Kinderen en jongeren ontdekken arcadehallen in bib Zwevegem

Bibliotheken
19/10/21

De handgemaakte, mobiele arcadehallen reizen in 2022 voor de laatste keer rond door het Vlaamse cultuurlandschap. In september konden Zwevegemse kinderen, jongeren en hun ouders deze arcadegames ontdekken in de bibliotheek. Anne-Mie Veys (dienstleider bib Zwevegem) deelt haar ervaring, enkele handige tips en een ontwerp voor een flyer in Canva.

Een cool aanbod voor jongeren

Anne-Mie: “Zelf hebben wij geen games in de collectie. Daarom wilden we heel graag de mobiele arcadehallen van Cultuurconnect proberen. Jongeren die na school boeken kwamen halen voor school, vonden die games heel cool. Ze vroegen zelfs of het een blijvend aanbod was. Het was mooi om ze samen te zien spelen en elkaar aanmoedigen. Ook veel jongere kinderen van de lagere school vonden hun weg naar de arcadegames. Hun ouders speelden soms ook mee."

Het spel 'Diaspora' vond ik wel leuk en laagdrempelig genoeg voor niet-gamers of een ouder publiek. De spellen trekken vooral een jong publiek aan, die zijn daar ook rapper mee weg.

Promotie & communicatie

“We hadden 2 arcadehallen met elk 3 games geboekt voor september. Het publiek brachten we op de hoogte van het aanbod via fysieke flyers in de bib en in het gemeentehuis, via onze eigen sociale media, via Huis van het Kind en via de infokrant van de gemeente. Het publiek dat kwam, was altijd heel enthousiast. We hadden door omstandigheden te weinig tijd en mankracht om hier nog meer promotie voor te voeren of activiteiten rond te organiseren.”

Opstelling in de bib

“De arcadekasten stonden verspreid opgesteld in onze bibliotheek: 2 in de inkom, 3 bij de jeugd en 1 bij de adolescenten. Het idee is dat elke bezoeker deze games zo wel ergens tegenkwam. De volgende keer halen we ze vanuit de inkomhal naar binnen in de bibliotheek. We hebben een grote inkomhal waarin 2 arcadekasten niet genoeg opvielen. Door corona was er in september uiteindelijk héél veel te doen, zodat het aanbod met de games wat ondergesneeuwd raakte. De volgende keer zullen we dus extra inzetten op communicatie, ook via jeugdbewegingen en de jeugdraad.”

Meer beeldmateriaal voor jouw communicatie vind je in de map met gedeeld beeldmateriaal van Cultuurconnect.

foto's: © Sien Verstraeten

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 19/04/24
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Lezende steden doen hun boekje(s) open op Vlaanderenleestdag

    Op Vlaanderenleestdag slaan de lezende Steden - Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven - de handen in elkaar en organiseren ze leuke leesactiviteiten. Want samen lezen is nog leuker, toch? Ontdek hieronder wat ze in petto hebben!
  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.
  • 22/03/24
    Meisje loopt in de bib en kijkt naar een opdrachtenplaatje van Bibster.
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Zoektocht Schatten van Vlieg vanaf juni in Bibster

    Organiseert jouw bibliotheek deze zomer een zoektocht voor Schatten van Vlieg? Dan kan dat opnieuw met een kant-en-klaar spel in Bibster Quest.

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Inspireren

    Bieblo

    Dit intuïtieve spel geeft kinderen tussen 8 en 11 leesinspiratie op maat
  • Bibliotheken
    Inspireren

    Mijn Leestipper

    Volwassen leners ontvangen gepersonaliseerde leestips uit je fictiecollectie.
  • Bibliotheken
    Inspireren

    [Jouw stad] Leest

    Digitaal platform voor de leescommunity in jouw stad of regio.