Az információhoz való hozzáférés

Adatok, amelyek rávilágítanak arra, hogy a szabályok és irányelvek hogyan befolyásolják az internetfelhasználókat
és az online információáramlást.

Friss hírek

  • Petíció a jobb átláthatóságért

    2013. szeptember 9. 0:00

    Ma módosított petíciót [PDF] nyújtottunk be az Egyesült Államok Külföldi Hírszerzés-felügyeleti Bíróságánál (Foreign Intelligence Surveillance Court, FISC). A petíció tükrözi azokat a kéréseket, amelyeket az iparágunk és az állampolgári jogi csoportok az év elején küldtek el egy levélben a Kongresszus és az elnök részére. Nevezetesen, hogy a Google közzétehesse a nemzetbiztonsági kérések (ha vannak ilyenek) típusairól szóló részletes statisztikákat, amelyeket a külföldi hírszerzés felügyeletéről szóló törvény (Foreign Intelligence Surveillance Act, FISA) 702. szakaszának értelmében kapunk. Tekintettel a kockán forgó fontos közpolitikai kérdésekre, a bíróságtól nyilvános meghallgatást kértünk a zárt ajtók mögött zajló tárgyalás helyett. Itt az ideje a jobb átláthatóságnak.

  • Az internet biztonságosabbá tétele

    2013. május 25. 15:20

    Az Átláthatósági Jelentésben egy új szakaszt indítottunk útjára, amely egyértelműbbé teszi a rosszindulatú programok és adathalász támadások forrásait. Ezentúl láthatja, hetente hányan kapnak figyelmeztetést a Biztonságos böngészés szolgáltatástól, valamint, hogy a világon hol tárolják a kártékony webhelyeket. Az is kiderül, milyen gyorsan fertőződnek újra a webhelyek, miután a tulajdonos eltávolította onnan a rosszindulatú programo(ka)t, valamint egyéb érdekességekre is fényt derítünk.

  • Több kormányzati eltávolítási kérés, mint valaha

    2013. április 25. 15:20

    Jelenleg hetedik alkalommal hozunk nyilvánosságra új számadatokat azzal kapcsolatban, hogy hány kormányzati kérést kaptunk bizonyos tartalmak eltávolítására vonatkozóan szolgáltatásainkból. 2012. júliustól decemberig 2285 kormányzati kérést kaptunk, amely 24 179 tartalom eltávolítására vonatkozott. Ez 2012 első feléhez képest növekedést jelent, amikor is 1811 kérést kaptunk 18 070 tartalom eltávolítására vonatkozóan.

  • Bővebb információ a nemzetbiztonsági levelekről (NSL)

    2013. március 5. 0:00

    Mostantól információt nyújtunk az Átláthatósági jelentésben az NSL-ekről is. Köszönettel tartozunk az Egyesült Államok kormányzati tisztviselőinek, amiért együttműködnek velünk azon, hogy jobb betekintést nyújthassunk az NSL-ek használatába. Látogasson el az egyesült államokbeli felhasználói adatkérésekről szóló oldalunkra, ahol nagyvonalakban megtekintheti a Google-hoz érkező, felhasználói adatokra vonatkozó NSL-ek számát, valamint a kérdéses fiókok számát is. Továbbá mostantól megtalálja a választ néhány, az NSL-ekkel kapcsolatban feltett gyakori kérdésre az Átláthatósági jelentés GYIK szakaszában.

Egyéb jelentések

Számos egyéb vállalat ad ki kormányzati kérésekre vonatkozó adatokat, például: