1 capture
31 Oct 2007
SEPOCTNOV
31
200620072008
About this capture


Riksbanken Penningpolitik Finansiell stabilitet Operativ verksamhet Statistik Publicerat Forskning Sedlar & mynt
UPP EN NIVÅ  UTSKRIFT | BOKMÄRKE 
REFERENSNUMMER
07-60

Riksbanken söker kvalificerad nationalekonom till avdelningen för penningpolitik
Riksbanken är Sveriges centralbank och en myndighet under riksdagen. Riksbanken ansvarar för penningpolitiken och målet är att upprätthålla ett fast penningvärde. Riksbanken ska i sin verksamhet också främja ett säkert och effektivt betalningsväsende. Riksbankens huvudkontor ligger vid Brunkebergstorg i Stockholm och har cirka 400 anställda.  

Avdelningen för penningpolitik består av cirka 60 personer och ansvarar bland annat för att ta fram underlag för Riksbankens penningpolitiska beslut genom analyser av den makroekonomiska och den finansiella marknadsutvecklingen i Sverige och i omvärlden. Avdelningen skriver Riksbankens penningpolitiska rapport.

Enheten för ekonomisk-politisk analys ingår i avdelningen för penningpolitik. Enhetens uppgift är att följa och analysera trender och skeenden i såväl Sverige som omvärlden som är av intresse för utformningen av penningpolitiken. Detta sker huvudsakligen i form av kortare snabbanalyser men även mer långsiktiga projekt förekommer. Enheten ansvarar för underlag till direktionens medlemmar inför deras internationella möten och gör prognoser för utvecklingen i Sveriges omvärld. Enheten sammanställer de penningpolitiska protokollen och skriver flera av direktionens tal och pressmeddelanden. Vi söker nu en kvalificerad nationalekonom för tillsvidareanställning till enheten för ekonomisk-politisk analys.

Vi söker dig med intresse för ekonomi och politik. Du som söker ska ha en akademisk utbildning med inriktning mot nationalekonomi och ha goda kunskaper i ekonometri. Forskarutbildning inom nationalekonomi är ett önskemål. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av prognosarbete samt kunskaper om den ekonomiska politiken i såväl Sverige som internationellt är en merit. Som person ska du vara noggrann, initiativrik och ha en god förmåga att snabbt kunna tolka och förstå information. Du bör även kunna arbeta självständigt och driva projekt. Mycket av arbetet sker emellertid med andra så en god samarbetsförmåga och social kompetens är viktiga egenskaper.

Om du har frågor om tjänsten kan du vända dig till chefen för enheten för ekonomisk-politisk analys Hans Dellmo på 08-787 05 53 eller 070-247 29 93 . Fackliga företrädare är Mats Isaksson, ST inom Riksbanken och Michael Nilsson, JUSEK-föreningen vid Sveriges Riksbank. Du kan nå dem på telefon 08-787 00 00.

Din ansökan vill vi senast ha den 18 november 2007, under adress: Sveriges Riksbank, Personalenheten, 103 37 Stockholm, eller via e-post till registratorn@riksbank.se

Märk ansökan med ref.nr 07-60.

SENAST UPPDATERAD 2007-10-29 
 INNEHÅLLSANSVARIGAdministrativa avdelningen
 

Kontakt English Översikt Ordlista Länkar
UppgifterLedningAvdelningarInternationelltLagstiftningLediga tjänsterSeminarierHistoriaHusetEkonomipriset
Lediga tjänsterTillsatta tjänsterJämställdhetsplan 2007-2008Mångfaldsplan 2007-2008Medarbetarundersökning 2007