meta.m.wikimedia.org
Tietosuojakäytäntö
This page is a translated version of the page Privacy policy and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Avañe'ẽ Bahasa IndonesiaBahasa Melayu Basa BanyumasanBritish English Bân-lâm-gúCanadian English Cebuano CymraegDeutsch Deutsch (Sie-Form) EnglishEsperanto Frysk Hausa KiswahiliLigure Lëtzebuergesch MalagasyMara Napulitano Nederlands​Nederlands (informeel) NordfriiskOromoo Ripoarisch ScotsSoomaaliga Tiếng Việt TürkçeYorùbá Zazaki asturianu​azərbaycanca bosanski catalàdansk eesti emiliàn e rumagnòlespañol euskara français galegohrvatski interlingua italiano latviešulietuvių magyar norsk bokmåloccitan oʻzbekcha/ўзбекча polskiportuguês português do Brasilromână shqip sicilianu suomisvenska čeština Ελληνικάбашҡортса беларуская​беларуская (тарашкевіца) българскикыргызча македонски нохчийнрусский српски / srpski тоҷикӣудмурт українська հայերեն ייִדישעברית اردو الدارجة العربية تۆرکجهروچ کپتین بلوچی سنڌي فارسی مازِرونیپښتو کوردی कॉशुर / کٲشُر नेपालीमराठी संस्कृतम् हिन्दी অসমীয়া বাংলাਪੰਜਾਬੀ ગુજરાતી தமிழ் తెలుగుമലയാളം සිංහල ไทย​ပအိုဝ်ႏဘာႏသာႏ ဖၠုံလိက် ဘာသာ မန်မြန်မာဘာသာ მარგალური ქართული​ភាសាខ្មែរ 中文 日本語 粵語ꯃꯤꯇꯩ ꯂꯣꯟ 한국어

Käytännöt ja suuntaviivatTietosuojakäytäntö
Wikimedia-säätiön tietosuojakäytäntö kertoo, kuinka keräämme, käytämme ja jaamme henkilökohtaisia tietojasi. Käyttämällä Wikimedian sivustoja hyväksyt tämän käytännön.
Haluatko auttaa kääntämisessä? Käännä puuttuvia viestejä.
Privacy Policy
This is a summary of the Privacy Policy. To read the full terms, scroll down or click here.
Disclaimer: This summary is not a part of the Privacy Policy and is not a legal document. It is simply a handy reference for understanding the full Privacy Policy. Think of it as the user-friendly interface to our Privacy Policy.

Because we believe that you shouldn’t have to provide personal information to participate in the free knowledge movement, you may:
Because we want to understand how Wikimedia Sites are used so we can make them better for you, we collect some information when you:
We are committed to:
Be aware:
  • Any content you add or any change that you make to a Wikimedia Site will be publicly and permanently available.
  • If you add content or make a change to a Wikimedia Site without logging in, that content or change will be publicly and permanently attributed to the IP address used at the time rather than a username.
  • Our community of volunteer editors and contributors is a self-policing body. Certain administrators of the Wikimedia Sites, who are chosen by the community, use tools that grant them limited access to nonpublic information about recent contributions so they may protect the Wikimedia Sites and enforce policies.
  • This Privacy Policy does not apply to all sites and services run by the Wikimedia Foundation, such as sites or services that have their own privacy policy (like the Wikimedia Shop) or sites or services run by third parties (like third-party developer projects on Wikimedia Cloud Services).
  • As part of our commitment to education and research around the world, we occasionally release public information and aggregated or non-personal information to the general public through data dumps and data sets.
  • For the protection of the Wikimedia Foundation and other users, if you do not agree with this Privacy Policy, you may not use the Wikimedia Sites.
Tämä on käännös. Tämän asiakirjan virallista ja sitovaa versiota varten ole hyvä ja katso alkuperäinen englanninkielinen versio.
Esittely
Tervetuloa!
Wikimedia-säätiö on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka hallinnoi yhteistoiminnallisia vapaan tiedon sivustoja, kuten Wikipediaa, Wikimedia Commonsia ja Wikisanakirjaa.
Tämä käytäntö kertoo kuinka keräämme, käytämme ja jaamme henkilökohtaisia tietojasi.
  • Keräämme sinusta hyvin vähän henkilökohtaisia tietoja.
  • Emme vuokraa tai myy henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille.
Käyttämällä Wikimedian sivustoja hyväksyt tämän käytännön.
Wikimedian toiminta-ajatus perustuu yksinkertaiseen mutta mahtavaan periaatteeseen: voimme yhdessä saada aikaan enemmän kuin yksikään meistä voi saavuttaa yksinään. Emme kykene työskentelemään kollektiivisesti ilman, että keräämme, jaamme ja analysoimme tietoja käyttäjistämme silloin, kun pyrimme luomaan uusia keinoja, jotta Wikimedian sivustot tulevat helpommiksi käyttää, turvallisemmiksi ja hyödyllisemmiksi.
Uskomme, että tietojen keräämisen ja niiden käyttämisen pitää kulkea käsi kädessä läpinäkyvyyden kanssa. Tämä tietosuojakäytäntö kertoo siitä, kuinka voittoa tavoittelematon Wikimedia-säätiö, joka tarjoaa käyttäjille Wikimedia-sivustot kuten Wikipedian, kerää, käyttää sekä jakaa niitä tietoja, jotka saamme sinulta kun käytät Wikimedian sivustoja. On olennaista ymmärtää, että käyttämällä Wikimedian sivustoja annat hyväksyntäsi tietojesi keräämiseen, siirtämiseen, käsittelyyn, säilyttämiseen, luovuttamiseen ja käyttämiseen sen mukaan kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvataan. Tämän vuoksi käytännön huolellinen lukeminen on tärkeää.
Uskomme, että sinun ei ole pakko luovuttaa ei-julkisia henkilökohtaisia tietojasi, jotta voit osallistua vapaan tiedon välittämiseen. Sinun ei tarvitse kertoa asioita kuten oikeaa nimeäsi, osoitettasi tai syntymäaikaasi luodessasi tavallisen käyttäjätunnuksen tai osallistuessasi sisällön tuottamiseen Wikimedian sivustoilla.
Me emme myy tai vuokraa henkilökohtaisia tietojasi, emmekä luovuta niitä muille, jotta he voisivat kaupitella sinulle asioita. Käytämme tietoja selvittääksemme kuinka tehdä Wikimedian sivustoista entistä miellyttävämmät ja käytettävämmät, nähdäksemme mitkä ideat toimivat ja tehdäksemme oppimisen ja osallistumisen hauskemmaksi. Yksinkertaisesti sanottuna käytämme näitä tietoja, jotta voimme tehdä Wikimedian sivustot paremmiksi sinua varten.
Loppujen lopuksi on kyse sinunkaltaisistasi ihmisistä, vapaan tiedon lipunkantajista, joiden ansiosta Wikimedian sivustot ovat olemassa sekä kasvavat ja kukoistavat.
Määritelmät
Ymmärrämme, että vain vähemmistö teistä tuntee tietosuojakäytännössä käytetyt tekniset termit, kuten "seurantapikselit" ja "evästeet".
Olitpa sitten aivan uusi tietosuojaterminologiassa tai olet asiantuntija, joka haluaa vain virkistää tietämystään, saatat pitää Avaintermien sanastoa hyödyllisenä.
Koska kaikkien (eikä vain lakimiesten) pitäisi helposti kyetä ymmärtämään miten ja miksi heidän tietojaan kerätään ja käytetään, käytämme tavanomaista kieltä liian muodollisten termien sijasta käytännön tekstissä. Jotta voisit ymmärtää selkeämmin joitain keskeisiä käsitteitä, tässä on luettelo käännöksistä:

Kun me sanomme......tarkoitamme sillä:
Wikimedia Foundation / Wikimedia-säätiö / säätiö / me / meitä / meidänWikimedia-säätiö (The Wikimedia Foundation, Inc.), voittoa tavoittelematon yhteisö, joka ylläpitää Wikimedian sivustoja.
Wikimedian sivustot / palvelummeWikimedian verkkosivustot ja palvelut (kielestä riippumatta), joihin sisältyvät tärkeimmät projektimme kuten Wikipedia ja Wikimedia Commons sekä mobiilisovellukset, API-ohjelmistorajapinnat, sähköpostit ja ilmoitukset. Tähän ei kuitenkaan kuulu sivustot ja palvelut, jotka on erikseen lueteltu kohdassa "Mitä tämä tietosuojakäytäntö ei koske" alapuolella.
sinä / sinun / sinuaSinä, riippumatta siitä, oletko yksilö, ryhmä vai yhteisö, ja riippumatta siitä, käytätkö Wikimedian sivustoja taikka meidän palveluitamme omaksi hyödyksesi vai jonkun muun puolesta.
tämä käytäntö / tämä tietosuojakäytäntöTämä asiakirja, jonka nimi on "Wikimedia-säätiön tietosuojakäytäntö".
muokkauksetLisäämäsi sisältö ja tekemäsi muutokset jokaiseen Wikimedian sivustoon.
henkilötietoTiedot, jotka toimitat meille tai joita keräämme sinusta ja joita voidaan käyttää sinun tunnistamiseesi. Selvennyksen vuoksi on sanottava, että vaikka me emme lähtökohtaisesti kerää kaikkea alla mainittua tietoa, meidän mielestämme vähintään seuraavat ovat "henkilötietoja", jos ne ovat muutoin ei-julkisia ja jos niitä voidaan käyttää sinun tunnistamiseesi:
(a) oikea nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, salasanasi, henkilötunnuksesi valtion myöntämässä henkilökortissa, IP-osoitteesi, tiedot käyttämästäsi tietoliikenneyhteydestä, luottokorttisi numero;
(b) silloin kun seuraavat tiedot liittyvät johonkin (a)-kohdan sisältämään tietoon: arkaluontoiset tiedot kuten syntymäaika, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, tiedot rodusta tai etnisestä alkuperästä, siviilisääty tai muu sääty, tiedot terveydestä ja sairauksista, poliittinen tai uskonnollinen vakaumus; ja
kolmas osapuoli / kolmannet osapuolet
Yksilöt, yhteisöt, verkkosivustot, palvelut, tuotteet ja sovellukset, jotka eivät ole Wikimedia-säätiön kontrollipiirissä tai joita se ei hallitse tai ylläpidä. Tämä käsittää myös muut Wikimedian käyttäjät ja itsenäiset yhteisöt tai ryhmät, joiden tehtävänä on edistää Wikimedian aatetta. Tällaisia ovat Wikimedian paikallisyhdistykset, teemaan perustuvat järjestöt ja käyttäjien ryhmät sekä vapaaehtoistyöntekijät, varsinaiset työntekijät, johtajat ja johtavat toimihenkilöt, lahjoitusten vastaanottajat ja alihankkijat, jotka kuuluvat edellä mainittuihin yhteisöihin tai ryhmiin.

Mitä tämä tietosuojakäytäntö koskee ja mitä se ei koske
Lukuun ottamatta alla selitettyä tämä tietosuojakäytäntö koskee sitä, että keräämme ja käsittelemme sellaisia tietojasi, joita saamme sinusta, kun käytät jotain Wikimedian sivustoa. Tämä käytäntö pätee myös tietoon, jota saamme yhteistyökumppaneiltamme tai muilta kolmansilta osapuolilta. Jotta ymmärtäisit paremmin mitä tämä tietosuojakäytäntö kattaa, lue alla oleva teksti.
Esimerkkejä tämän tietosuojakäytännön käsittelemistä asioista
Selvyyden vuoksi tämä tietosuojakäytäntö koskee, kielestä riippumatta:
  • Kaikkia meidän tärkeimpiä sivustojamme (jotka löytyvät suurten projektiemme luettelosta) kuten Wikipediaa sisältäen käyttäjäsivut, keskustelusivut ja ilmoitustaulut.
  • Meidän blogejamme ja ohjelmointirajapintaamme (API) (paitsi jos meillä on käytössä erillinen käytäntö, joka koskee niitä).
  • Wikimedia-säätiön viralliset mobiilisovellukset.
  • Sähköposteja, tekstiviestejä ja ilmoituksia, joita me lähetämme sinulle tai vastaanotamme sinulta.
Tämä tietosuojakäytäntö ei kuitenkaan koske joitakin tilanteita, joissa saatamme kerätä tai käsitellä tietoa. Esimerkiksi joitain tietojen käyttötilanteita saattavat koskea erilliset tietosuojakäytännöt (kuten Wikimedia-kauppaa) tai sivustoja tai palveluita, joita ylläpitävät kolmannet osapuolet (kuten kolmannen osapuolen kehitysprojektit Wikimedia Cloud Servicesissä). Jotta ymmärtäisit, mitä tämä tietosuojakäytäntö ei koske, lue lisää alhaalta.
More on what this Privacy Policy doesn’t cover
This section is part of the Privacy Policy and is meant to explain in detail which situations are not covered by our Privacy Policy.
Wikimedia Sites and Tools with alternative policies
Some Wikimedia Foundation websites or tools have alternative privacy policies or provisions that differ from this Privacy Policy. These websites include:
If a Wikimedia Foundation website is governed by an alternative privacy policy, it will link to such policy. When a Wikimedia Foundation tool is governed by an alternative privacy policy, the page where the tool may be downloaded or enabled will include a link to that policy.
Community members
The Wikimedia Sites are collaborative labors of love that are constantly maintained and updated by a global community of volunteers. This global community of volunteers may sometimes have access to personal Information in order to ensure the functioning of the Wikimedia Sites.
  • Administrative volunteers, such as CheckUsers or Stewards. These are volunteers who enforce Wikimedia Site policies and ensure the safety of the Wikimedia Sites. When these administrators access Personal Information that is nonpublic, they are required to comply with our Access to Nonpublic Information Policy, as well as other, tool-specific policies.
  • Tool providers. We support platforms for third-party developers to experiment and develop new tools and sites, such as wmflabs.org. When you use one of the tools developed by these volunteers, you may transfer information to them. When these volunteers access nonpublic information or Personal Information, they are required to comply with the terms governing the particular platform the tool is available on.
  • Other users. We provide several tools that allow users to communicate with each other. The communications may be covered by this Policy while they pass through our systems, but the users who receive these communications, and what they do with the communications once they receive them, are not covered by this Policy. Examples include:
    • posting to Foundation-hosted email lists;
    • requesting support from volunteers through our online ticketing system (email sent to info[at]wikimedia.org goes to this system);
    • emailing other users through the Wikimedia Sites (for example, by using the "Email this user" feature); and
    • chatting on IRC (such as on the #wikipedia channel).
Third parties
This Privacy Policy only covers the way the Wikimedia Foundation collects, uses and discloses Personal Information and does not address the practices of third parties. For example, this Privacy Policy does not address the practices of:
  • Websites run by other organizations, like websites linked to from the "References" sections of Wikipedia, or run by Wikimedia chapters or other movement organizations. These organizations may receive information from you if you visit their websites after using one of the Wikimedia Sites. They are governed by their own privacy policies.
  • Mobile applications provided by other organizations or individuals. These organizations or individuals may receive information from you if you use those applications to access the Wikimedia Sites or Wikimedia Site content. They are governed by their own privacy policies.
Sometimes, volunteers may place a data-collecting tool, such as a script, gadget, tracking pixel, or share button, on a Wikimedia Site without our knowledge. This Policy does not cover how third parties handle the information they receive as a result of such a tool. If you come across such a third-party tool, and you believe it violates this Policy, you can remove the tool yourself, or report it to privacy[at]wikimedia.org so we can investigate.
Silloin kun käyttäjäyhteisön omat käytännöt säätelevät tietojen käyttämistä, kuten osoitepaljastuskäytännössä tehdään, asianomainen yhteisö voi tehdä lisäyksiä niihin sääntöihin ja velvoitteisiin, jotka on määritelty tässä tietosuojakäytännössä. Yhteisöt eivät kuitenkaan saa luoda uusia poikkeuksia tai muutoin vähentää tämän käytännön antamaa suojaa.
Tietojen keräys ja käyttö
Tietojen muodot, joita vastaanotamme sinulta & kuinka me saamme ne
Sinun julkiset muokkauksesi
Kaikki mitä kirjoitat Wikimedia-sivustoilla on kaikkien nähtävillä ja käytettävissä.
Kun osallistut johonkin Wikimedia-sivustoon, mukaan lukien käyttäjä- tai keskustelusivut, luot pysyvän, julkisen tallenteen jokaisesta lisäämästäsi, poistamastasi tai muuttamastasi sisällöstä. Sivuhistoriassa näkyy, milloin panoksesi tai poistosi tehtiin, sekä käyttäjätunnuksesi (jos olet kirjautunut sisään) tai IP-osoitteesi (jos et ole kirjautunut sisään). Voimme käyttää julkisia panoksiasi joko yhdistettynä muiden julkisiin panoksiin tai yksittäin luodaksemme sinulle uusia ominaisuuksia tai tietoihin liittyviä tuotteita tai saadaksemme lisätietoja Wikimedia-sivustojen käytöstä, kuten jäljempänä selitetään tarkemmin tämän tietosuojakäytännön kohdassa "Miten käytämme sinulta saamiamme tietoja".
Julkisesti näkyvillä oleva tieto
Ellei tässä käytännössä toisin sanota, sinun tulisi olettaa, että se tieto, jonka luot Wikimedian sivustoille, on julkisesti näkyvillä ja se voidaan löytää hakukoneilla. Kuten on useimpien asioiden kohdalla internetissä, kaikkea mitä sinä jaat, voivat muut ihmiset kopioida ja levittää internetissä. Älä jaa mitään sellaista tietoa, jonka et halua olevan pysyvästi julkista, kuten oikea nimesi tai sijaintisi.
Sinun pitäisi olla tietoinen siitä, että tiettyä dataa, jota sinä olet julkistanut tai aggregoitua dataa, jonka me olemme julkistaneet, voi kuka tahansa käyttää analysoidakseen sitä ja päätelläkseen siitä lisää tietoa, kuten että mistä maasta käyttäjä on kotoisin, poliittisen kannan tai sukupuolen.
Tilitiedot & rekisteröiminen
Sinun ei tarvitse luoda tunnusta käyttääksesi Wikimedia-sivustoa.
Jos luot tunnuksen, sinun ei tarvitse antaa meille sinun nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi.
Jos et luo tunnusta, sinun muokkauksesi liitetään julkisesti sinun IP-osoitteeseesi.
Haluatko luoda tunnuksen? Hienoa! Etkö halua luoda tunnusta? Ei se mitään!
Sinun ei tarvitse luoda tiliä lukeaksesi tai tuottaaksesi sisältöä Wikimedian sivustoilla, paitsi tietyissä harvinaisissa tilanteissa. Mutta jos muokkaat kirjautumatta sisään, sinun muokkauksesi liitetään julkisesti laitteesi IP-osoitteeseen.
Jos haluat luoda tavallisen tilin, edellytämme useimmissa tapauksissa vain käyttäjänimen ja salasanan.
Lisää käyttäjänimistä
Käyttäjänimesi on julkinen, joten ole varovainen, jos haluat käyttää oikeaa nimeäsi käyttäjänimenäsi. Salasanaasi käytetään vain varmistamaan, että tili on sinun. Saamme automaattisesti myös IP-osoitteesi ja tallennamme sen väliaikaisesti väärinkäytön estämiseksi. Muita henkilötietoja ei tarvita: ei nimeä, ei sähköpostiosoitetta, ei syntymäaikaa eikä luottokorttitietoja.
Luotuja käyttäjätilejä ei voida kokonaan poistaa (vaikka voit usein piilottaa käyttäjäsivullasi olevat tiedot, jos niin haluat). Tämä johtuu siitä, että sinun julkiset muokkauksesi täytyy liittää niiden tekijään (sinuun!). Joissakin tapauksissa Wikimedian yhteisöt voivat auttaa käyttäjiä poistamaan muita tiliin liittyviä tietoja projektista.
Saadaksemme paremman käsityksen käyttäjiemme demografisista tiedoista, voidaksemme paikallistaa palveluitamme ja saadaksemme tietoa siitä, miten voimme parantaa palveluitamme, saatamme pyytää sinulta lisää demografisia tietoja, kuten sukupuolen tai iän itsestäsi. Kerromme sinulle, onko tällaiset tiedot tarkoitettu julkisiksi vai yksityisiksi, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, haluatko antaa meille kyseiset tiedot. Tällaisten tietojen antaminen on aina täysin vapaaehtoista. Jos et halua, sinun ei tarvitse — näin yksinkertaista se on.
Sijaintitiedot
GPS & muut paikannustekniikat
Jotkut tarjoamamme toiminnot toimivat paremmin, jos tiedämme millä alueella olet.
Jos annat siihen luvan, me voimme käyttää GPS:ää (ja muita tavallisesti käytettyjä paikannusteknologioita) näyttääksemme sinulle olennaisempaa tietoa. Pidämme näillä teknologioilla saadun tiedon luottamuksellisena, paitsi sen mukaisesti mitä tässä käytännössä sanotaan. Voit saada enemmän tietoa katsomalla esimerkkilistaa näiden teknologioiden käytöstä UKK:ssa.
Metadata
Joskus saamme automaattisesti sijaintitietoja laitteestasi. Jos esimerkiksi haluat ladata valokuvan Wikimedia Commonsin mobiilisovelluksessa, saatamme saada laitteeltasi automaattisesti metatietoja, kuten kuvan ottamispaikan ja -ajan. Huomaa, että toisin kuin edellä kuvatut GPS-signaalien avulla kerätyt sijaintitiedot, mobiililaitteesi oletusasetus sisältää yleensä valokuvasi tai videosi metatiedot Wikimedia-sivustoille. Jos et halua, että metatiedot lähetetään meille ja julkistetaan latauksen yhteydessä, muuta laitteesi asetuksia.
IP-osoitteet
Kun vierailet millä tahansa Wikimedia-sivustolla, saamme automaattisesti sen laitteen (tai välityspalvelimesi) IP-osoitteen, jolla käytät Internetiä, jota voidaan käyttää maantieteellisen sijaintisi määrittämiseen.
Wikimedia-sivustojen käyttöön liittyvät tiedot
Käytämme tiettyjä tekniikoita kerätäksemme tietoa siitä, miten käytät Wikimedia-sivustoja.
Kuten muutkin verkkosivustot, vastaanotamme jotain tietoa sinusta automaattisesti, kun vierailet Wikimedia-sivustoilla.
Käytämme myös erilaisia yleisesti käytettyjä tekniikoita, kuten evästeitä, kerätäksemme tietoa siitä, miten käytät Wikimedia-sivustoja, tehdäksemme palveluistamme turvallisempia ja helppokäyttöisempiä sekä auttaaksemme luomaan sinulle paremman ja räätälöitävämmän käyttökokemuksen.
Haluamme tehdä Wikimedia-sivustoista sinulle parempia oppimalla lisää siitä, miten käytät niitä. Esimerkkejä tästä voivat olla esimerkiksi se, kuinka usein käyt Wikimedia-sivustoilla, mistä pidät, mitä pidät hyödyllisenä, miten pääset Wikimedia-sivustoille ja käyttäisitkö jotakin hyödyllistä ominaisuutta enemmän, jos selittäisimme sen eri tavalla. Haluamme myös, että tämä käytäntö ja tapamme heijastavat yhteisömme arvoja. Tästä syystä pidämme Wikimedia-sivustojen käyttöön liittyvät tiedot luottamuksellisina, ellei tässä käytännössä toisin määrätä.
Tieto, jota vastaanotamme automaattisesti
Selainten toimintatavan vuoksi saamme joitakin tietoja automaattisesti, kun vierailet Wikimedia-sivustoilla. Tämä koskee myös sitä, kun käytät kolmannen osapuolen sivustolla olevaa verkkotyökalua, joka lataa Wikimedia-sivustoilta tulevia tietoja. Näihin tietoihin kuuluvat käyttämäsi laitteen tyyppi (mahdollisesti myös yksilölliset laitetunnukset, kun kyseessä ovat jotkin mobiilisovellustemme beta-versiot), selaimen tyyppi ja versio, selaimesi kieliasetukset, laitteesi käyttöjärjestelmän tyyppi ja versio, joissakin tapauksissa internet-palveluntarjoajasi tai matkapuhelinoperaattorisi nimi, verkkosivusto, joka on ohjannut sinut Wikimedia-sivustoille, sivut, joita pyydät ja joilla vierailet, sekä jokaisen Wikimedia-sivustoille tekemäsi pyynnön päivämäärä ja kellonaika.
Yksinkertaisesti sanottuna käytämme näitä tietoja parantaaksemme kokemustasi Wikimedia-sivustoilla. Käytämme näitä tietoja esimerkiksi sivustojen hallinnointiin, turvallisuuden parantamiseen ja vandalismin torjuntaan, mobiilisovellusten optimointiin, sisällön mukauttamiseen ja kieliasetusten asettamiseen, ominaisuuksien testaamiseen ja suorituskyvyn parantamiseen, sen ymmärtämiseen, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa Wikimedia-sivustojen kanssa, eri ominaisuuksien käytön seuraamiseen ja tutkimiseen, eri Wikimedia-sivustojen demografisten ominaisuuksien ymmärtämiseen ja trendien analysointiin.
Tieto jota keräämme
Käytämme erilaisia yleisesti käytettyjä tekniikoita, kuten evästeitä, ymmärtääksemme, miten käytät Wikimedia-sivustoja, tehdäksemme palveluistamme turvallisempia ja helppokäyttöisempiä ja auttaaksemme luomaan sinulle paremman ja kustomoitavamman käyttökokemuksen.
Keräämme aktiivisesti tietyntyyppisiä tietoja erilaisilla yleisesti käytetyillä tekniikoilla. Näitä ovat yleensä seurantapikselit, JavaScript ja erilaiset "paikallisesti tallennetut tiedot" -tekniikat, kuten evästeet ja paikallinen tallennus. Tämäntyyppisiä tekniikoita voidaan käyttää myös kolmannen osapuolen sivuston online-työkaluissa, jotka lataavat tietoja Wikimedia-sivustoilta. Ymmärrämme, että joillakin näistä tekniikoista ei ole kaupungin paras maine ja että niitä voidaan käyttää vähemmän jaloihin tarkoituksiin. Haluamme siis kertoa mahdollisimman selkeästi, miksi käytämme näitä menetelmiä ja millaista tietoa keräämme niillä.
Käytettävästä tekniikasta riippuen paikallisesti tallennetut tiedot voivat sisältää tekstiä, henkilökohtaisia tietoja (kuten IP-osoitteesi) ja tietoja Wikimedia-sivustojen käytöstäsi (kuten käyttäjätunnuksesi tai vierailusi ajankohta). Katso lisätietoja alta.
Käytämme näitä tietoja tehdaksemme Wikimedia-sivustojen käyttökokemuksestasi turvallisemman ja paremman, ymmärtääksemme paremmin käyttäjien mieltymyksiä ja heidän vuorovaikutustaan Wikimedia-sivustojen kanssa sekä parantaaksemme yleisesti palveluitamme. Emme koskaan käytä kolmannen osapuolen evästeitä, ellemme saa siihen lupaasi. Jos joskus törmäät kolmannen osapuolen tiedonkeruuvälineeseen, johon et ole antanut lupaa (esimerkiksi jos toinen käyttäjä tai ylläpitäjä on saattanut erehdyksessä laittaa sen), ilmoita siitä meille osoitteeseen privacy@wikimedia.org​.
Lisätietoja paikallisesti tallennetuista tiedoista
Paikallisesti tallennetut tiedot, JavaScript ja seurantapikselit auttavat meitä tekemään asioita kuten:
  • Tarjoamaan sinulle kustomoitavissa olevan käyttökokemuksen, esimerkiksi käyttämällä evästeitä, jotta tiedämme kieliasetuksesi, muistamme asettamasi käyttäjäasetukset, jotta voimme tarjota sinulle haluamasi kustomoidun ulkoasun ja tunnelman ja kertoa sinulle mielenkiintoisista Wikimedia-aiheista ja tapahtumista omalla alueellasi.
  • Toimittamaan sinulle nopeammin merkityksellisempää sisältöä. Käytämme esimerkiksi paikallista tallennustilaa tallentaaksemme viimeksi lukemasi artikkelit suoraan laitteeseesi, jotta ne voidaan hakea nopeasti. Lisäksi käytämme evästeitä saadaksemme tietoa haetuista aiheista, jotta voimme optimoida sinulle tarjoamamme hakutulokset.
  • Ymmärtämään, miten käytät Wikimedia-sivustoja, jotta tiedämme, mikä toimii ja mikä on hyödyllistä. Saatamme esimerkiksi käyttää evästeitä saadaksemme tietää, mitä artikkeleita seuraat seurantalistallasi, jotta voimme suositella samankaltaisia artikkeleita, joista saatat olla kiinnostunut.
  • Ymmärtämään, miten käytät Wikimedia-sivustoja eri laitteilla, jotta voimme tehdä monipuolisista Wikimedia-sivustoistamme sinulle tehokkaampia ja toimivampia.
  • Tekemään Wikimedia-sivustojen käytöstä miellyttävämpää, esimerkiksi käyttämällä evästeitä säilyttämään istuntosi, kun kirjaudut sisään, tai muistamaan käyttäjätunnuksesi kirjautumiskentässä.
Haluatko tietää vielä enemmän? Voit lukea lisää joistakin käyttämistämme evästeistä, niiden vanhenemisajankohdasta ja siitä, mihin käytämme niitä täältä.
Uskomme, että tämä tiedonkeruu auttaa parantamaan käyttökokemustasi, mutta voit poistaa tai poistaa käytöstä osan tai kaikki paikallisesti tallennetut tiedot selaimesi asetusten kautta selaimestasi riippuen. Voit lukea lisää joistakin vaihtoehdoista täältä. Vaikka paikallisesti tallennetut tiedot eivät välttämättä ole välttämättömiä sivustojemme käyttämiseksi, jotkin ominaisuudet eivät toimi oikein, jos poistat paikallisesti tallennetut tiedot käytöstä.
