Wikipédia:Bevezetés az irányelvekbe és útmutatókba/1


Irányelvek és útmutatók
Mire valók

Tartalom
A cikkírás szabályai

Viselkedés
Együttműködés a többiekkel

Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastálA Wikipédiának valójában kevés szigorú szabálya van, az oldal inkább az úgynevezett öt pilléren alapszik. A Wikipédia irányelveit és útmutatóit a közösség alakítja ki annak érdekében, hogy tisztázza az alapelveket, és leírja a legjobb módszereket az alkalmazásukra, a viták elrendezésére – és úgy általában, hogy elősegítse a közös célt, egy ingyenes és megbízható enciklopédia szerkesztését.

Lényegében az irányelvek részletesebben kifejtik a Wikipédia alapvető elveit, az útmutatók pedig megmutatják, hogyan alkalmazd ezeket az elveket, és hogyan garantáld a szócikkek egységességét és következetességét. Az irányelvek és útmutatók oldalain egy kiemelt megjegyzést láthatsz legfelül, és az ilyen oldalak címe a "Wikipédia:" vagy a "WP:" előtaggal kezdődik.

Bár valószínűleg minden elképzelhető kérdésre van egy irányelv vagy útmutató, senkitől sem elvárt, hogy mindet ismerje! Szerencsére van néhány, amin az összes többi alapszik. A következő oldalak leírják a legfontosabbakat ezek közül, amelyek a Wikipédia 'szabályainak' általános szellemiségét képviselik. Ha ismered ezeket az alapvetéseket, könnyebben és eredményesebben fog menni a szerkesztés és a párbeszéd.


Következő >>

Rövid hivatkozás erre az oldalra: WP:BEVIRÁNY
Utoljára szerkesztve 2018. június 13., 17:38-kor
A lap szövege CC BY-SA 3.0 alatt érhető el, ha nincs külön jelölve.
Adatvédelmi irányelvek
Felhasználási feltételek
Asztali
 Kezdőlap Véletlen lap  Közelben  Bejelentkezés  Beállítások  Adományok  A Wikipédiáról  Jogi nyilatkozat
NyelvLap figyeléseSzerkesztés