Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

«Другу також варто придбати…»



Пропонуємо увазі читачів розповідь про нове видання з фонду відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. «Другу також варто придбати» – це новий роман Олега Сенцова, який був написаний у 2017 році в період ув’язнення в російській колонії в Якутії.

Зі слів автора: «Книжка була задумана у рамках трилогії, коли я ще писав свій перший роман «Купіть книгу - вона смішна». Тоді, у 2010 році, я не думав, що мої книги будуть видані, тим паче написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі, що якщо перший роман колись буде виданий і матиме більш як 18 читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув'язненні, на той момент у північному якутському таборі у 2017 році, я дізнався, що моя книжка видана і почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів.

Тому я розпочав роботу над другим романом. Працюючи щодня, написав його приблизно за 3 місяці - на щастя, часу у в'язниці достатньо...».

Він не стільки про те, чи варто боротися, як про те, що стається з нами - кожним окремо й усіма, коли ми опускаємо руки. «Другу також варто придбати» - це динамічний сюжет, кінематографічна чіткість і щедро розсипана іронія, яка дає змогу читачеві навіть на драматичні ситуації поглянути відсторонено, з гумором і надією. 

Презентована книга дає можливість провести аналогії з реаліями в Україні та наскрізь пронизана «кримськими подіями». Це помітно в іронічних рядках на кшталт: «Щасливий народ зустрічає своїх визволителів»; «Від кожного за максимальними здібностями - кожному за мінімальними потребами»; «Версії були різні та всі вони заперечували офіційну - тобто версію рептилоїдів із позаземним розумом, які, мовляв, просто хотіли врятувати людську цивілізацію».

Анонсовану книгу Ви зможете прочитати, завітавши у відділ абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.  

 

Сенцов О. Другу також варто придбати / Олег Сенцов ; з рос. пер. С. Осока. - Львів : Вид-во Стар. Лева, 2020. - 559 с.

 

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка