrl+F5[2]
Opera Ctrl+F5 or Maj+F5
Safari Mac OS X:
++E (netejant la memòria del navegador) or +R (Actualitzant)

Microsoft Windows:
Ctrl+R

Konqueror Ctrl+R
Camino Ctrl+R

Per a imatges[modifica]

Per actualitzar les miniatures, és possible que hagueu de refrescar la pàgina de la imatge i/o la pàgina que carrega la imatge.

Si una miniatura de la imatge encara no es regenera correctament, probablement és perquè el servidor ha emmagatzemat a la memòria cau una pàgina d'error amb l'URL d'una miniatura, però la pàgina no es refresca perquè la miniatura real no existeix. La solució és sol·licitar la miniatura amb una URL inusual, per exemple, afegint "? 1" al final i després fer una refresc habitual. Si encara hi ha algun problema, demaneu ajuda a Viquipèdia.

Referències[modifica]

  1. Mozilla Hilfe und Support: Firefox – Wie Sie den Cache leeren können, Tastaturkürzel, auf mozillaZine: Auswirkungen der Cache-Einstellungen (engl.)
  2. Microsoft Hilfe und Support: Internet Explorer – Tastenkombinationen, Einfluss der Cache-Einstellungen auf das Browsen