-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Luchtcomponent

De Luchtcomponent blinkt uit door zijn hoogtechnologische vliegtuigen en krachtdadige optreden over heel de wereld. Onze toestellen vliegen uit voor luchtembargo’s, doelgerichte bombardementen, nabije luchtsteun, als luchtpolitie, voor humanitair transport, internationale opleidingen of voor hulp aan de natie. Onze vliegtuigen en helikopters zijn overal waar ze nodig zijn, soms zelfs op extreem korte termijn.

Concrete voorbeelden zijn er genoeg. Vanaf de Afghaanse vliegbasis van Kandahar ondersteunen zes F-16’s de internationale ISAF-grondtroepen vanuit de lucht. In 2011 hielpen zes andere F-16’s de Libische bevolking te beschermen tegen het autoritaire regime van Kadhafi. In Centraal-Afrika kunnen onze C-130’s westerlingen helpen evacueren tijdens ernstige crisissen. In België staan onze Sea King-helikopters al decennialang klaar om mensenlevens te redden. Defensie is er dan ook fier op!

Burgerlijke en militaire specialisten omkaderen voortdurend elk toestel. Piloten, technici, elektromechanici, verkeersleiders, ingenieurs, specialisten in luchtvaartelektronica, air commando’s, administratief personeel en logistieke medewerkers geven allemaal het beste van zichzelf. Als een van die schakels faalt, kan dat gevolgen hebben voor de hele keten en ook de opdracht. Daarom zijn motivatie, professionaliteit en solidariteit fundamentele waarden bij de Luchtcomponent.

recente artikelen

Sociale media: een nieuwe koers voor Defensie

Sinds kort is er op deze website een nieuwe rubriek: 'Social media'. Defensie heeft immers beslist om meer in te zetten op sociale media, die tegenwoordig deel uitmaken van ons dagelijkse leven. Daarmee beschik je als internetgebruiker over een snelle link naar alle officiële sociale media van Defensie.

We'll give you wings !

Bewolkt maar droog weer bij 10 °C, uitzonderlijk voor een decemberdag in België maar vandaag zal het lukken. “We vliegen erin”, zegt kapitein-commandant vlieger Raymond Cannaerts en dat bedoelt hij letterlijk. ‘Ramon’, voor de collega-piloten, is vlieginstructeur op Marchetti bij het 5de smaldeel in Bevekom en tevens reservemilitair.

Dagen van rouw

De slachtoffers van de aanslagen op 22 maart herdenken en troost zoeken bij elkaar. Tijdens drie dagen van nationale rouw komen jong en oud samen op symbolische plaatsen, zoals het Beursgebouw in hartje Brussel. Maar ook de koning en koningin herdenken op 24 maart de slachtoffers aan het federale parlement.

Alle technische jobs op één plek

Zegt een job als lasser of in de constructiegenie je iets of wil je liever kok of scheepstechnicus worden? Defensie is elke dag op zoek naar jonge mensen met een technische interesse. Daarom opent de kazerne van Peutie op 31 maart haar deuren voor een jobdag rond technische functies en vacatures.

Defensie verleent steun waar nodig

Dinsdag 22 maart 2016 is voor België een zwarte bladzijde. Na de aanslag op de luchthaven in Zaventem volgde een tweede in de Brusselse metro vlakbij het station Maalbeek. Defensie trachtte waar het kon hulp te bieden.

Pages