donate.wikimedia.org
Donați acum
Română English CatalàDansk DeutschEspañol Français עבריתMagyar Italiano 日本語Latviešu Norsk BokmålNederlands Polski​Português​Português Do BrasilРусский SlovenčinaSvenska Українська中文(简体)
Alte modalități de a dona
Card de credit/debit
PayPal
Donație lunară
Cec (prin poștă)
Donație de acțiuni
Transfer bancar
Cadou de dotație
Donație legat
Donații în completare
Completare ore de voluntariat
Deducerea de la statul de plată
Campanie federală combinată
Fonduri recomandate de donator
Amazon Pay
Bitcoin
Card de credit/debit
Pentru donații prin card de credit/debit, eWallet, sau internet banking (anumite țări), vă rugăm să selectați continentul dvs., urmat de țara dvs., pentru metode de plată disponibile.
Africa
Algeria​Angola​Burundi​Chad​Egypt​Ghana​Kenya​Liberia​Niger​Nigeria​South AfricaUganda
Asia
Afghanistan​Azerbaijan​Bahrain​Bangladesh​Bhutan​Brunei Darussalam​Cambodia​China​Timor-Leste​Hong Kong​India​Israel​Japan​Jordan​Kazakhstan​Kuwait​Macao​Malaysia​Maldives​Mongolia​Nepal​Oman​Pakistan​Philippines​Qatar​Singapore​Sri Lanka​Taiwan​Tajikistan​Thailand​Turkmenistan​United Arab Emirates​Uzbekistan​Vietnam
Europe
Albania​Andorra​Austria​Belgium​Bosnia and Herzegovina​Bulgaria​Croatia​Cyprus​Czech Republic​Denmark​Estonia​France​Georgia​Germany​Greece​Hungary​Iceland​Italy​Latvia​Liechtenstein​Lithuania​Luxembourg​Malta​Macao​Moldova​Montenegro​Netherlands​Norway​Poland​Portugal​Ireland​România​Serbia​Slovakia​Slovenia​Spain​Sweden​Switzerland​Ukraine​United KingdomHoly See (Vatican City State)
North America
United States​Aruba​Bahamas​Barbados​Belize​Bermuda​Canada​Costa Rica​Dominica​Grenada​Guadeloupe​Haiti​Honduras​Jamaica​Martinique​Mexico​Nicaragua​Panama​Puerto RicoSaint Kitts and NevisSaint LuciaSaint Pierre and MiquelonSaint Vincent and the GrenadinesTrinidad and TobagoTurks and Caicos Islands
South America
Argentina​Bolivia​Brazil​Chile​Colombia​Ecuador​Falkland Islands (Malvinas)French Guiana​Guyana​Paraguay​Peru​Suriname​Uruguay​Venezuela
Oceania
American SamoaAustraliaCook IslandsFijiFrench Polynesia​Guam​Kiribati​Marshall Islands​Micronesia​Nauru​New ZealandPalau
PayPal
Pentru a dona prin PayPal, selectați o valută pentru a continua. (Vă rugăm să rețineți că, din cauza reglementărilor naționale, nu mai putem procesa donații prin PayPal din Singapore.)
Dolar american (USD)
Euro (EUR)
Dolar australian (AUD)
Dolar canadian (CAD)
Franc elvețian (CHF)
Coroană cehă (CZK)
Coroană daneză (DKK)
Liră sterlină (GBP)
Dolar din Hong-Kong (HKD)
Forint maghiar (HUF)
Shekel israelian (ILS)
Yen japonez (JPY)
Peso mexican (MXN)
Coroană norvegiană (NOK)
Dolar neozeelandez (NZD)
Peso filipinez (PHP)
Zlot polonez (PLN)
Baht thailandez (THB)
Dolar nou din Taiwan (TWD)
Donație lunară
Vă rugăm faceți clic aici pentru a face o donație lunară automată prin card de credit/debit sau prin Paypal.
O donație lunară va fi procesată până în momentul în care dvs. ne cereți să o anulăm.
Dacă donați cu cardul de credit/debit, în unele cazuri procesatorii cardurilor de credit ne vor notifica atunci când detaliile cardului (inclusiv data expirării) sunt actualizate, pentru a ne asigura că donația nu este întreruptă. Dacă aveți întrebări despre aceasta, vă rugăm să contactați furnizorul cardului de credit pentru mai multe informații.
