Wikipedija:Kafić
Dobro došli u Wikipedijin kafić!
Ovdje možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji. Za tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama koristite niže navedene poveznice. Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u kafiću samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor. Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor članaka, kao i tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama!
Prije objave potpišite i datirajte svoje komentare dodavanjem četiriju tildi (~~~~).
Uža područja
Za prijavu incidenata ili problema koristite Na pažnju administratorima (NPA).
Dodajte novi komentar  Osvježi stranicu  Podnožje stranice


Promjena „smjernica” za uređivanje novosti
Započinjem raspravu o promjeni smjernica za uređivanje novosti. Evo mojih zabilježaka:
„Stavljaju se vijesti iz Hrvatske ili vijesti iz drugih zemalja koje se tiču Hrvatske i hrvatskih državljana (npr. uspjesi hrvatskih športaša na nekom međudržavnom natjecanju, uspjesi hrvatski znanstvenika i umjetnika koji žive u dijaspori a od velikog su značaja za Hrvatsku i svijet itd., međudržavni sporazumi i ugovori koji se tiču Hrvatske i sl.). Pri odabiru takvih vijesti mora se paziti koliko bi vijest zanimala hrvatsku javnost i koliko je ona bitna za Hrvatsku. ”
Ova je „smjernica” u suprotnosti s neutralnim i globalnim gledištem te stvara sustavnu zemljopisnu pristranost. Naime, Wikipedija je, kao što smo bezbroj puta kazali, opća enciklopedija i ne vezuje se ni za jednu naciju ni za državu.
„U vijesti ne stavljati nikakve crne kronike (prometne nesreće, ubojstva i sl. osim ako je životno stradala neka osoba s vodeće političke scene).”
Ne vidim nijedan važeći razlog koji bi opravdao postojanje ovog pravila. Postoje značajne prometne nezgode, ubojstva, cunamiji i potresi u kojima stradaju stotine ili tisuće ljudi. Zašto to ne bi smjelo biti na Glavnoj stranici? Nemojte se, molim vas, služiti argumentima poput „to može oneraspoložiti našu publiku”. Wikipedija je enciklopedija i događaji se moraju predstaviti takvi kakvi jesu.
Molim vaša mišljenja. – Aca (razgovor) 23:01, 1. prosinca 2021. (CET)
Komentar suradnika Koreanovsky
Ovdje možete pročitati trenutne smjernice. Koliko vidim, objavljene su davne 2007. godine.
Slažem se s prijedlogom da smjernice za sadržaj u »Novostima« zahtijevaju hitno osvježenje i doradu. Par vijesti iz svijeta definitivno neće štetiti projektu, pogotovo ako su jako važni svjetski događaji u pitanju.
Između ostalog, volio bi da se vrati »pravokutnik« o koronavirusnoj pandemiji odnosno Predložak:Novosti/Posebno na vrh prozorčića.
Srdačno, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 23:15, 1. prosinca 2021. (CET)
Zahvaljujem, Koreanovsky, na mišljenju i na poveznici do smjernica! Naravno da bismo mogli vratiti pravokutnik o pandemiji. Nestrpljivo očekujem mišljenja ostalih kolega o tome! :) Lijepi pozdravi. – Aca (razgovor) 23:22, 1. prosinca 2021. (CET)
Komentar suradnika Ivija
Smjernice svakako trebaju reviziju, tu se slažem s kolegama! Oko konkretnih promjena sam ambivalentan:
Zahvaljujem, @Ivi, na komentaru! Slažem se da pojedinačni događaji ubojstva ili pljačke nisu značajni za Novosti. Ipak, moraš priznati da je, na primjer, ubojstvo Georgea Floyda itekako značajno jer je dovelo do niza prosvjeda. Osim toga, primjerice, potres u Albaniji 2019. također je značajan za dodavanje u Novostima zbog velikog broja žrtava i drugog. Što se tiče svjetskih vijesti, razumije se, naravno, da one trebaju biti dovoljno značajne. Možemo utvrditi kriterije za to, kao što je Neptune napisao. Slažem se s tobom glede raznolikosti. — Aca (razgovor) 00:42, 2. prosinca 2021. (CET)
Slažem se! —Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 20:15, 3. prosinca 2021. (CET)
Komentar suradnika Neptune, the Mystic
Evo i jednog mišljenja s privremenog wikiodmora. Budući da smo Wikipedija na hrvatskome jeziku, a ne hrvatska Wikipedija (ne financira nas vlada
), slažem se s uvođenjem vijesti iz svijeta, no postoji jedan problem. Kako izabrati adekvatne vijesti? Nagađam, ali čini mi se da na en.wiki imaju raznovrsnije vijesti i zato što je uređuje velik broj suradnika različite nacionalnosti iz svih dijelova svijeta, što na hr.wiki (relativno malenu projektu) baš i nije slučaj. Svakako moramo utvrditi nove kriterije za takve vijesti jer bi teoretski mogao doći neki suradnik i kao vijest postaviti "danas je izišao najnoviji ponovno snimljeni album Taylor Swift" što, vjerujem da će se većina od vas složiti, nije baš istoga ranga kao "Joe Biden postao je predsjednik Sjedinjenih Država". Trebali bismo izbjeći bilo kakve zabune.
