ro.m.wikipedia.org
Ajutor:Bun venit
(Redirecționat de la Wikipedia:Bun venit)
Pagina principală  | Bun venit  | Căutare | Manual de stil  | Comunitate  | Ajutor  | Contact
Cum mă înregistrez? · Ajutor · Cum scriu un articol?

You don't speak Romanian? Check out the English version and our Embassy.
Acest articol face parte din
Ghidul Wikipedia
Conținut
Bun venit!
Introducere
Înregistrare
Spații de nume
Modificare
Formatare
Legături Wikipedia
Legături externe
Referințe și note
Pagini de discuție
Rețineți
Mai departe
Vezi și...
WikiAjutor
Bine ați venit la Wikipedia! Această pagină se adresează utilizatorilor noi care încă nu știu ce este Wikipedia și nu cunosc modul nostru de lucru. În cele ce urmează vor fi discutate pe scurt aspectele esențiale ale proiectului, cu trimiteri către alte pagini care prezintă chestiunile în detaliu.
Pe orice pagină de la Wikipedia, în coloana din stânga, vă stă la dispoziție portalul de Ajutor unde se găsesc numeroase pagini cu explicații. Dacă informațiile disponibile nu sunt suficiente, puteți să-i întrebați pe ceilalți utilizatori, fie în paginile lor de discuții, fie la Cafenea. Pentru a reveni la acest ghid, dați clic pe Cum încep pe Wikipedia.
Ce este Wikipedia?
Wikipedia este un proiect de colaborare prin care ne-am propus să creăm o enciclopedie liberă, cât mai completă și mai obiectivă. Citiți articolul Wikipedia pentru detalii. Esența proiectului este natura sa comunitară; nu există aproape niciun fel de ierarhizare a utilizatorilor; orice persoană care vizitează Wikipedia poate edita aproape orice pagină, chiar fără să se înregistreze. Oriunde vedeți o legătură Modificare sau Modificare sursă în susul unei pagini sau la începutul unei secțiuni o puteți apăsa pentru a edita conținutul. Puteți, de asemenea, crea pagini noi și să scrieți despre absolut orice subiect enciclopedic.
Nu există domenii la care să avem prea mulți contribuitori, deci orice mână de ajutor este binevenită.
Cine contribuie?
Oricine este liber să participe. Nu este nevoie decât de acces la Internet și dorința de a participa la scrierea unei enciclopedii. Desigur, este de preferat ca editorii să se priceapă suficient de bine la subiectul articolelor pe care le scriu și să le poată redacta într-o limbă română corectă. De asemenea, trebuie precizat că editările răuvoitoare sau evident greșite sunt anulate imediat.
Cum contribui?
Pentru a începe să contribuiți vă recomandăm să citiți mai întâi câteva articole sau măcar să treceți rapid prin ele pentru a vă face o idee despre stilul obișnuit în care scriem și posibilitățile disponibile. Puteți începe, de exemplu, cu articolele pe care noi le considerăm de bună calitate, disponibile la pagina Articole de calitate.
Pentru detalii despre cum puteți contribui iată, mai jos, câteva pagini utile. Toate paginile de explicații pot fi găsite pornind de la legăturile Ajutor și Portalul comunității. Iată câteva dintre ele:
Nu vă faceți griji dacă faceți greșeli la început, veți deprinde stilul în timp, vi se vor face observații și corecturi pe texte și, în final, veți ajunge să vă corectați retroactiv textele când vă veți forma un stil și vi-l veți exersa suficient.
A se vedea și ce NU este Wikipedia.
Vreau să contribui, cu ce încep?
În primul rând vă recomandăm să aveți un cont de utilizator. Este foarte simplu să vă înregistrați, nu vă costă nimic și nu vi se cer date personale (nici măcar adresa de e-mail nu este obligatorie). Un cont vă oferă numai avantaje, ușurându-vă lucrul la Wikipedia.
Indiferent dacă vă înregistrați sau nu, iată câteva moduri în care puteți participa la proiect:
Reguli
Pentru bunul mers al proiectului de-a lungul timpului s-a cristalizat un set de reguli pe care toți utilizatorii sunt rugați să le respecte. Ele se referă la conținutul articolelor și la comportamentul utilizatorilor. Regulile a căror respectare este considerată importantă se numesc „politici”, iar cele care au caracter de recomandare se numesc „îndrumare”.
Politici
Îndrumări
Legal
Din punct de vedere legal, activitatea la Wikipedia este reglementată de prevederile din următoarele pagini:
Mai departe
Sunteți gata să participați la Wikipedia? Citiți ghidul nostru pentru utilizatorii noi.

  
Trimiteți feedback pentru a ajuta la îmbunătățirea acestei pagini
Ultima modificare pe 4 aprilie 2021, la 11:32
Conținutul este disponibil sub CC BY-SA 3.0, exceptând cazurile în care se specifică altfel.
Politica de confidențialitate
Termeni de utilizare
Desktop
AcasăAleatoriuÎn apropiereAutentificareSetăriDonațiiDespre WikipediaTermeni
LimbăUrmăreșteModificare