Cultuur zoals je die morgen kan beleven, maar liefst vandaag al.
Samen gaan we voor digitale innovatie in kunst en cultuur, zodat we ook morgen relevant blijven. Cultuurconnect slaat een brug tussen lokale cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven.
Digitale diensten voor bibliotheken en podiumhuizen
Diensten voor bibliotheken
Maak de interne werkprocessen van de bib efficiënter met de digitale basisinfrastructuur en verrijk het fysieke aanbod van je bib met digitale collecties en andere inspirerende diensten voor je publiek.
Diensten voor bibliotheken
Diensten voor podiumhuizen
De diensten voor podiumhuizen focussen op digitale cultuurbeleving en maken werkprocessen efficiënter via een digitale basisinfrastructuur voor kunst- en cultuurhuizen.
Diensten voor podiumhuizen
Praktijkcase: naar een digitale mindset in Schouwburg Kortrijk
Dries Van Robaeys (Schouwburg Kortrijk) vertelt in deze online sessie op 5 december (10-12u) over de uitdaging om als 'ruimtemaker' in de organisatie digitale verandering teweeg te brengen.
Schrijf je in
Meer nieuws van Cultuurconnect
01/12/22
Bibliotheken
Met jouw input naar een visietekst voor de digitale bibliotheek
De stuurgroep Digitale Bibliotheek werkte een visietekst uit op basis van de resultaten uit de enquête over de toekomst van de bibliotheek. Deze tekst vormt de leidraad om inhoudelijke klemtonen te leggen voor innovatie op vlak van digitalisering.
Lees verder
29/11/22
Bibliotheken
Digitale collecties
2 jaar e-boeken in cijfers
De e-boekendienst bestaat twee jaar. Wat zijn de gebruikscijfers, welke boeken werden dit jaar het meest gelezen en welke toekomstige projecten staan nog op de plank?
Lees verder
25/11/22
Podiumhuizen
Video van de dag: de resultaten
Kan videocontent rond specifieke voorstellingen podiumkunsten dichter bij de mensen brengen? Afgelopen zomer experimenteerde Cultuurtuin WAAS Met Video van de dag. Wat leerden we uit dit onderzoeksproject?
Lees verder
Ontdek alle nieuwsberichten
Samenwerking met de sector
Samenwerking met de bibliotheken (coöperatie)
In het samenwerkingsmodel van Cultuurconnect bepaalt jouw bibliotheek mee de koers voor de digitale diensten.
Lees meer over de samenwerking met de bibliotheken
Samenwerking met de podiumhuizen (coöperatie)
In het samenwerkingsmodel van Cultuurconnect bepaalt jouw cultuur- of gemeenschapscentrum of podiumhuis mee de koers voor de digitale diensten.
Lees meer over de samenwerking met de podiumhuizen
Over Cultuurconnect
Cultuurconnect informeert, inspireert en helpt de cultuursector om mee te gaan in digitale innovatie. Technologie en digitalisering hebben steeds meer impact op het dagelijkse leven van mensen en op hun cultuurbeleving. Vanuit haar maatschappelijke opdracht stimuleert Cultuurconnect de digitale innovatie in de sector van lokale bibliotheken, cultuurhuizen en besturen. 
Cultuurconnect fungeert als platform voor samenwerking en collectieve oplossingen rond digitale uitdagingen. We werken sectoroverschrijdend en slaan een brug tussen lokale cultuurhuizen, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven om bottom-up vernieuwing in de digitale dienstverlening te incuberen en op te schalen.
De nadruk ligt op 3 noodzakelijke aspecten van digitalisering:
  1. Automatisering en informatisering
  2. Vernieuwing van de cultuurpraktijk
  3. Rolverandering
Lees meer over Cultuurconnect
Ga snel naar
Diensten voor bibliotheken
Diensten voor podiumhuizen
Experimenten
Nieuws
Bekijk ook
Vacatures
Team
Contact
Contact­gegevens
+32 (0)2 213 10 20

servicedesk@­cultuurconnect.be
Priemstraat 51
1000 Brussel
Ontvang nieuws van Cultuurconnect
E-mailadres

Volg ons:

Cookies
Privacy Policy
Gebruikersvoorwaarden