1 capture
31 Oct 2007
SEPOCTNOV
31
200620072008
About this capture


Riksbanken Penningpolitik Finansiell stabilitet Operativ verksamhet Statistik Publicerat Forskning Sedlar & mynt
UPP EN NIVÅ  UTSKRIFT | BOKMÄRKE 
REFERENSNUMMER
07-58

Riksbanken söker kvalificerad nationalekonom till avdelningen för penningpolitik
Riksbanken är Sveriges centralbank och en myndighet under riksdagen. Riksbanken ansvarar för penningpolitiken och målet är att upprätthålla ett fast penningvärde. Riksbanken ska i sin verksamhet också främja ett säkert och effektivt betalningsväsende. Riksbankens huvudkontor ligger vid Brunkebergstorg i Stockholm och har cirka 400 anställda.  

Avdelningen för penningpolitik består av cirka 60 personer och ansvarar bland annat för att ta fram underlag för Riksbankens penningpolitiska beslut genom analyser av den makroekonomiska och den finansiella marknadsutvecklingen i Sverige och i omvärlden.

Avdelningen skriver Riksbankens penningpolitiska rapport. Prognosenheten består av 11 personer och ansvarar för att följa och analysera konjunktur¬utvecklingen i Sverige. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgift är att ta fram prognoser som underlag till både penningpolitiska beslut och penningpolitiska rapporter.  Vi söker nu en kvalificerad nationalekonom till prognosenheten för tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifterna består främst av att göra prognoser för sysselsättning, arbetslöshet och löner. I detta arbete ingår att analysera hur svensk arbetsmarknad fungerar och hur den påverkas av förändrad ekonomisk politik. Till uppgifterna hör även att delta i arbetet med de penningpolitiska beslutsunderlagen – främst i form av Riksbankens penningpolitiska rapport – samt andra underlag till avdelningsledningen och direktionen.

Du som söker ska ha akademisk examen med inriktning mot nationalekonomi, gärna med inriktning mot arbetsmarknad, makroekonomi och/eller ekonometri. Forskarutbildning är meriterande.  Grundläggande programeringskunskaper i t.ex. Eviews, Matlab, Visual Basics och/eller annan motsvarande programvara krävs.

Dessutom krävs det en god förmåga att hantera stora datamängder och beräkningar i Excel. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Som person ska du vara noggrann, ansvarsfull, ha lätt för att samarbeta med andra människor och snabbt kunna sätta dig in i beställarens problem.

Om du har frågor om tjänsten kan du vända dig till enhetschef för prognosenheten Jesper Hansson på 08-787 01 65 eller 070- 453 59 70. Fackliga företrädare är Mats Isaksson, ST inom Riksbanken och Michael Nilsson, JUSEK-föreningen vid Sveriges Riksbank. Du kan nå dem på telefon 08-787 00 00.

Din ansökan vill vi senast ha den 18 november 2007, under adress: Sveriges Riksbank, Personalenheten, 103 37 Stockholm, eller via e-post till registratorn@riksbank.se

Märk ansökan med ref.nr 07-58.

SENAST UPPDATERAD 2007-10-29 
 INNEHÅLLSANSVARIGAdministrativa avdelningen
 

Kontakt English Översikt Ordlista Länkar
UppgifterLedningAvdelningarInternationelltLagstiftningLediga tjänsterSeminarierHistoriaHusetEkonomipriset
Lediga tjänsterTillsatta tjänsterJämställdhetsplan 2007-2008Mångfaldsplan 2007-2008Medarbetarundersökning 2007