Online și offline
(Redirecționat de la Online)
Online și offline (scrise și on-line, respectiv off-line) sunt stările de a fi conectat la, respectiv deconectat de la, o rețea sau un sistem de comunicare, de energie etc. Termenii care denumesc aceste stări sunt anglicisme:
Online
În general, un sistem (calculator, rețea), și prin extensie funcționarea sau conținutul său, este considerat a fi on-line dacă el este conectat la un alt sistem sau rețea de sisteme (conectare prin o linie de comunicație, care nu trebuie întotdeauna înțeleasă ca fiind formal și/sau funcțional o linie de telefon).
Online este starea de a fi conectat sau legat la o rețea electrică, de telefon, de Internet sau și la alte sisteme care acceptă conexiuni (legări). Este starea în care la un moment dat un element, un obiect, un aparat, o persoană dialoghează activ și direct cu un sistem (informațional, energetic etc.) sau cu un alt element (aparat, dispozitiv) identic sau suprapus lui. De obicei sistemul respectiv trebuie specificat integral. De exemplu: o imprimantă inclusă într-o rețea informațională poate fi în același moment în stare online la rețeaua electrică de energie, dar și off-line față de rețeaua locală de calculatoare, LAN, adică neconectată acolo din punctul de vedere al transmiterii de informații. Altfel spus, imprimanta este la momentul respectiv în linie (legată galvanic) față de rețeaua de energie electrică, în timp ce față de rețeaua de computere nu este online deci nu este în linie / în rețea (este off-line), adică neconectată logic și în consecință nu poate dialoga informațional cu ea.
Offline
Offline este starea opusă celei online, adică de neaflare în conexiune/legătură/sesiune, neaflat în linie (în rețea), scos în afara (off-) rețelei.
Note
  1. ^ online - definiție | dexonline
  2. ^ offline - definiție | dexonline
Vezi și
Joc online
Caută „online” în Wikționar, dicționarul liber.
Legături externe
Ultima modificare pe 20 octombrie 2020, la 19:15
Wikipedia
Conținutul este disponibil sub CC BY-SA 3.0, exceptând cazurile în care se specifică altfel.
Politica de confidențialitate
Termeni de utilizare
Desktop
 Acasă Aleatoriu  În apropiere  Autentificare  Setări  Donații  Despre Wikipedia  Termeni
LimbăUrmăreșteModificare