Što se crne kronike tiče, osobno bih je uvrštavao samo ako se radi o kakvoj vijesti koja zaslužuje članak na temelju pokrivenosti izvorima i ako je riječ o kakvu značajnu događaju (npr. da je u kakvu potresu poginulo stotinjak ljudi). Svakako ne bih stavljao vijesti o pojedinačnim umorstvima, pljačkama i sličnim stvarima – ne zato što bih to smatrao neukusnim, nego jer smatram da na umu valja imati konkretnu jačinu počinjenog djela. Toliko od mene. —Neptune 🕉 the Mystic 00:07, 2. prosinca 2021. (CET)
Zahvaljujem na komentaru! Slažem se da bismo trebali utvrditi kriterije za vijesti. — Aca (razgovor) 00:42, 2. prosinca 2021. (CET)
Mislim da već WP:TEŽ rješava problem kriterija. Ako imamo ograničen prostor za vijesti, očito će važnija vijest izgurati nevažnu. —Argo Navis (razgovor) 09:01, 2. prosinca 2021. (CET)
Komentar suradnika Maestro Ivanković
Mislim da su nam postojeće smjernice za uređivanje rubrike Novosti na GS sasvim dobre i zadovoljavajuće te da ih ne treba mijenjati. Čini mi se kudikamo većim "problemom" tko je od Wikisuradnika Novosti uopće spreman pismeno uređivati i redovito aktualizirati (?). Način na koji je suradnik Aca krenuo "globalizirati" sadašnje Novosti (promjene bez arhiviranja "zastarjelih" vijesti) dovoljno govori o njegovoj "dobroj namjeri", osobito i stoga što svojedobno slične svoje problematične aktivnosti do danas nije želio opravdavati (vidi upućenu mu poruku Potrebno objašnjenje; odgovor je "na čekanju" jer "globalizacija", izgleda, ima veći prioritet...). A koliko vidim, pojedini nam suradnici nisu baš upućeni ni u pravilno popunjavanje sažetka uređivanja koje nije namijenjeno međusobnim porukama i/ili raspravama... Koga zanimaju Vijesti iz svijeta, i njih smo već imali pa je problem održavanja te rubrike bio je isti kao i danas s Novostima na GS. Srdačan pozdrav, MaestroIvanković 00:29, 2. prosinca 2021. (CET)
Poštovani suradniče @Maestro, ako se ne varam, jedan je suradnik prema postojećim pravilima dodavao vijesti o sezoni berbi lješnjaka u Hrvatskoj. Možete li mi reći smatrate li to značajnom vijesti? Također ako se ne varam, Vi ste bili jedna od ključnih figura u slučaju Kanikosen, gdje ste dotičnog suradnika blokirali zbog navodnog nepretpostavljanja dobre namjere. Zanimljivo mi je to što upravo Vi to sada radite. U svakom slučaju, napomenuo bih da bismo se trebali držati teme rasprave te da nitko nije dužan odgovoriti na svako pitanje koje mu je postavljeno, naročito ako to smatra spamom ili ličnim napadima. – Aca (razgovor) 00:52, 2. prosinca 2021. (CET)
Komentar suradnika Argo Navis
Nemam ništa protiv vijesti iz svijeta, ali ne vidim smisla da se ponašamo kao engleska wikipedija koja ima više suradnika iz Paragvaja nego što ih mi imamo iz Hrvatske. Žaba, konj, potkova... Čitatelji hrvatske wikipedije najčešće zanimaju vijesti iz Hrvatske. Predlažem da vijesti budu uravnotežene, da bude minimum 1/3 iz Hrvatske, minimum 1/3 iz svijeta, a ostalo po dogovoru ovisno o aktualnim događanjima. Nisam ni znao za pravilo o crnoj kronici i ja bi ga brisao. Bude li neka bespotrebna vijest iz crne kronike, to ionako leti van na temelju WP:TEŽ. —Argo Navis(razgovor) 08:58, 2. prosinca 2021. (CET)
Hvala, @Argo na komentaru! Da, točno je da bi većina čitatelja željela vidjeti vijesti iz Hrvatske, ali nemojmo zaboraviti da nam znatan dio čitatelja dolazi i iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Njemačke, Francuske, Kine, SAD-a, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Sjeverne Makedonije, Švicarske, Švedske i Nizozemske. Njih bi vjerojatno zanimale vijesti iz zemlje u kojima trenutačno žive. Slažem se u vezi s određivanjem minimalnog broja vijesti iz Hrvatske i hrvatskog govornog područja. S obzirom na to što je pet/šest preporučeni broj vijesti, predlažem da minimum jedna ili dvije budu iz hrvatskog govornog područja. — Aca (razgovor) 20:29, 2. prosinca 2021. (CET)
Komentar suradnika Fraxinusa
Smatram da bi i dalje velika većina vijesti trebala biti iz Hrvatske, npr. bar 2/3 vijesti, a strane samo od izuzetno velike važnosti. A iz crne kronike, samo nešto jako bitno poput jakih potresa ili poplava, nešto što je dovoljno značajno, da se o tome može napisati članak, koji zadovoljava kriterije.—Fraxinus (razgovor) 20:43, 2. prosinca 2021. (CET)
Moram priznati da mi se ovaj prijedlog sviđa, pogotovo što se tiče crne kronike. Koreanovsky(Ča–Kaj–Što?!) 19:56, 3. prosinca 2021. (CET)
Komentar suradnika Zblace
Slažem se s Acinim stavovima i dodao bi da ono što dio suradnika ovdje smatra 'aktivizmom' a ja i neki drugi civilnim sektorom (koji zajedno sa državnim i korporativnim čini 3 oblika društvene organizacije pravnih osoba) također treba diverzificirati. Do sada su Katolička crkva u Hrvatskoj i elitni sportski klubovi (posebice Dinamo) kao najveće organizacije bile hiperzastupljene čak i kad je to bilo rubno relevantno za naslovnicu Wikipedije (nedavno postavljena bista u mađarskoj palanci, slabo-poznatom biskupu hrvatskog podrijetla iz 19 stoljeća ili onaj koma rezultat sa Genkom), dok se ljudsko-pravaške teme iz civilnog sektora prozivaju 'reklamama'. To što je u HR civilni sektor bio tijekom 90 prozivan soroševim ili jugonostalgičarskim 'tvorevinama' spram autentične hrvatotvorne korupcije, nema smisla da bude norma i 2021. S druge strane para-aktivizam (nemam bolji izraz) koji sepredstavlja kao spontane molitve, bdijenja i šta ja znam sve je dobrodošao. Vijesti poput '22. studenoga – Studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i zagrebačkoga sveučilišta prosvjedovali su protiv uvođenja »COVID potvrda« na fakultete.' mi izgledaju kao normaliziranje antivakserske infiltracije ovdje. U svakom slučaju nemam visoke zahtijeve ove rubrike i rađe bi da je nema nikako, nego da kontinuirano promovira konzervativne-desničarske-kontraznanstvene stavove i rezultate utakmica koji su ionako vidljivi svugdje i u skoro svim medijima. --Zblace(razgovor) 06:20, 3. prosinca 2021. (CET)
Komentar s bolovanja
Smatram da vijesti, ako ćemo se oko njih svađati, treba jednostavno ukinuti. Vijesti nisu naša misija niti se njima trebamo baviti niti je, pročitajte ovo barem triput, Wikipedija mjesto gdje bilo tko doznaje informacije o aktualnim događajima u svijetu van Wikipedije. Sažeto gledano - nikakva korist, a velika šteta - jer za mene je samo ovaj zadnji sukob oko njihovog sadržaja štetniji nego ukupna korist od tih nesretnih vijesti u zadnjih 10 godina hr.wiki.
Kad sam to rekao, onda bi možda bilo dobro, ako će vijesti ostati (jer mene nikad ne slušate), da razmislimo o mehanizmu koji će sprječavati sukobe oko njihovog sadržaja. Prijedlog već iznesen na NPA je: "možda bi se bolje bilo pokušati dogovoriti o nekom sistemu za objavu vijesti i to najbolje među onima koji se time bave (nisam među njima). Evo, obzirom da mi se čini da vijesti objavljuju 3-4 suradnika, predlažem slijedeće: svaki suradnik ima pravo objaviti jednu vijest koju mu drugi suradnik ne smije micati - ako dođe do spora oko neke vijesti, ako je to jedina vijest pojedinog suradnika, vijest se ne smije brisati (revertati) bez da se u tu odluku uključi šira zajednica na stranici mišljenja zajednice"
I na kraju, umjesto ovakvih vijesti najviše bi umjesto njih volio vidjeti vijesti iz Wikisfere. Što se događa kod nas? Što se događa u svijetu? Obavijesti o projektima, inicijativama, pa čak i ovakvim sukobima ili vječnim Ivi/Imbehind dramama ili o nekim novim člancima ili naporima oko uklanjanja POV sadržaja. Mislim da bi to svima nama bilo i korisnije i zabavnije. A osim nas to nitko drugi ni ne čita.  Imbe  hind 💊 17:09, 3. prosinca 2021. (CET)
Baš tako, Imbehinde. Nekoliko tjedana sam pratio povećava li se čitanost istaknutih aka izabranih članaka kad se pojave na Glavnoj sTranici. Brojevi su tipa ~desetak posjeta dnevno više od prosjeka, ništa značajno. Portala s vijestima na hrv. jeziku imamo i previše, a gl. stranicu mogli bi bolje koristiti za wikipedijske teme. Ako ništa onda (šalim se) ispisivati najnovije vandalizme novih i starih vandala i koliko je vremena cvijet wikipedije utrošio na borbu s njima; ovih dana to je, nažalost, više-manje sve što se ovdje događa. ponor (razgovor) 18:15, 3. prosinca 2021. (CET)
„Smatram da vijesti, ako ćemo se oko njih svađati, treba jednostavno ukinuti.”
(Imbehind)
 Komentar: Imbehind je u pravu, pogotovo ako se s nepotrebnim raspravama/svađama WP:OMETA rad Wikipedije. Glavni fokus ovog projekta su članci, a ne »Novosti« na Glavnoj stranici. Ipak, važno je raspraviti kriterije i budućnost tog okvira.
Smatram da pravila ovog projekta moramo primjenjivati za vijesti u »Novostima«. Vijesti ne smiju nikoga i ništa promicati, veličati ili omalovažavati odn. umanjivati – bez obzira na temu. (WP:NPOV, WP:REKLAMA, WP:BVI)
Između ostalog, sjećam se kako sam već prije nekoliko godina pomislio da vjerojatno nitko ne dolazi na Wikipediju zbog »Novosti« na Glavnoj stranici. Simpatično je imati kratak popis aktualnih događaja na Glavnoj stranici, ali ovo je (na kraju svih krajeva) enciklopedija, a ne sportski ili nogometni izvještaj – koliko god da su Hrvati sportska nacija.
Imbehinde, želim ti brz oporavak i nadam se da ćeš nam uskoro biti bolje!
