StartTjänster & produkterSofie samlingshantering
Sofie samlingshantering
Sofie är ett digitalt system för hantering, registrering och uppordning av samlingar, som dessutom kan göra dem publikt sökbara och tillgängliga. Systemet är i dag det mest använda hos svenska museer, arkiv, kommuner, landsting och föreningar.
Pris: från 408 kr/månad exkl moms
Sofie håller ordning på samlingar av exempelvis foton, föremål, berättelser, film och ljud. Det passar såväl små som stora verksamheter. I Sofie finns funktioner för att bland mycket annat registrera personrelationer, vårdbehov, samt ordinarie och tillfälliga placeringar. Dessutom kan man enkelt göra egna utställningar och smidigt hantera bidrag från allmänheten. Sofie är ett webbaserat system, vilket innebär att arbetet kan skötas från vilken internetansluten enhet som helst. Sofie är lätt att anpassa efter verksamhetens nuvarande och kommande behov.
Med Sofie kan användaren tillgängliggöra hela eller delar av sina samlingar. Varje användare får en egen webbplats. Den kan skräddarsys till både utseende och innehåll utifrån specifika önskemål och behov. Publicering kan även ske till K-samsök och Europeana. Informationen i Sofie lagras tryggt på servrar i Sverige och går enkelt att exportera till andra format som exempelvis Excel.
Sofie utvecklas kontinuerligt av Västerbottens museum sedan 1992.
Vidare till Sofies webbplats
Kontakt och information
Gunnar Lingegård
IT-support, Sofie
090-20 20 335 (10–14.30)
sofie-support@helpdesk.vbm.se
MER OM OCH FRÅN MUSEET
Öppettider
Besöksinfo
Kontakt
Vbm Play
Museitidning 2/21
Lediga jobb på museet
Vårt uppdrag
Årets kulturkommun – Skellefteå
Styrelse
Museets historia
Om GDPR
Kameraövervakning på museet
Pressrum
Leverantörsinformation
EXTERNA LÄNKAR
Sök i samlingarna
Spår från 10000 år
Alla Tiders Västerbotten
Hålla hus 
FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Twitter
© 2022 Västerbottens museum
Webbplats av Lilla producenten