Αθάνατες του Αζραέλ


Συγγραφέας : Κίσσα - Φραγκομίχαλου, Λίλα
Εκδότης : Angel Eyes Fantasy Art
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-85021-1-6
Σελίδες : 444
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Φανταστική λογοτεχνία

19.90 € 15.92 €




Ο Αζραέλ, ένας από τους Αρχαγγέλους του θανάτου, υπηρετεί την Άρχουσα Τάξη συλλέγοντας τις ψυχές των νεκρών. Καθήκον του είναι να τις οδηγεί στα μεταθανάτια πεδία που τους αρμόζουν. Όμως, ο Αρχάγγελος κρυφά παρεκκλίνει των δογματικών κανόνων. Και μαζί με τους παλιούς συντρόφους του από τον Κύκλο του Ιερού Θηλυκού, παραμένει πιστός σε έναν αρχαίο όρκο: «Όλοι όσοι με κακία έπραξαν, θα τιμωρούνται πάντα».
Τέσσερεις μυστικές αποστολές της ομάδας του Αζραέλ αποκαλύπτουν το αληθινό έργο του Κύκλου μέσα στον χρόνο. Από το Ασένοβγκραντ στο Λονδίνο και απ’ την Κόνιτσα μέχρι και τη Χουάρες, βασανισμένες ψυχές γυναικών ζητούν επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Άσμια, η Μάρθα και η Μαίρη Τζέην, η Εντόνα και η Σεσίλια που δολοφονούνται, είναι μονάχα μερικές από τις γυναίκες που αρνούνται το Φως και τη μετά θάνατον Λησμοσύνη που προσφέρει ο Αζραέλ. Η οργή που μαίνεται στις ψυχές τους, απειλεί να τις μετατρέψει σε αιμοδιψή στοιχειά. Ο Αρχάγγελος δεν έχει άλλη λύση απ’ το να τις κρατήσει κοντά του και να τις κάνει Αθάνατες.
Ποιοι όμως είναι στ’ αλήθεια ο Αζραέλ και οι σύντροφοί του; Και ποια αρχαία εγκλήματα της Δυναστείας των Δώδεκα, που έμειναν τότε ατιμώρητα, οδήγησαν στη δημιουργία του Κύκλου τους; Πώς γεννήθηκε ο τρομερός φύλακας-δαίμονας της Στύγας, ο τιμωρός των εγκληματιών; Και ποια είναι εκείνη η αγαπημένη, που επί αιώνες ψάχνει ο Αρχάγγελος ανάμεσα στις θνητές γυναίκες;
Η μεγάλη μάγισσα Εκάτη έχει προφητέψει ότι ο σκληρός κόσμος των ανθρώπων θα αρχίσει να αλλάζει με την επιστροφή του Ιερού Θηλυκού. Και η ειμαρμένη του Κύκλου είναι η επαναφορά της θεάς…

 


Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Αποφοίτησε το 1994 από την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλινών. Η έφεσή της προς τις ξένες γλώσσες την οδήγησε πολύ σύντομα στην τελειοποίηση των Αγγλικών και των Γαλλικών. Το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως assistant animator στη μοναδική τότε εταιρία παραγωγής κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, Artoon. Το 2002 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο αντικείμενο της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και εργάστηκε στον τομέα αυτό διδάσκοντας παιδιά και εφήβους επί πολλά έτη. Το 2006 εγκατέλειψε την πρωτεύουσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή τόσο για την οικογένειά της όσο και για την ίδια, και μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του συζύγου της, τη Χίο, όπου κατοικούν μαζί με την κόρη τους έως σήμερα. Διαθέτοντας έμφυτη και έντονη δημιουργική φαντασία, εκφραζόταν από παιδί μέσω της ζωγραφικής και του γραφικού σχεδίου (κυρίως ιαπωνικού manga), ενώ ταυτόχρονα διέθετε πάντα έφεση για τη λογοτεχνική αφήγηση και γραφή. Ανήσυχο πνεύμα, αρέσκεται στο να μελετά ενδελεχώς αντικείμενα όπως η Ιστορία της Τέχνης, η Λαογραφία και ο Πολιτισμός, ο εσωτερισμός, τα θεοσοφικά και μαγικά συστήματα, τα οποία και αντανακλώνται έντονα τόσο μέσω του χρωστήρα όσο και μέσω της πένας της. Από το 2011 έχει ξεκινήσει τη συγγραφή, την οποία μαζί με τη ζωγραφική αισθάνεται ως τα ικανοποιητικότερα μέσα έκφρασης της φαντασίας. Η "Angel Eyes" είναι ένας κόσμος φαντασίας που γεννήθηκε ως ιδέα στο μυαλό της δημιουργού τη χρονιά εκείνη και συνδυάζει πρωτότυπες εικόνες και κείμενα σε άμεση συνάφεια και αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Το Φεβρουάριο του 2015 πραγματοποίησε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου την πρώτη της ατομική έκθεση εικονογράφησης με τίτλο "Angel Eyes on canvas" με 67 έργα της.






e-mail Facebook Twitter