Vaikka edellä mainitut esimerkit, jotka koskevat sinua koskevia tietoja, jotka on kerätty tiedonkeruutyökalujen avulla, pidetään luottamuksellisina tämän käytännön mukaisesti, ota huomioon, että jotkin käyttäjänimesi tekemiä toimia koskevat tiedot ovat julkisesti saatavilla julkisten lokien kautta yhdessä muiden käyttäjien tekemien toimien kanssa. Julkinen loki voi esimerkiksi sisältää päivämäärän, jolloin tilisi luotiin Wikimedia-sivustolla, sekä päivämäärät, jolloin muut tilit luotiin Wikimedia-sivustolla.
Kuinka käytämme sinulta vastaanotettuja tietoja
Yleistä
Me ja palveluntarjoajamme käytämme tietojasi hyväntekeväisyystehtävämme laillisiin tarkoituksiin, mukaan lukien:
Wikimedia-sivustojen käyttö, panostesi jakaminen ja palveluidemme hallinnointi.
  • Auttaaksemme sinua jakamaan tietämystäsi maailman kanssa ja lisäämään uusia ominaisuuksia palveluihimme.
  • Järjestääksemme pääsyn tilillesi ja tarjotaksemme sinulle siihen liittyvää palvelua.
  • Lähettääksemme sinulle hallinnollisia tietoja, kuten muutoksista käytäntöihimme.
  • Jotta voit halutessasi lähettää viestejä toiselle henkilölle. Käyttäjien väliset suorat viestit (kuten "Lähetä sähköpostia tälle käyttäjälle" -toiminnon kautta lähetetyt viestit), siltä osin kuin ne ovat ei-julkisia ja tallennettu Wikimedia Foundationin järjestelmiin tai kulkevat niiden kautta, pidetään luottamuksellisina, ellei tässä käytännöstä muuta johdu.
Ryhdymme näihin toimiin hallinnoidaksemme suhdettamme sinuun, koska meillä on oikeutettu etu ja/tai noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme.
Kustomoitujen palvelujen tarjoaminen.
Tarjotaksemme sinulle mukautettua sisältöä, ilmoituksia ja asetuksia ja parantaaksemme kokemustasi Wikimedia-sivustoilla.
Kustomoimme palveluita joissakin tapauksissa suostumuksellasi tai oikeutettujen etujemme mukaisesti.
Sähköpostiviestin lähettäminen, joissa on uutispäivityksiä ja viestejä asioista, joiden uskomme voivan kiinnostaa sinua.
  • Ilmoittaaksemme sinulle asioista, joita Wikimedia-säätiössä, Wikimedia-sivustoilla tai Wikimedia-liikkeessä tapahtuu.
  • Varoittaaksemme sinua, kun artikkeliin, jota olet päättänyt seurata, on tehty muutoksia.
Lähetämme tämäntyyppisiä sähköpostiviestejä sinulle vain suostumuksellasi, ellei sovellettava laki toisin salli. Emme myy, vuokraa tai käytä sähköpostiosoitettasi mainostaaksemme sinulle kolmansien osapuolten tuotteita tai palveluja. Voit hallita, millaisia ilmoituksia saat ja kuinka usein saat niitä, menemällä Ilmoitusasetuksiin ja käyttäjäprofiiliin. Lisätietoja sähköpostista ja ilmoituksista sekä siitä, miten voit muuttaa asetuksiasi, saat FAQ-sivustollamme.
Valinnaisten kyselyjen lähettäminen ja palautteen pyytäminen.
Kerromme sinulle aina silloin, kun annamme sinulle tilaisuuden kertoa ajatuksistasi, miten aiomme käyttää vastauksiasi ja kaikkia antamiasi henkilötietoja.
Vastaukset kyselyihin ja palautepyyntöihin ovat aina vapaaehtoisia. Lähetämme tämäntyyppisiä pyyntöjä sinulle sähköpostitse vain suostumuksellasi, ellei sovellettava laki toisin salli. Voit hallita, millaisia ilmoituksia saat ja kuinka usein saat niitä, menemällä ilmoitusten asetuksiin ja käyttäjäprofiiliisi. Lisätietoja sähköpostista ja ilmoituksista sekä siitä, miten voit muuttaa asetuksiasi, saat FAQ-sivustoltamme.
Wikimedia-sivustojen parantaminen ja käyttäjäkokemuksen tekeminen turvallisemmaksi ja paremmaksi.
  • Käyttääksemme julkista panostasi, joko yhdistettynä muiden julkisiin panoksiin tai yksittäin, luodaksemme uusia ominaisuuksia tai tietoihin liittyviä tuotteita sinulle tai saadaksemme lisää tietoa siitä, miten Wikimedia-sivustoja käytetään.
  • Torjuaksemme roskapostia, identiteettivarkauksia, haittaohjelmia ja muuta väärinkäyttöä.
  • Mobiili- ja muiden sovellusten optimoimiseksi.
  • Testataksemme ominaisuuksia, jotta voimme nähdä, mikä toimii, ymmärtää, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa Wikimedia-sivustojen kanssa, seurata ja tutkia eri ominaisuuksien käyttöä, saada tietoa eri Wikimedia-sivustojen väestörakenteesta ja analysoida suuntauksia.
Ryhdymme näihin toimiin edistääkseen oikeutettua etuamme ja/tai noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme.
Muuta
Sijaintitiedot
GPS ja muut sijaintiteknologiat
Kuten edellä todettiin, voimme käyttää yleisesti käytettyjä sijaintitekniikoita näyttääksemme sinulle relevantimpaa sisältöä. Esimerkiksi mobiilisovelluksemme voivat tunnistaa Wikimedia-sivustojen artikkeleita, jotka koskevat sijaintisi lähellä olevia kiinnostavia kohteita. Muistutuksena mainittakoon, että voit milloin tahansa antaa suostumuksesi näiden sijaintitekniikoiden käyttöön ja/tai poistaa sen käytöstä esimerkiksi mobiililaitteesi käyttöjärjestelmän natiivien toimintojen avulla ja silti käyttää Wikimedia-sivustoja.
Metatiedot
Kuten edellä todettiin, saatamme saada automaattisesti sijaintitietoja laitteestasi. Jos esimerkiksi lataat kuvan Wikimedia Commonsin mobiilisovelluksella, huomaa, että mobiililaitteesi oletusasetus johtaa yleensä siihen, että valokuvaan liittyvät metatiedot sisällytetään lataukseen. Muistutuksena: jos et halua, että metatiedot lähetetään meille ja julkistetaan latauksen yhteydessä, muuta laitteesi asetuksia.
IP-osoitteet
Kun vierailet jollain Wikimedia-sivustolla, saamme automaattisesti sen laitteen (tai välityspalvelimen) IP-osoitteen, jolla käytät Internetiä, jonka avulla voidaan päätellä maantieteellinen sijaintisi. Pidämme IP-osoitteet luottamuksellisina, ellei tässä käytännössämme toisin määrätä. Jos vierailet Wikimedia-sivustoilla mobiililaitteellasi, voimme käyttää IP-osoitettasi anonymisoitujen tai koottujen tietojen toimittamiseen palveluntarjoajille tiettyjen alueiden käyttömääristä.
Käytämme näitä sijaintitietoja tehdäksemme Wikimedia-sivustojen käyttökokemuksestasi turvallisemman ja paremman, ymmärtääksemme paremmin käyttäjien mieltymyksiä ja heidän vuorovaikutustaan Wikimedia-sivustojen kanssa sekä parantaaksemme yleisesti palveluitamme. Käytämme näitä tietoja esimerkiksi parempaan turvallisuuteen, mobiilisovellusten optimointiin ja sen oppimiseen, miten voimme laajentaa ja tukea Wikimedia-yhteisöjä paremmin. Käytämme henkilökohtaisia tietoja myös tavalla, joka on kuvattu tämän käytännön kohdissa "Oikeudellisista syistä" ja "Suojellaksemme sinua, itseämme ja muita".
Jakaminen
Milloin voimme jakaa sinun tietosi?
Käytämme ja jaamme henkilökohtaisia tietojasi, kun annat meille siihen erityisen luvan, oikeudellisista syistä ja muissa jäljempänä kuvatuissa olosuhteissa.
Luvallasi
Jaamme henkilötietojasi tiettyä tarkoitusta varten, jos suostut siihen. Esimerkiksi jos saat stipendin ja pyydämme lupaa jakaa henkilötietojasi paikallisyhdistykselle. Lisätietoa löydät esimerkkiluettelosta FAQ-sivustoltamme.
Oikeudellisista syistä
Luovutamme henkilötietojasi viranomaisille tai muille henkilöille vastauksena viralliseen oikeusprosessiin vain, jos uskomme sen olevan laillisesti pätevää. Katso myös Käyttäjätietomenettelyjä ja ohjeita koskevat pyynnöt. Ilmoitamme sinulle tällaisista pyynnöistä mahdollisuuksien mukaan. Teemme näin oikeutetun etumme edistämiseksi ja/tai lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi.
Saamme käsitellä, käyttää, säilyttää ja/tai luovuttaa henkilökohtaisia tietojasi, jos katsomme kohtuudella, että se on tarpeen voimassa olevan ja laillisesti täytäntöönpanokelpoisen etsintäluvan, oikeudellisen haasteen, tuomioistuimen määräyksen, lain tai asetuksen tai muun oikeudellisen tai hallinnollisen määräyksen täyttämiseksi. Jos kuitenkin uskomme, että tietty käyttäjän tietojen luovutuspyyntö on oikeudellisesti pätemätön tai oikeusjärjestelmän väärinkäyttöä, eikä asianomainen käyttäjä aio itse vastustaa tietojen luovuttamista, yritämme parhaan kykymme mukaan torjua sen. Olemme sitoutuneet ilmoittamaan sinulle sähköpostitse vähintään kymmenen (10) kalenteripäivää, jos mahdollista, ennen kuin luovutamme henkilötietojasi vastauksena oikeudelliseen vaatimukseen. Voimme kuitenkin ilmoittaa asiasta vain, jos meitä ei ole laillisesti kielletty ottamasta sinuun yhteyttä, jos pyyntöjen paljastaminen ei aiheuta tai lisää uskottavaa uhkaa hengelle tai ruumiinosalle ja jos olet antanut meille sähköpostiosoitteen.
Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena ei ole rajoittaa mitään oikeudellisia vastalauseita tai puolustautumiskeinoja, joita sinulla voi olla kolmannen osapuolen (siviili-, rikos- tai viranomais-) pyyntöön luovuttaa henkilökohtaisia tietojasi. Suosittelemme, että pyydät välittömästi oikeudellista neuvontaa, jos sinulle esitetään tällainen pyyntö.
Lisätietoja on FAQ-sivustollamme.
Jos organisaatio siirretään (todella epätodennäköistä!)
Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että säätiön omistaja vaihtuu, annamme sinulle 30 päivän varoitusajan ennen kuin henkilötiedot siirretään uusille omistajille tai niihin sovelletaan erilaista tietosuojakäytäntöä.
Siinä erittäin epätodennäköisessä tapauksessa, että koko säätiön tai sen olennaisen osan omistajuus vaihtuu tai teemme uudelleenjärjestelyjä (kuten fuusio, yhdistyminen tai yritysosto), pidämme oikeutettujen etujemme mukaisesti henkilökohtaiset tietosi luottamuksellisina, lukuun ottamatta tässä käytännesäännössä mainittuja tapauksia, ja ilmoitamme siitä sinulle Wikimedia-sivustoilla ja ilmoitamme siitä WikimediaAnnounce-L​-sähköpostilistalla tai muulla vastaavalla sähköpostilistalla vähintään kolmekymmentä (30) kalenteripäivää ennen kuin henkilökohtaisia tietojasi siirretään eteenpäin tai niitä ryhdytään käyttämään toisenlaisen tietosuojakäytännön mukaisesti.
Suojellaksemme sinua, itseämme ja muita ihmisiä
Me tai käyttäjät, joilla on tietyt hallinnolliset oikeudet, käytämme ja luovutamme henkilötietoja, jotka ovat kohtuullisen välttämättömiä:
  • Wikimedia-säätiön tai yhteisöpohjaisten käytäntöjen mahdollisien rikkomuksien valvomiseksi tai tutkimiseksi;
  • organisaatiomme, infrastruktuurimme, työntekijöidemme, alihankkijoidemme tai yleisömme suojelemiseksi; tai
  • henkilölle aiheutuvan välittömän tai vakavan ruumiinvamman tai kuoleman estämiseen.
Teemme niin hallinnoidaksemme suhdettamme sinuun, edistääksemme oikeutettuja etujamme ja/tai noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme.
Meidän tai tiettyjen käyttäjien, joilla on tiettyjä hallinnollisia oikeuksia, kuten alla on kuvattu, on käytettävä ja jaettava henkilökohtaisia tietojasi, jos sen uskotaan olevan tarpeen Käyttöehdotojen, tämän tietosuojakäytännön tai Wikimedia Foundationin tai käyttäjäyhteisöjen käytäntöjen mahdollisten rikkomusten valvomiseksi tai tutkimiseksi. Saatamme myös joutua käyttämään ja jakamaan henkilökohtaisia tietoja tutkiaksemme ja puolustautuaksemme oikeudellisia uhkia tai toimia vastaan.
Wikimedia-sivustot ovat yhteistoiminnallisia, ja käyttäjät kirjoittavat suurimman osan käytännöistä ja valitsevat keskuudestaan henkilöitä, joilla on tietyt hallinnolliset oikeudet. Näihin oikeuksiin voi kuulua pääsy rajoitettuihin määriin muutoin ei-julkista tietoa muiden käyttäjien viimeaikaisista panoksista ja toiminnasta. He käyttävät näitä oikeuksia auttaakseen suojautumaan vandalismilta ja väärinkäytöksiltä, torjumaan muiden käyttäjien häirintää ja yleisesti ottaen minimoimaan häiritsevää käyttäytymistä Wikimedia-sivustoilla. Näillä erilaisilla käyttäjien valitsemilla hallinnollisilla ryhmillä on omat yksityisyyden suojaa ja luottamuksellisuutta koskevat ohjeensa, mutta kaikkien tällaisten ryhmien pitäisi suostua noudattamaan Käytäntöä henkilökohtaisen tiedon käsittelystä. Nämä käyttäjien valitsemat hallinnolliset ryhmät ovat vastuussa muille käyttäjille valvonnan avulla: käyttäjät valitaan yhteisöstä riippuvaisen prosessin kautta, ja heidän kollegansa valvovat heitä heidän toimintansa kirjautuneen historian avulla. Näiden käyttäjien lailliset nimet eivät kuitenkaan ole Wikimedia-säätiön tiedossa.
Toivomme, että tämä ei koskaan tule ajankohtaiseksi, mutta saatamme paljastaa henkilökohtaisia tietojasi, jos uskomme, että se on kohtuudella tarpeen henkilön välittömän ja vakavan ruumiinvamman tai kuoleman estämiseksi tai organisaatiomme, työntekijöidemme, alihankkijoidemme, käyttäjiemme tai yleisön suojelemiseksi. Voimme myös luovuttaa henkilökohtaisia tietojasi, jos katsomme kohtuudella, että se on tarpeen mahdollisen roskapostin, haittaohjelmien, petosten, väärinkäytösten, laittoman toiminnan sekä turvallisuus- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muulla tavoin arvioimiseksi ja käsittelemiseksi. (Katso lisätietoja esimerkkiluettelosta FAQ-sivustoltamme).
Palveluntarjoajillemme
Luovutamme henkilökohtaisia tietoja kolmansille palveluntarjoajillemme tai alihankkijoillemme, jotka auttavat ylläpitämään tai parantamaan Wikimedia-sivustoja ja tarjoamaan palveluja, jotka tukevat missiotamme.
Käytämme kolmansien osapuolten palveluntarjoajia tai alihankkijoita auttamaan Wikimedia-sivustojen ylläpitämisessä tai parantamisessa sinua ja muita käyttäjiä varten. Annamme näille palveluntarjoajille tai alihankkijoille pääsyn henkilökohtaisiin tietoihisi tarpeen mukaan, jotta he voivat tarjota meille palveluitaan tai käyttää heidän työkalujaan ja palvelujaan. Asetamme vaatimuksia, kuten salassapitosopimuksia, auttaaksemme varmistamaan, että nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilökohtaisia tietojasi johdonmukaisesti tämän käytännön periaatteiden kanssa ja että ne suojelevat yksityisyyttäsi vähintään yhtä hyvin kuin tämän käytännön periaatteet. Lisätietoja on FAQ-sivustollamme.
Jos vierailet Wikimedia-sivustoilla mobiililaitteellasi, käytämme IP-osoitettasi anonymisoitujen tai koottujen tietojen toimittamiseen palveluntarjoajille käytön määrästä tietyillä alueilla.
Jotkin palveluntarjoajistamme pyytävät meitä julkaisemaan linkkejä tietosuojakäytäntöihinsä; luettelo näistä palveluntarjoajista ja linkit niiden käytäntöihin löytyvät tältä sivulta.
Ymmärtääksemme & testataksemme
  • Annamme vapaaehtoisille kehittäjille ja tutkijoille pääsyn henkilökohtaisia tietojasi sisältäviin järjestelmiin, jotta he voivat suojella, kehittää ja edistää Wikimedia-sivustoja.
  • Jaamme myös muita kuin henkilökohtaisia tietoja tai koottuja tietoja kolmansien osapuolten kanssa, jotka ovat kiinnostuneita Wikimedia-sivustojen tutkimisesta.
  • Kun jaamme henkilökohtaisia tietoja kolmansien osapuolten kanssa näitä tarkoituksia varten, otamme käyttöön kohtuulliset tekniset ja sopimukselliset suojatoimet henkilökohtaisten tietojesi suojaamiseksi tämän käytännön ja oikeutettujen etujemme mukaisesti.
Avoimen lähdekoodin ohjelmistot, jotka pyörittävät Wikimedia-sivustoja, ovat riippuvaisia vapaaehtoisten ohjelmistokehittäjien panoksesta. He käyttävät aikaa koodin kirjoittamiseen ja testaamiseen auttaakseen sitä parantamaan ja kehittymään käyttäjien tarpeiden mukaan. Helpottaaksemme heidän työtään annamme joillekin kehittäjille rajoitetun pääsyn järjestelmiin, jotka sisältävät henkilökohtaisia tietojasi, mutta vain siinä määrin kuin se on kohtuudella tarpeen heidän kehittäessään ja osallistuessaan Wikimedia-sivustojen kehittämiseen.
Samoin jaamme ei-henkilökohtaisia tietoja tai koottuja tietoja tutkijoille, oppineille, akateemikoille ja muille kiinnostuneille kolmansille osapuolille, jotka haluavat tutkia Wikimedia-sivustoja. Näiden Henkilökohtaisten tietojen jakaminen auttaa heitä ymmärtämään käyttö-, katselu- ja demografisia tilastoja ja malleja. He voivat sitten jakaa havaintonsa meidän ja käyttäjiemme kanssa, jotta voimme kaikki ymmärtää ja parantaa Wikimedia-sivustoja paremmin.
Kun annamme pääsyn henkilötietoihin kolmannen osapuolen kehittäjille tai tutkijoille, asetamme vaatimuksia, kuten kohtuulliset tekniset ja sopimukselliset suojaukset, jotta voimme varmistaa, että nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi johdonmukaisesti tämän käytännön periaatteiden ja ohjeidemme mukaisesti. Jos nämä kehittäjät tai tutkijat myöhemmin julkaisevat työnsä tai havaintonsa, pyydämme, että he eivät paljasta henkilötietojasi. Huomaa, että huolimatta kehittäjille ja tutkijoille asettamistamme velvoitteista emme voi taata, että he noudattavat sopimustamme, emmekä voi taata, että seulomme tai valvomme heidän projektejaan säännöllisesti. (Voit lukea lisää uudelleen tunnistamisesta FAQ-sivustollamme.)
Koska teit siitä julkista
Julkaisemasi tiedot ovat julkisia, ja kaikki voivat nähdä ja käyttää niitä.
Kaikki Wikimedia-sivustoilla julkisesti julkaisemasi tiedot ovat juuri sitä – julkisia. Jos esimerkiksi laitat postiosoitteesi keskustelusivullesi, se on julkista, eikä sitä erityisesti suojata tällä käytännöllä. Ja jos muokkaat sivuja rekisteröitymättä tai kirjautumatta tilillesi, IP-osoitteesi näkyy julkisesti. Mieti tarkkaan haluamaasi yksityisyyden suojaa, ennen kuin paljastat henkilökohtaisia tietoja käyttäjäsivullasi tai muualla.
Suojaaminen
Kuinka suojaamme henkilökohtaisia tietojasi?
Käytämme erilaisia fyysisiä ja teknisiä toimenpiteitä, toimintatapoja ja menettelyjä suojellaksemme henkilökohtaisia tietojasi luvattomalta pääsyltä, käytöltä tai paljastamiselta.
Pyrimme suojaamaan henkilötietojasi luvattomalta pääsyltä, käytöltä tai paljastamiselta. Käytämme erilaisia fyysisiä ja teknisiä toimenpiteitä, käytäntöjä ja menettelyjä (kuten pääsynvalvontamenettelyjä, verkon palomuureja ja fyysistä turvallisuutta), jotka on suunniteltu suojaamaan järjestelmiämme ja henkilötietojasi. Valitettavasti täysin turvallista tiedonsiirtoa tai tallennusta ei ole olemassa, joten emme voi taata, että suojaustamme ei murreta (teknisin toimenpitein tai käytäntöjämme ja menettelyjämme rikkomalla).
Emme koskaan pyydä salasanaasi sähköpostitse (mutta saatamme lähettää sinulle väliaikaisen salasanan sähköpostitse, jos olet pyytänyt salasanan palautusta). Jos joskus saat sähköpostia, jossa pyydetään salasanasi, ilmoita meille lähettämällä se osoitteeseen privacy@wikimedia.org, jotta voimme tutkia sähköpostin lähteen.
Kuinka kauan säilytämme tietosi?
Ellei tässä käytännöstä muuten sanota, säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen Wikimedia-sivustojen ylläpitämiseksi, ymmärtämiseksi ja parantamiseksi tai sovellettavan lain noudattamiseksi.
Kun olemme saaneet henkilökohtaisia tietojasi, säilytämme niitä mahdollisimman lyhyen ajan, joka on sopusoinnussa Wikimedia-sivustojen ylläpidon, ymmärtämisen ja parantamisen sekä sovellettavan lain mukaisten velvoitteidemme kanssa. Useimmissa tapauksissa henkilökohtaiset tiedot poistetaan, kootaan yhteen tai poistetaan tunnistetiedot 90 päivän kuluttua. Muita kuin henkilökohtaisia tietoja voidaan tarvittaessa säilyttää määräämättömän ajan. (Tutustu esimerkkiluetteloon FAQ-sivustollamme).
Muistathan, että kun teet panoksen mille tahansa Wikimedia-sivustolle, sivuhistoriassa näkyy, milloin panoksesi tehtiin, käyttäjänimesi (jos olet kirjautunut sisään) tai IP-osoitteesi (jos muokkaat, kun et ole kirjautunut sisään). Projektien osallistumis- ja versiohistorian avoimuus on ratkaisevan tärkeää niiden tehokkuuden ja luotettavuuden kannalta. Lisätietoja tietojen säilyttämiskäytännöistämme on datan säilyttämisohjeissa.
Oikeutesi
Jos haluat pyytää pääsyä henkilökohtaisiin tietoihisi tai niiden poistamista, voit ottaa meihin yhteyttä.
Lisätietoja siitä, miten voit pyytää henkilötietojesi poistamista, tai muista oikeuksista, joita sinulla voi olla henkilötietojesi suhteen, on FAQ-sivustollamme. Jos haluat pyytää pääsyä henkilökohtaisiin tietoihin, päivittää niitä tai rajoittaa/vastustaa niiden käsittelyä tai saada kopion henkilökohtaisista tiedoistasi niiden siirtämistä varten toiselle organisaatiolle, voit ottaa meihin yhteyttä. Vastaamme pyyntöösi sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.
Huomaa myös, että voit ehkä käyttää joitakin näistä oikeuksista ilman meidän väliintuloamme. Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, voit esimerkiksi tarkastella ja päivittää joitakin henkilökohtaisia tietoja asetuksissasi sekä ladata käyttäjätilitietojasi. Voit myös hallita, millaisia ilmoituksia saat ja kuinka usein saat niitä, menemällä ilmoitusten asetuksiin.
Tärkeää tietoa‌
Wikimedia-säätiön ja muiden käyttäjien suojelemiseksi, jos et hyväksy tätä tietosuojakäytäntöä, et saa käyttää Wikimedia-sivustoja.
Missä on säätiö ja mitä se merkitsee minulle?
Wikimedia Foundation on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka kotipaikka on San Francisco, Kalifornia, ja jonka palvelimet ja tietokeskukset sijaitsevat Yhdysvalloissa. Jos päätät käyttää Wikimedia-sivustoja joko Yhdysvaltojen sisällä tai sen ulkopuolella, ymmärrät, että henkilökohtaisia tietojasi kerätään, siirretään, tallennetaan, käsitellään, luovutetaan ja käytetään muutoin Yhdysvalloissa tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla. Ymmärrät myös, että voimme siirtää tietojasi Yhdysvalloista muihin maihin, joissa saattaa olla erilainen tai vähemmän tiukka tietosuojalainsäädäntö kuin maassasi, tarjotessamme sinulle palveluja.
Vastauksemme Do Not Track (DNT) -signaaleihin
Olemme vahvasti sitoutuneet suojelemaan käyttäjien henkilökohtaisia tietoja. Tämän käytännön mukaan voimme jakaa tietojasi vain tietyissä tilanteissa, joista saat lisätietoja tämän tietosuojakäytännön kohdassa "Milloin voimme jakaa tietojasi". Tarkemmin ottaen emme jaa henkilökohtaisia tietojasi markkinointitarkoituksiin.
Koska suojelemme kaikkia käyttäjiä tämän tietosuojakäytännön mukaisesti, emme muuta käyttäytymistämme vastauksena verkkoselaimen "do not track" -signaaliin. Lisätietoja Do Not Track -signaaleista ja siitä, miten käsittelemme niitä, saat FAQ-sivustoltamme.
Muutokset tähän Tietosuojakäytäntöön
Merkittäviä muutoksia tähän käytäntöön ei tehdä ennen kuin julkinen kommentointiajanjakso on kestänyt vähintään 30 päivää.
Koska asiat luonnollisesti muuttuvat ajan mittaan ja haluamme varmistaa, että tietosuojakäytäntömme vastaa tarkasti käytäntöjämme ja lakia, tätä tietosuojakäytäntöä voi olla tarpeen muuttaa aika ajoin. Pidätämme oikeuden tehdä niin seuraavalla tavalla:
Pyydämme sinua tutustumaan tietosuojakäytäntömme ajantasaisimpaan versioon. Jos jatkat Wikimedia-sivustojen käyttöä tämän tietosuojakäytännön myöhemmän version voimaantulopäivän jälkeen, hyväksyt tämän tietosuojakäytännön.
Ota meihin yhteyttä
Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia koskien tätä tietosuojakäytäntöä tai sitä tietoa, jota kerätään tämän tietosuojakäytännön perusteella, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@wikimedia.org tai ota yhteyttä suoraan.
Bird & Bird GDPR-edustaja Irlanti
29 Earlsfort Terrace
Dublin 2
D02 AY28
Irlanti
Pääasiallinen yhteyshenkilö: Vincent Rezzouk-Hammachi
Jos olet Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuva yksityishenkilö ja sinulla on kysyttävää henkilökohtaisista tiedoistasi tai haluat pyytää pääsyä niihin käsiksi, päivittää tai poistaa ne, voit ottaa yhteyttä edustajaamme sähköpostitse osoitteeseen UKrepresentative.Wikimedia@twobirds.com tai postitse osoitteeseen:
Bird & Bird GDPR-edustajapalvelut Yhdistynyt kuningaskunta
12 New Fetter Lane
Lontoo
EC4A 1JP
Yhdistynyt kuningaskunta
Pääasiallinen yhteyshenkilö: Vincent Rezzouk-Hammachi
Euroopan talousalueen ja Yhdistyneen kuningaskunnan edustajaamme voi ottaa yhteyttä vain tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä.
Riippuen lainkäyttöalueestasi sinulla voi olla myös oikeus tehdä valitus maasi tai alueesi toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.
Kiitos!
Kiitos kun luit tietosuojakäytäntömme. Toivomme, että nautit Wikimedian eri sivustojen käyttämisestä. Arvostamme osallistumistasi maailman suurimman vapaan tiedon kokoelman luontiin ja ylläpitämiseen sekä työtäsi sen jatkuvaksi parantamiseksi.
Huomioi, että jos alkuperäisen englanninkielisen version ja käännetyn version välillä on joitain eroja merkityksessä tai tulkinnassa tietosuojakäytäntöä koskien, alkuperäinen englanninkielinen versio on etusijalla.
Tietosuojaan liittyviä sivuja
Tietosuojakäytäntö FAQGlossary of key terms Subpoena FAQData retention guidelinesAccess to nonpublic personal data Salassapitosopimus​Miten allekirjoittaa Poikkeukset alaikäisille​Lahjoittajien tietosuojakäytäntö
Last edited on 13 May 2022, at 16:40
Content is available under CC BY-SA 3.0 unless otherwise noted.
Privacy policy
Terms of Use
Desktop
HomeRandomLog in Settings DonateAbout MetaDisclaimers
WatchEdit