Πρόσβαση στις πληροφορίες

Δεδομένα που διευκρινίζουν τον τρόπο με τον οποίο η νομοθεσία και οι πολιτικές επηρεάζουν τους χρήστες του διαδικτύου
καθώς και τη ροή των πληροφοριών σε αυτό.

Περιήγηση στις τρέχουσες αναφορές

Πρόσφατες ειδήσεις

  • Τα κυβερνητικά αιτήματα για στοιχεία χρηστών διπλασιάστηκαν σε διάστημα τριών ετών

    14 Νοεμβρίου 2013 - 12:00 π.μ.

    Σε ένα έτος κατά το οποίο η κυβερνητική παρακολούθηση κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα, ενημερώνουμε την αναφορά διαφάνειας σήμερα, για όγδοη φορά. Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να μοιραζόμαστε μαζί σας αυτά τα αριθμητικά δεδομένα το 2010, τα κυβερνητικά αιτήματα για στοιχεία χρηστών αυξήθηκαν περισσότερο από 100 τοις εκατό. Αυτό συμβαίνει καθώς η χρήση των υπηρεσιών μας εξακολουθεί να αυξάνεται, καθώς και επειδή έχουν υποβάλει αιτήματα περισσότερες κυβερνήσεις από ποτέ. Αυτά τα αριθμητικά δεδομένα περιλαμβάνουν μόνο τα αιτήματα που μας επιτρέπεται να δημοσιεύσουμε.

  • Αίτηση για μεγαλύτερη διαφάνεια

    9 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:00 π.μ.

    Σήμερα καταθέσαμε μια τροποποιημένη αίτηση [PDF] στο Δικαστήριο Εποπτείας Πληροφοριών από το Εξωτερικό των ΗΠΑ. Η αίτηση αντικατοπτρίζει τα αιτήματα που κατατέθηκαν στο Κογκρέσο και τον Πρόεδρο από τον κλάδο μας και τις διάφορες ομάδες προστασίας ατομικών ελευθεριών με τη μορφή επιστολής, νωρίτερα μέσα στο έτος. Συγκεκριμένα, αφορά στο δικαίωμα της Google να δημοσιεύει λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους τύπους (αν υπάρχουν) αιτημάτων εθνικής ασφάλειας που λαμβάνει, στα πλαίσια του νόμου περί Εποπτείας Πληροφοριών από το Εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της διάταξης 702. Δεδομένων των σημαντικών ζητημάτων δημόσιας πολιτικής που διακυβεύονται, ζητήσαμε επίσης από το δικαστήριο να διεξάγει τη σχετική ακροαματική διαδικασία δημόσια και όχι κεκλεισμένων των θυρών. Ήρθε η ώρα για μεγαλύτερη διαφάνεια.

  • Κάνοντας τον ιστό ένα πιο ασφαλές μέρος

    25 Μαΐου 2013 - 3:20 μ.μ.

    Έχουμε δημιουργήσει μια νέα ενότητα στην Αναφορά διαφάνειας η οποία διευκρινίζει τις πηγές από τις οποίες προέρχονται οι επιθέσεις κακόβουλων προγραμμάτων και ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing). Μπορείτε πλέον να μάθετε πόσοι χρήστες βλέπουν προειδοποιήσεις Ασφαλούς περιήγησης κάθε εβδομάδα, πού φιλοξενούνται οι ιστότοποι κακόβουλων προγραμμάτων ανά τον κόσμο, πόσο γρήγορα μολύνονται ξανά οι ιστότοποι μετά την εκκαθάρισή των κακόβουλων προγραμμάτων από τους κατόχους τους και άλλα στοιχεία που έχουμε ανακαλύψει.

Άλλες αναφορές

Διάφορες εταιρείες αποκαλύπτουν δεδομένα σχετικά με κυβερνητικά αιτήματα, όπως είναι οι παρακάτω: