bbc.co.uk navigation

هشدار خاتمی درباره 'تلاش‌ها برای جداکردن روحانی از حامیانش'

به روز شده:  01:53 گرينويچ - پنج شنبه 31 اکتبر 2013 - 09 آبان 1392

محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، هشدار داده است که "کسانی و محافلی" در داخل ایران تلاش می‌کنند حامیان حسن روحانی را از او جدا کنند.

آقای خاتمی روز چهارشنبه ۸ آبان، ۳۰ اکتبر، در دیدار با شورای عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفته است: "می‌خواهند آقای رئیس جمهور را از عقبه‌اش جدا کنند و از طرفی چنان وانمود کنند که دولت ناکارآمد است."

به گفته این رئیس‌جمهوری ایران در سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ شمسی، "باید متوجه باشیم در زمین صاف و همواری راه نمی‌رویم."

محمد خاتمی که از عمده‌ترین چهره‌های اصلاح‌طلبان در ایران به شمار می‌رود، در چهار سال گذشته و پس از اعتراض‌های گسترده به انتخابات سال ۱۳۸۸ با محدودیت‌هایی از سوی حکومت مواجه شده است. از جمله اخیرا قوه قضائیه ایران تاکید کرد که او همچنان ممنوع‌الخروج است.

آقای خاتمی گفته است: "نباید به طلب‌کاری از دولت دامن بزنیم".

او گفته است دولت نمی‌تواند "هر آن‌چه را که می‌خواهد، انجام دهد و باید امکانات و موانع را در نظر گرفت."

آقای خاتمی همچنین بدون توضیح، خواستار توجه به "اولویت‌ها" شده است.

در همین حال آقای خاتمی گفته است که حسن روحانی "نباید حرف‌هایش را فراموش کند و به وعده‌هایی که داده عمل کند."

افزایش انتقادها از 'سکوت' روحانی

ادامه بازداشت خانگی آقای موسوی و خانم رهنورد و درگیری با دختران آنان در روز عید غدیر، به انتقاد حامیان حسن روحانی از او دامن زده است

این اظهارات رئیس‌جمهوری پیشین ایران در حالی مطرح شده است که از سویی اصول‌گرایان به انتقادهای خود از دولت دامن زده‌اند و از سوی دیگر آقای روحانی اخیرا با انتقادهای بخش‌هایی از حامیان خود نیز مواجه شده است.

ادامه حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، کلیک درگیری با دختران آقای موسوی در روز عید غدیر، و توقیف روزنامه بهار، در روزهای اخیر انتقاد برخی از حامیان دولت را بر انگیخته است.

محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری خرداد امسال از حسن روحانی حمایت کرد.

او در عین حال پس از انتشار گزارش درگیری اخیر با دختران میرحسین موسوی در جریان بازدید از والدین‌شان، با آنها تماس گرفت و از آنان "دلجویی" کرد.

آقای خاتمی در بخش دیگری از سخنانش گفت "یقین" داشته که قرار است پرونده حصر خانگی آقای موسوی و کروبی و خانم رهنورد "برای حل‌شدن به جریان می‌افتد" اما ابراز تاسف کرده که "ظاهرا فعلا منتفی شده است".

این سه تن نزدیک به هزار روز است که در حصر خانگی هستند و از ارتباط با دیگر محروم بوده‌اند.

میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد نزدیک به هزار روز است که در بازداشت خانگی به سر می‌برند. اعتراض‌ها به وضعیت آنها در روزهای اخیر بالا گرفته است. به ویژه درگیری با فرزندان آقای موسوی و خانم رهنورد در جریان ملاقات با آنها اعتراض بسیاری را به دنبال داشته است.

پیش‌تر کلیک آیت‌الله علی‌محمد دستغیب، از روحانیون برجسته شیعه و از اعضای مجلس خبرگان رهبری در ایران، و همچنین کلیک بیش از ۳۰ زندانی سیاسی، در موضع‌گیری‌های جداگانه از حسن روحانی خواسته بودند موضع دولت خود را در برخورد با آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و همچنین سایر زندانیان سیاسی روشن کند.

روز چهارشنبه نیز نامه سرگشاده حدود ۱۷۰۰ شهروند ایرانی کلیک منتشر شد که خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، حسن روحانی، رئیس جمهوری، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سایر اعضای این شورا، به بدرفتاری مأموران امنیتی با فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد اعتراض کرده‌اند.

در همین حال مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، روز چهارشنبه کلیک گفت که دولت قصد ندارد وارد مساله پایان‌دادن به بازداشت خانگی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، و مهدی کروبی شود.

او همچنین گزارش‌های اخیر درباره درگیری ماموران امنیتی با فرزندان آقای موسوی را "جوسازی و حاشیه‌سازی رسانه‌ای" خوانده است.

نظرات

 posting
بخش نظرات
 
 
 

در این زمینه بیشتر بخوانید

موضوعات مرتبط

BBC © 2013 بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست

بهترین روش دیدن این صفحه بر روی آخرین مرورگر مجهز به CSS است. با اینکه مرورگر کنونی تان قابلیت نمایش سایت را دارد ولی امکان بهترین تجربه تصویری را به شما نمی دهد . لطفا در صورت امکان مرورگر خود را به آخرین نسخه ارتقا دهید.