goteborg.se
Vi använder kakor för att anpassa innehållet, förbättra upplevelsen och analysera trafiken på webbplatsen. På goteborg.se har vi nödvändiga kakor, funktionella kakor och analyskakor.
Anpassa inställningar för kakor
/ Avfall och återvinning / Sophämtning / Boende i villa eller radhus / Beställ hämtning av avfall / Beställ hämtning av trädgårdsavfall
Beställ hämtning av trädgårdsavfall
Lyssna
Du kan lägga till en tjänst för trädgårdsavfall utöver ditt vanliga avfallsabonnemang. Ett bekvämt sätt att bli av med till exempel gräsklipp, ogräs, löv och mindre grenar. Du kan också kompostera trädgårdsavfallet själv på tomten eller lämna det på någon av våra återvinningscentraler.

Så här ser trädgårdsavfallskärlet ut.
Information och regler
I trädgårdsavfallsabonnemanget ingår ett särskilt kärl för trädgårdsavfall och hämtning och behandling av avfallet. Vi tömmer kärlet varannan vecka från början av april till månadsskiftet november-december. När du beställer tjänsten får du veta vilka hämtdagar du kommer att få.
Du kan se dina hämtdagar på Mina sidor veckan innan hämtningen börjar för säsongen. Du kan också kontakta vår kundservice för att få reda på dina hämtdagar. Om du behöver fler tömningar under säsongen kan du beställa extratömning.
Efter sista hämtningen för året förvarar du själv kärlet till nästa säsong. Det kan förvaras utomhus även under vintern men ska vara tomt så att det inte fryser sönder.
Kärlets placering
Tänk på följande när du vill ha tömt ditt trädgårdskärl:
Varför kan du inte köpa till dragväg? Trädgårdskärlen är stora och blir lätt väldigt tunga, och kan därför bli ett arbetsmiljöproblem för våra sophämtare som hanterar de tunga kärlen dagligen. Vi vill ändå erbjuda insamling av trädgårdsavfall eftersom det är en uppskattad tjänst. För att den ska fungera har vi krav på att kärlet ska vara framställt på tömningsdagen och att det lätt kan tömmas i bilen.
Det här får du lägga i kärlet
Det här får inte ligga i kärlet
Stora mängder jord och fallfrukt gör att kärlet blir väldigt tungt. Lämna gärna fallfrukten på våra återvinningscentraler så att den blir biogas. 
Invasiva växter, det vill säga främmande arter som hotar den biologiska mångfalden, ska du lägga i sopsäckar och lämna på en av våra återvinningscentraler efter att du meddelat personalen. På länsstyrelsens sidor kan du läsa om invasiva växter.
Vi komposterar det insamlade trädgårdsavfallet och för att vi ska få en bra kompost är det viktigt att du sorterar rätt. 
Trädgårdsavfallskärlet
Säsongsabonnemanget för trädgårdsavfall år 2022 kostar 1 035 kr med moms.
Informationen om hämtning av trädgårdsavfall som pdf
Hämtning av trädgårdsavfall
Mina sidor
Här kan du logga in på Mina sidor för att se till exempel vilka hämtdagar du har.
Så här gör du
Här kan du beställa hämtning av trädgårdsavfall genom att teckna ett abonnemang. Gäller tyvärr inte våra kunder i Södra Skärgården.
Anmäl abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall
Du kan teckna dig för tjänsten när som helst under året och du betalar endast för den del av säsongen som återstår. Vi levererar kärlet så snart som möjligt under hämtsäsongen, men vid hög belastning kan det ta några veckor tills du har fått ditt kärl.
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Har du synpunkter eller frågor om hämtning av trädgårdsavfall så kan du kontakta Kretslopp och vattens kundservice.
Telefon och e-post
Telefon
031-368 27 00
E-post
kundservice@​kretsloppochvatten.goteborg.se
Besöksadress
Gamlestadsvägen 317
Postadress
Box 123
424 23 Angered
Öppettider
TELEFONTIDER IDAG
Stängt
Kontakta oss
Kontakta Göteborgs Stad
Felanmälan - gator, torg, parker
Lämna synpunkter
Följ oss i sociala medier
Om webbplatsen
Om webbplatsen
Behandling av personuppgifter
Tillgänglighetsredogörelse
Hitta snabbt
Vattenläckor, elavbrott och andra störningar
Sök nämndhandlingar
Hitta politiker
Personalingången

goteborg.se är Göteborgs Stads officiella webbplats.
Göteborgs Stads kontaktcenter:
031-365 00 00