Cec (prin poștă)
Vă rugăm să scrieți cecul pentru „Wikimedia Foundation, Inc.” și să-l trimiteți la adresa de mai jos. Vă rugăm să anexați o scrisoare cu numele dvs., adresa dvs., numărul dvs. de telefon, adresa dvs. de e-mail și suma donației. Vă rugăm să nu trimiteți numerar prin poștă.
Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Notă: donațiile prin cec sunt procesate direct în locația noastră centralizată, care se află în Washington, DC.

Donație de acțiuni
Pentru a muta acțiunile de la brokerul dvs. la al nostru, vă rugăm să îi dați brokerului numele și numărul de cont. La finalizarea tranzacției, vă rugăm să trimiteți un e-mail la benefactors@wikimedia.org​, pentru a verifica tranzacția. Fără verificare, nu putem emite o scrisoare de mulțumire și o chitanță fiscală pentru donația dvs.
Wikimedia Foundation, Inc. Bank of America
DTC Eligible Securities The Depository Trust Company (DTC) DTC Account Number: 0955 Ref: #16-200-2942639 Account Name: Wikimedia Foundation – Gift Account
Dacă aveți nevoie de asistență pentru efectuarea unei donații de acțiuni, vă rugăm să contactați:
Transfer bancar
Pentru transferuri interne (SUA) în USD, contul nostru doar pentru depozit este
Banca: Citibank
Adresă: 590 Market Street, San Francisco, California, 94104 USA
ABA/ACH# 321171184
A/C# 203129580
Pentru transferuri bancare internaționale, vă rugăm să utilizați
Banca: Citigroup Centre
Canada Square
Canary Wharf
London E14 5LB
United Kingdom
Pentru donații în GBP
Număr cont: 18797250
Nume cont: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: GBP
IBAN: GB33CITI18500818797250
Cod Swift: CITIGB2L
Cod sortare: 185008
Pentru a dona în EUR
Număr cont: 18796270
Nume cont: WIKIMEDIA FOUNDATION INC
Valuta: EUR
IBAN: GB12CITI18500818796270
Cod Swift: CITIGB2L
Cod sortare: 185008
Opțiunea internațională prin Citigroup este numai pentru transferuri bancare internaționale. Contul EUR este conform cu SEPA.
Vă rugăm să rețineți că nu putem confirma automat primirea donațiilor prin transfer bancar, așadar vă rugăm să păstrați o confirmare a transferului de la banca dvs. Dacă doriți să primiți o chitanță fiscală, vă recomandăm să contactați banca dvs. pentru a crea un transfer prin Sistemul Bill Pay (plata facturii) (SUA) sau donând printr-o altă metodă.
Fundația nu percepe o taxă de transfer pentru donații, dar este posibil ca banca dvs. locală să perceapă. Recomandăm insistent consultarea cu banca dvs. locală înainte de a iniția un transfer pentru a vă asigura că înțelegeți orice taxe pe care banca dvs. le-ar putea aplica donației.
Pentru mai multe informații sau dacă aveți orice întrebare cu privire la transferurile bancare, vă rugăm să trimiteți un e-mail la donate@wikimedia.org
Cadou de dotație
Un mod important de a ajuta Wikipedia să prospere pe termen lung este prin includerea Wikimedia Endowment în testamentul dvs. sau făcând o donație și alăturându-vă nouă pentru a asigura viitorul cunoștințelor libere și deschise. Wikimedia Endowment oferă finanțare dedicată pentru a realiza puterea și promisiunea Wikipedia și proiectele sale surori, pentru a asigura accesul la cunoștințe pentru toată lumea, oriunde. Pentru mai multe informații sau pentru a obține un cadou, trimiteți-ne un e-mail la endowment@wikimedia.org​.


Donație legat
Un mod de a susține viitorul cunoștințelor gratuite este printr-o donație tip legat. O donație legat implică oferirea unei donații viitoare către Wikimedia Endowment prin planurile dvs. financiare sau de masă succesorală. Donația nu vă costă nimic în prezent, dar va fi o donație viitoare pentru Wikimedia Endowment pentru a ne ajuta să păstrăm, să construim și să asigurăm viitorul cunoștințelor gratuite pentru generațiile viitoare. Donația din partea masei dvs. succesorale este scutită de impozit în Statele Unite ale Americii și asigură faptul că întreaga dumneavoastră donație va sprijini Wikipedia și site-urile sale sora.
Iată aici o mostră de text pe care îl puteți utiliza pentru a face o donație legat pentru Wikimedia Foundation:
Donez, și las ca moștenire [suma de _____ USD (sau altă valută) SAU _____ la sută din restul și reziduurile masei mele succesorale] către Wikimedia Endowment, Wikimedia Foundation (cod fiscal nr. 20-0049703), o corporație în scopuri caritabile organizată în conformitate cu legislația Statului Florida, Statele Unite ale Americii, aflată în prezent la adresa 1 Montgomery Street, Suite 1600, San Francisco, California, Statele Unite, pentru a fi utilizate în scopurile sale caritabile generale, la discreția sa.

Donații în completare
Donațiile în completare reprezintă o modalitate simplă și ușoară de a dubla sau chiar de a tripla donația dvs. către Wikimedia Foundation.
Faceți clic aici pentru a vedea dacă angajatorul dvs. va completa donația dvs. către Wikimedia Foundation.
Dacă aveți întrebări referitoare la donația în completare a angajatorului dvs., vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa de e-mail matching@wikimedia.org
Pentru a nominaliza sau înregistra fundația în programul de donații în completare, vă rugăm să furnizați următoarele informații de contact:
Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Email: matching@wikimedia.org
Completare ore de voluntariat
Multe companii vor completa timpul petrecut de un angajat în activități de voluntariat (aceasta include sarcini precum editarea Wikipedia sau site-urile soră ale acesteia, patrularea paginilor Wiki împotriva vandalilor și contribuția la software-ul MediaWiki) cu o donație financiară în beneficiul fundației. Aflați mai multe despre programul de completare a orelor de voluntariat.
Dacă aveți întrebări cu privire la programul de completare a orelor de voluntariat, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa matching@wikimedia.org
Deducerea de la statul de plată
Unii angajatori din Statele Unite și Canada oferă o modalitate ușoară și convenabilă de a dona către Wikimedia Foundation, prin intermediul unei deduceri de la statul de plată. Vă rugăm să consultați organizația dvs. pentru disponibilitate și să trimiteți documentele necesare către:
Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
USA
Campanie federală combinată
Mulți angajați federali și statali aleg să doneze Wikimedia Foundation prin intermediul Campaniei Federale Combinate (CFC), un program de donații la locul de muncă. Dacă doriți să donați către Wikimedia Foundation ca parte a campaniei Educate America! CFC, vă rugăm să contactați departamentul dvs. de resurse umane pentru instrucțiuni cu privire la modalitatea de a dona.
Numărul nostru CFC este 61478.
Fonduri recomandate de donator
Fondurile recomandate de donatori (DAFs) vă permit să combinați cele mai favorabile beneficii fiscale cu flexibilitatea de a sprijini cauzele dvs. preferate. Dacă doriți să recomandați un grant pentru Wikimedia Foundation direct de la DAF, vă rugăm să consultați linkurile de mai jos:
Vă rugăm să ne contactați la benefactors@wikimedia.org dacă aveți întrebări sau dacă opțiunea dvs. DAF nu este listată.
Amazon Pay
Puteți faceți o donație în dolari americani prin Amazon Pay, vă rugăm să selectați o sumă și alegeți „Amazon Pay”. Dacă donați prin Amazon într-o altă valută decât dolari SUA, vă rugăm să rețineți că sursa dvs. de finanțare poate fi respinsă sau că este posibil să plătiți taxe de schimb valutar. Vă încurajăm să contactați banca dvs. pentru mai multe informații.
Bitcoin

Vă rugăm să rețineți că Wikimedia Foundation poate rambursa donațiile Bitcoin numai în Bitcoin. Deoarece nu stocăm Bitcoins, rambursările vor fi calculate pe baza sumei în dolari S.U.A. pe care am primit-o prin transferul instantaneu la momentul donării, folosind rata de vânzare Bitcoin a procesorului de plată atunci când rambursarea este emisă. Comisioanele de rețea și miner nu pot fi rambursate. Wikimedia Foundation nu este responsabilă pentru nicio modificare a valorii pe baza cursului de schimb fluctuant.
Pentru întrebări, vă rugăm să contactați donate@wikimedia.org.
Wikimedia Foundation este organizația non-profit care susține Wikipedia, celelalte proiecte de cunoștințe gratuite Wikimedia și misiunea noastră de cunoaștere gratuită a fiecărei persoane.