Pozz, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 20:14, 3. prosinca 2021. (CET)
Hvala na lijepim željama i ja se nadam da će mi se stanje popraviti što prije. Uglavnom, nije ništa previše dramatično, ali imam sad već dugo kronične bolove u kičmi koji su se pogoršali. Kad na to dodam još i 2 godine života izgubljene u pandemiji, u situaciji sam kad mi se apsolutno ništa ne da i sve mi je iznimni napor. Naradije bi ležao svo vrijeme, samo kad me od ležanja ne bi imao još gore bolove. Ne znam da li sam depresivan jer nisam loše volje, ali trenutno naprosto imam mentalne snage i žustrine jedva dovoljno za usporeno obavljanje osnovnih aktivnosti i posla, pa za Wikipediju naprosto ne ostaje vremena, a treba i čista glava (barem meni). 😊 Čuvajte mi Wikipediju! 🤣😘  Imbe  hind 💊 00:12, 4. prosinca 2021. (CET)
Komentar s odmora
Nema nikakvog smisla ograničavati rubriku za vijesti samo na vijesti iz Hrvatske budući da je ovo jezični, a ne nacionalni projekt, niti je projekt koji, primjerice, financira Vlada Republike Hrvatske. Nisam ljubitelj gorespomenutih prijedloga određenih kvota sadržaja; smatram da bi sadržaj koji se stavlja u vijesti trebao biti onaj sadržaj za koji se može napisati članak ili koji je dovoljno univerzalno relevantan nezavisno od toga "odakle" je i tko ga čita. Mislim da se svi možemo složiti da su dosadašnje vijesti znale sadržavati svakakve besmislice poput "29. rujna — Berba lješnjaka u Hrvatskoj privodi se kraju, a uzgajivači su zadovoljni urodom i kakvoćom", "25. rujna — U Zadru počeli 6. Dani pršuta" i tome slično. Ako se ipak redovni urednici vijesti ne mogu dogovoriti o tome jesu li lješnjaci i pršut relevantni, podržavam mogućnost zamjene rubrike s "Jeste li znali?", što će ujedno smanjiti potrebu za ažuriranjem jer će se iste stvari vrtjeti svake godine. – Srđan (razgovor) 15:47, 5. prosinca 2021. (CET)
„Mislim da se svi možemo složiti da su dosadašnje vijesti znale sadržavati svakakve besmislice poput "29. rujna — Berba lješnjaka u Hrvatskoj privodi se kraju, a uzgajivači su zadovoljni urodom i kakvoćom", "25. rujna — U Zadru počeli 6. Dani pršuta" i tome slično.”
(Srđan)
@Srđan je u pravu što se tiče takvih vijesti, slažem se. Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 16:09, 5. prosinca 2021. (CET)
Povezivanje predložaka sa člancima tema po godinama
Sljedeća faza u sređivanju članaka po temama i godinama... Napravio sam {{Izdvoji godinu}} koji mijenja poveznicu u predlošku npr. sa 1000. u 1000.. Predložak se za sada koristi u {{infookvir papa}}, pa svi datumi u svim infookvirima u člancima o papama sada vode na članke iu Kategorija:Kršćanstvo po godinama i to s "pametnim" poveznicama, koje odmah daju kostur članka. Ako se netko želi zabaviti sa stvaranjem novih članaka kršćanstva po godinama na način da ubaci cijelu kronologiju papa, sada je to mnogo lakše. Također, slobodno iskoristite predložak i u drugim infookvirima. P.S., hvala @Ivi104 na tehničkoj podršci kad je zapelo :). —Argo Navis (razgovor) 10:11, 2. prosinca 2021. (CET)
@Argo Navis, kad kažeš "svi datumi u svim infookvirima o papama" vode na članke "Kršćanstvo u GGGG.", to zapravo znači da ne vode nigdje jer članaka o "Kršćanstvu u GGGG." ima točno pet (5). Suradnika za kršćanstvo još i imamo, ali tko će pisati "Teme u GGGG."?
Protiv sam toga da se Wikipedija pretvara u poligon za tehničke akrobacije: Wikipedija se piše za one koji je čitaju, a mrtva poveznica 1978. na kojoj će jednog dana biti jedan papa i hrpa podnaslova sa smećem umjesto sadržaja nosi nula informacija o svemu što se te godine događalo u svijetu. Ako na stranici piše 1978., poveznica treba voditi na 1978., baš kako kaže smjernica WP:STIL (što ćemo s njom?).
Klik na godinu rođenja u članku Margaret Mead doveo me na Biologija u 1901. (stranica postoji pa se srećom nije automatski otvorio uređivač; a u tom što postoji od šume je teško naći stablo). Stanje biologije (?) u 1901. ni na koji način nije promijenjeno Meadinim rođenjem, ona se kulturnom antropologijom (!) počela baviti dosta godina poslije.
Hoćemo li (opet) imati kostur-članke o fotografiji trideset godine prije nego što je fotografija izumljena?
Gdje će voditi poveznice na godini rođenja ljudi koji su bili i fotografi i znanstvenici i dobitnici Nobelovih nagrada za kemiju i predsjednici država? Imaš Književnost u 1940., u njoj da je 1940. umrla Sofija Rusova; u članku Sofija Rusova klik na godinu smrti vodi na, pazi sad, Biologiju u 1940. godini. Sofija Rusova najpoznatija je kao pedagoginja. Pedagogija u 1940. ne postoji.
Imali smo raspravu o člancima "Loše-izabrana-tema u GGGG." prošle godine kad je izbrisano 6-7 tisuća kostura. Ne sjećam se da je itko rekao da nam takvi članci trebaju, niti da je itko rekao da će uređivati te članke. Zato mi ovo nasilno uvođenje mrtvih poveznica u infookvire djeluje kao veliki korak u krivom smjeru. O ovakvim stvarima, kao i o nedavnom uvođenju stotina brojeva u infookvire o naseljima o kojima je nekoliko suradnika grintalo Iviju trebalo bi zatražiti mišljenje zajednice, a prije svega razmisliti što takve promjene donose čitatelju. Zasad i zadugo, po meni, ništa (dobro). ponor (razgovor) 17:55, 3. prosinca 2021. (CET)
1978. se toliko toga dogodilo da će se informacija o nekom papi izgubiti. Na 1978. ima wikipoveznica na 1978., pa tko hoće cijelu priču o 1978., to mu je klik dalje. Ako misliš da na npr. 1978. ima previše podnaslova, gdje si bio kad sam pitao da mi se pomogne osmisliti format tih članaka?
Isti komentar vrijedi i za podatke o rođenima. Primjedba s fotografom rođenim prije izuma fotografije je jako dobra, možda stvarno treba ignorirati rođenja. Ako se vi ostali složite da brišemo rođenja, lako pobrišemo sva rođenja.
Uostalom, ja se ne sjećam da je bilo previše protivljenja kad smo ovo počeli raditi. Malo je blesavo upadati ovako kad je cijeli posao s Lua modelima već gotov.
Pobrisani su svi članci bez konkretnih podataka. Novi se otvaraju tek kad se u njih ima dodati nešto. Normalno da članak počinje s jednom informacijom.
Biologija u 1901. je još na starom formatu, to nije mjerodavno za ovu raspravu. Nedavno sam sve Kategorija:Kemija po godinama i Kategorija:Astronomija po godinama prebacio na novi format.
Ne znam zašto Sofija Rusova vodi na krivo mjesto.
„Gdje će voditi poveznice na godini rođenja ljudi koji su bili i fotografi i znanstvenici i dobitnici Nobelovih nagrada za kemiju i predsjednici država?”
Ovisno o infookviru koji se koristi, a u tekstu se ni ne moraju koristiti u zaglavlju. —Argo Navis (razgovor) 21:27, 4. prosinca 2021. (CET)
P.S. Vidi en:1561 in science. Uredno nabrojano tko se te godine rodio. Iako se nitko od tih osoba nije u kolijevci počeo baviti znanošću. --Argo Navis (razgovor) 22:42, 4. prosinca 2021. (CET)
[HITNO] Novi zahtjevi za komentare (RfC): proširenje kriterija i uvođenje novog sustava za brisanje stranica
Ciao!
Želim vas obavijestiti o tome, da su jako važni zahtjevi za komentiranjem u tijeku!
Pozivam suradnike na rasprave:
Želim vam ugodnu Drugu nedjelju došašća!
Lijepo vas pozdravlja, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 16:27, 5. prosinca 2021. (CET)
Zadnji put uređivano 6. prosinca 2021., u 09:33.
Wikipedija
Sadržaji se koriste u skladu s CC BY-SA 3.0 osim ako nije drukčije navedeno.
Zaštita privatnosti
Uvjeti uporabeKlasični prikaz
Glavna stranicaSlučajna stranica U blizini Prijavi se Postavke DonacijeImpresumOdricanje od odgovornosti
JezikPratiUredi