Nieuw promotiemateriaal voor het krantenarchief (Gopress)

Bibliotheken
12/07/21

Met het nieuwe promotiemateriaal voor het krantenarchief (Gopress) speel je moeiteloos in op de actualiteit. Download al het grafische materiaal kant-en-klaar, of bewerk het zelf via de gratis tool Canva. Alle bestanden en links naar Canva-sjablonen vind je zoals steeds op het leerplatform van Cultuurconnect.

Grafisch materiaal

Er zijn 3 affiches om zo over te nemen voor jouw bib, maar je kan op basis van het sjabloon talloze ontwerpen eenvoudig zélf maken. De slogan wordt telkens hetzelfde opgebouwd, in de stijl van"Naar Mars met je Bib-pas?" of "De Tour winnen met je Bib-pas?". Het eerste deel kan je aanpassen naargelang de actualiteit: "[Vul aan] met je Bib-pas?". Ook de afbeeldingen kan je vervangen, zodat ze passen bij de inhoud van jouw zelf bedachte slogan. 

Op het leerplatform van Cultuurconnect vind je een overzicht van al het promotiemateriaal. Je kan alles kant-en-klaar downloaden, maar je vindt er ook de links naar de sjablonen op Canva. In deze gratis tool Canva kan je het materiaal downloaden in alle bestandsformaten, met of zonder afloopranden voor de drukker, of je kan het materiaal aanpassen aan de (lokale) actualiteit.

Voorbeeldteksten

Op het leerplatform vind je daarnaast ook tips voor de promotie van het krantenarchief, voorbeeldteksten voor op je sociale media, in je nieuwsbrief en op de button van de call to action-banner. Kopieer, plak, klaar!

Grafisch materiaal en voorbeeldteksten

 

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 15/04/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Communicatiemateriaal voor Dag van de Persvrijheid op 3 mei

    Woensdag 3 mei is het de Internationale Dag van de Persvrijheid. Communiceert jouw bibliotheek mee op deze belangrijke dag?
  • 05/03/24
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: de digitale bibliotheekdiensten in 2023

    2023: opnieuw een jaar dat voorbijvloog. Ook voor 2023 maakten we een overzicht van de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende digitale bibliotheekdiensten. Ontdek snel de terugblik!
  • 30/01/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Fris promotiemateriaal voor de lente

    De sneeuw is nog maar net gesmolten en we denken al aan de lente. En aan je communicatieplanning. Gebruik het promotiemateriaal voor de lente om de interactieve kinderboeken in de kijker te zetten. 

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Digitale kranten & tijdschriften

    Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Interactieve kinderboeken (Fundels)

    Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    E-boekenplatform cloudLibrary

    Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib