Vikisözlük:Deneme tahtası: Revizyonlar arasındaki fark

İçerik silindi İçerik eklendi
Atabey seyhan (Mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiket: Geri alındı
Uncitoyen (Mesaj | katkılar)
K proje amacı dışındaki deneme amaçlı değişiklik geri alınıyor
Etiketler: İçerik değiştirildi Geri al
1. satır:
{{/Bu satırı değiştirmeden bırakın}}
 
IĞDIR İREM BAĞLARI: Her mevsim ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunan Iğdır ilinin Melekli köyündeki İrem bağları doğal güzellikleri ve yaban hayatı ile Doğu Anadolu bölgesinin en yeşil ve en gözde yerlerinin başında geliyor.
Ağrı Dağından çıkan lavlar sonucu çölleşen bölgede onlarca farklı bitki türü ve ağaçlardan oluşan İrem Bağları, volkanik bir coğrafyanın ortasında adeta bir vahayı andırıyor.
Nuh’un Gemisinin Ağrı Dağında karaya oturması sonucu, yöre halkınca burada karaya çıkan insanların tekrar çoğalmaya başlayıp İrem bağlarının yanı başında bulunan Kül tepeden dünyaya yayıldığına inanılmaktadır. ayrıca bu alanda bulunan ve hiçbir yerde türüne rastlanmayan şalak kavunu ve bir çok yabani meyve ve sebzelerin Hazreti Nuh’tan kaldığına inanılmaktadır.
Nuh’un İzinde Gezi Parkuru: İrem bağlarını doğa tutkunlarına tanıtmak amacıyla 2013 yılında gönüllü çevre dostu Coşkun Oluz tarafından bir çalışma başlatılarak İrem bağlarından Ağrı dağına ilerleyen yolda bir gezi parkuru oluşturulmuş ve parkur boyunca yön levhaları ve yaban hayvanlarını tanıtan levhalar konularak burası doğa severler için bir gezi parkuruna dönüştürülmüştür. Zaman içerisinde Burhan Çöllü, Hüseyin Yıldız, Ümit Sönmez ve Bülent Mavzer isimli doğa severler bu çalışmaya dahil olarak buranın tanıtımına katkıda bulunmuşlar.
Parkur, masalsı atmosferini biraz da bu İrem bağları ve Ağrı Dağına borçlu. Baharda yemyeşil, sonbaharda ise rengarenk, yüzlerce çeşit kuş türü var. Onların ötüşleri ve yol boyunca dizilmiş yöreye has kaysı, kavak ve salkım söğüt ağaçları yürüyüşçülere eşlik ediyor. Tipik bağ evleri, baharda açan rengarenk çiçekler ve can şenlendiren dağ çilekleri rotayı daha da keyifli hale getiriyor. Parkur Mitolojik efsanelerin yanı sıra Yontma taş devri, Urartular, İlhanlılar, Karakoyunlu ve Akkoyunlu gibi geçmişteki bir çok medeniyeti birbirine bağlayan sıra dışı bir tabiat alanı.