مازیار پری‌زاده‌مقدم متولد ۱۳۶۳ خورشیدی در اهواز هستم و در حال حاضر به تحصیل در دانشگاه پلی‌تکنیک تهران در رشته کارشناسی برق قدرت می‌پردازم. در بهار سال ۱۳۸۴ باویکی‌پدیا آشنا شدم و علاقه خاصی به حوزه‌های ادبیات و روان‌شناسی و اسطوره‌شناسی دارم.


چند نکته در رابطه با ویکی‌پدیا ویرایش

سرشت ویکی‌پدیا پیشرفت است و تکامل و ویکی فارسی چاره‌ای جز این ندارد.

۱. ویکی‌پدیا فارسی اصلاً شکل یک دائرةالمعارف عمومی پیدا نکرده است (چیزی که باید باشد). کمبود مقالات قابل اعتنا و وفور اسامی و مقاله‌هایی که در زندگی روزمره افراد عادی حتی در زندگی یک شخص فرهیخته نقشی ندارد موجب دلسردی افراد مراجعه‌کننده می‌شود.

۲. ویکی‌پدیا یک پروژه انسانی است. انسانی هم از جنس فرد و هم از جنس جامعه. این که فردی علایق شخصی خود را به صورت یک‌ جانبه و بدون تعمق در جامعه‌ای بروز دهد و در دفاع از خود از آزادی بیان سخن بگوید دور از انصاف است.

۳. دعوا و قهروآشتی‌های فراوان دوستان موجب هدررفتن نیروهای بالقوه ویکی‌پدیا می‌شود. حقیقت تلخی است اما فعالیت اکثریت کاربران فعال تازه‌وارد تنها به حوزه‌های بحث‌برانگیز و جدل‌آمیز ختم می‌شود. دعوای بین قائلین به نظم جدید و نظم قدیم، سره‌نویسان، قانون‌مداران، فرهنگستان‌دوستان، مسلمانان، یهودیان، کمونیستان، بهاییان، مخالفان نظام‌های گوناگون بشری و در نهایت خرابکاران این گونه که پیش می‌رود تا ابد ادامه دارد. فکر کنم دوستان ویکی‌پدیایی باید با این وب‌گاه آشنا بشوند!

۴. البته من از بعضی از جدل‌ها خوشم می‌آید. دعوای بین یک فرویدی و یک یونگی سراسر تبادل اطلاعات است. نامه‌نگاری ابن سینا و بیرونی هم به نظر معرکه می‌آید (البته اگر ناسزاگویی‌های آخرش را فراموش کنیم).

۵. جایی شنیده بودم که از دلایل موفقیت سریع ویکی‌پدیای انگلیسی این بوده که کاربران اولیه آن انسان‌های بسیار باسوادی بوده‌اند که دغدغهٔ آنها نوشتن مقالات درست و حسابی بوده و همان‌ها بهترین نمونه‌ها برای کاربران آتی ویکی انگلیسی شده‌اند.

بهش برسیم بد نیست ویرایش

  این کاربر اهوازی است یا اهواز را دوست دارد.