1 capture
2 Nov 2007
OCTNOVDEC
02
200620072008
About this capture


Riksbanken Penningpolitik Finansiell stabilitet Operativ verksamhet Statistik Publicerat Forskning Sedlar & mynt
UPP EN NIVÅ  UTSKRIFT | BOKMÄRKE 
REFERENSNUMMER
07-61

Riksbanken söker senior nationalekonom till avdelningen för penningpolitik
Riksbanken är Sveriges centralbank och en myndighet under riksdagen. Riksbanken ansvarar för penningpolitiken och målet är att upprätthålla ett fast penningvärde. Riksbanken ska i sin verksamhet också främja ett säkert och effektivt betalningsväsende. Riksbankens huvudkontor ligger vid Brunkebergstorg i Stockholm och har cirka 400 anställda.  
 
Avdelningen för penningpolitik består av cirka 60 personer och ansvarar bland annat för att ta fram underlag för Riksbankens penningpolitiska beslut genom analyser av den makroekonomiska och den finansiella marknadsutvecklingen i Sverige och i omvärlden. Avdelningen skriver Riksbankens penningpolitiska rapport. Prognosenheten består av 11 personer och ansvarar för att följa och analysera konjunkturutvecklingen i Sverige. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgift är att ta fram prognoser som underlag till både penningpolitiska beslut och penningpolitiska rapporter. Vi söker nu en medarbetare för tillsvidareanställning.
 
Arbetsuppgifterna består av att göra prognoser för och analysera den makroekonomiska utvecklingen i Sverige. Huvuduppgiften är att samordna prognoserna på avdelningen. I arbetet ingår även att utveckla och utvärdera prognosmetoderna. Till uppgifterna hör även att skriva de penningpolitiska beslutsunderlagen – främst i form av Riksbankens penningpolitiska rapport – samt andra underlag till avdelningsledningen och direktionen.
 
Du som söker ska ha akademisk examen i nationalekonomi eller ekonomisk statistik, med inriktning mot makroekonomi. Det är vidare starkt meriterande om du har forskarutbildning eller flerårig erfarenhet från makroekonomiskt prognosarbete. Programeringskunskaper i t.ex. Eviews, Matlab, Visual Basics och/eller annan motsvarande programvara är meriterande. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Som person ska du vara initiativrik, nyfiken, drivande och ha lätt för att samarbeta med andra människor. Det är särskilt viktigt att du snabbt kan sätta dig in i beställarens problem.
 
Om du har frågor om tjänsten kan du vända dig till enhetschef för prognosenheten Jesper Hansson på 08-787 01 65 eller 070- 453 59 70. Fackliga företrädare är Mats Isaksson, ST inom Riksbanken och Michael Nilsson, JUSEK-föreningen vid Sveriges Riksbank. Du kan nå dem på telefon 08-787 00 00.
 
Din ansökan vill vi senast ha den 18 november 2007, under adress: Sveriges Riksbank, Personalenheten, 103 37 Stockholm, eller via e-post till registratorn@riksbank.se
 
Märk ansökan med ref.nr 07-61.

SENAST UPPDATERAD 2007-10-31 
 INNEHÅLLSANSVARIGAdministrativa avdelningen

 

Kontakt English Översikt Ordlista Länkar
UppgifterLedningAvdelningarInternationelltLagstiftningLediga tjänsterSeminarierHistoriaHusetEkonomipriset
Lediga tjänsterTillsatta tjänsterJämställdhetsplan 2007-2008Mångfaldsplan 2007-2008Medarbetarundersökning 2007