Produsele Coherent Digital disponibile acum în România

Mar 01, 2021
Adelina Andreescu

București, 23 februarie 2021

 

Enformation și Coherent Digital au încheiat un protocol de colaborare pentru promovarea în România a platformei de conținut informal Policy Commons și a bazei de date cu experiențe virtuale, Mindscape Commons.

 
Policy Commons este o platformă deschisă care facilitează găsirea, catalogarea și conservarea rapoartelor, documentelor de lucru, brief-urilor de politici publice și datelor a peste 5.000 de OIG-uri, ONG-uri, think tanks și centre de cercetare. Acesta este un serviciu complex care acoperă materiale digitale și de arhivă de la organizații interguvernamentale (OIG), precum OECD, ONU, Banca Mondială, FMI, FAO și UE, precum și organizații non-guvernamentale (ONG), precum Amnesty International și think tanks.

Oricine va putea folosi Policy Commons pentru a găsi conținutul de care are nevoie – accesul la text complet va fi oferit prin intermediul site-ului original, dacă este încă disponibil. Instituțiile abonate vor putea accesa copii de arhivă, conținut exclusiv și vor beneficia de o gamă completă de servicii de asistență, inclusiv metadate și statistici de utilizare.

„Așa cum am aflat la crearea OECD iLibrary, politicile publice vor avea un public mult mai mare atunci când sunt publicate folosind instrumentele și standardele create de comunitatea academică”, a spus Toby Green, fost Head of Publishing, OECD si cofondator Coherent Digital. „Cu toate acestea, majoritatea OIG-urilor, ONG-urilor și think tank-urilor nu folosesc astfel de sisteme și se bazează pe o strategie de difuzare web cu rezultate dezamăgitoare. Policy Commons asociază politicile publice disponibile cu metadatele de care au nevoie pentru descoperire, alocă elemente de identificare consecvente și păstrează o copie pe termen lung. Prin crearea unui punct unic de descoperire și garantarea accesului la text integral, cred că vom aduce un public mai larg și mai mare la acest conținut vital.”

Policy Commons s-a lansat în noiembrie 2020 cu peste 1,5 milioane de documente.

În luna octombrie 2020, Coherent Digital a lansat Mindscape Commons, prima bază de date cu experiențe de realitate virtuală pentru biblioteci. Mindscape Commons detaliază aproape 200 de experiențe captivante și interactive în asistență socială, consiliere și psihologie de la peste 100 de universități și 60 de organizații comerciale. Acest produs este conceput în mod special de către profesori și clinicieni din domeniul sănătății mintale pentru a fi captivant și interactiv. Actualizat continuu, acoperă o gamă variată de resurse, de la experiența VR „Becoming Homeless” a Universității Stanford, la studii de caz captivante pentru clienți, până la evaluări virtuale la domiciliu pentru asistenții sociali.

Despre Coherent Digital

Coherent Digital a fost înființată în 2019 de Stephen Rhind-Tutt și Toby Green cu scopul de a reuni conținutul informal (wild content) disponibil și de a-l face mai util. Valorificăm puterea tehnologiilor emergente pentru a crea identificatori unici și consecvenți pe o platformă care găsește, captează, etichetează și păstrează conținutul informal – îmbunătățind astfel practica, cercetarea, educația și binele public.

https://coherentdigital.net/

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.