Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Black Cube dezvăluie cel mai mare caz de corupție judiciară din Italia

Black Cube dezvăluie cel mai mare caz de corupție judiciară din Italia

Un articol de: -
Foto: dcnews.ro Externe

Firma israeliana Black Cube a ajutat în luna februarie la dovedirea unui caz de escrocherie și corupție cu ramificații în justiția italiană, totalizând 1 miliard de euro. Cazul implică mituirea unui președinte a două complete de arbitraj care trebuia să decidă în privința celui mai mare arbitraj din istoria Italiei, potrivit Corriere della Sera.

Firma americană de asigurari AmTrust Financial Services Inc. este cotată la bursă cu simbolul "AFSI", iar asupra ei a avut loc o tentativă de escrocare de catre Antonio Somma, fost partener de afaceri din Italia al firmei, dar și Marco Lacchini, președinte a două complete de arbitraj din Italia.

După ce firma AmTrust a reziliat contractul cu Somma în 2014, din cauză că acesta le-a furat clientii si date confidentiale privind politele de asigurari, Somma a depus plângeri la doua curți de arbitraj din Milano, cerând despăgubiri de la AmTrust în valoare de 1.13 miliarde de euro.

Somma avea exclusivitate pentru a vinde polițe AmTrust în Italia și a intrat și pe segmentul de asigurări medicale din această țară.

Contractul dintre Somma și AmTrust presupunea ca în cazul rezilierii, disputele dintre ei să fie soluționate de o curte de arbitraj din Milano. Somma a facut plângere împotriva companiei AmTrust cu sediul în SUA și împotriva filialei acesteia din Europa.

Astfel, firma Black Cube a reușit să dovedească faptul că Somma și Lacchini se cunoșteau. Acest lucru trebuia să îl facă pe Lacchini să se abțină de la arbitrarea acestor cauze, dar să și admită infracțiunea de dare și luare de mită. Somma s-a înțeles cu Lacchini că îi va da 10% din totalul despăgubirii pe care le-ar fi obținut, în urma pronunțării hotărârilor de arbitraj pe care acesta din urmă de prezida.

Aceste detalii au ieșit la iveală, după ce firma AmTrust a intentat un proces împotriva celor doi italieni.

„Ce v-am scris în seara asta... nici măcar soția mea nu stie”, a declarat Somma pentru investigatorii de la Black Cube.

Antonio Somma a respins acuzațiile împotriva sa,însă a acuzat AmTrust pentru că a încercat să amâne arbitrajul și să fabrice probe, potrivit Bloomberg.

Black Cube este o firmî israelianî formata din foști agenți Mossad sau care au lucrat pentru serviciile armatei israliene ce oferă soluții adaptate la situații complexe de business și litigii, potrivit http://www.blackcube.com/.

Citeşte mai multe despre:   black cube,   Italia
 
 
Loading...