Η βίβλος των εκλεκτών


Συγγραφέας : Robert Athlyi Rogers
Εκδότης : Οξύ
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-436-800-6
Σελίδες : 128
Κατηγορίες : Αφρική - Ιστορία Κουλτούρα

6.99 € 4.89 €




Το βιβλίο που έθεσε τις βάσεις του κινήματος των Ρασταφάρι για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Στο σαλόνι του θα δει έναν πετεινό να βηματίζει στο φεγγάρι και τις μέλισσες πάνω στα τριαντάφυλλα στην Αφροδίτη. Τους εργάτες στον Άρη, τους απεργοσπάστες στη γη και την κόρη μου στο πανεπιστήμιο του Δία.

Οι εκδόσεις Οξύ με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουν, μέσα από τη σειρά Επίλεκτα και για πρώτη φορά στα ελληνικά, ένα από τα πλέον επιδραστικά βιβλία για την κουλτούρα της αφρικανικής φυλής.

Η Βίβλος των Εκλεκτών εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1924, μια εποχή άνθισης για κοινωνικά κινήματα που στόχευαν στην ανάδειξη της αφρικανικής κληρονομιάς στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού, και ήταν το πρώτο βιβλίο στον 20ό αιώνα που δημοσιεύτηκε από συγγραφέα γεννημένο στη νήσο Ανγκουίλα της Καραϊβικής: τον Ρόμπερτ Άθλι Ρότζερς, ιδρυτή και κήρυκα της αφροκεντρικής πίστης του αθλικανισμού, που οραματιζόταν την ένωση της καταπιεσμένης αφρικανικής διασποράς με τη «μητέρα» Αφρική. Πριν απαγορευτεί από τα αυταρχικά καθεστώτα της εποχής, η Βίβλος των Εκλεκτών (γνωστή και ως «Βίβλος των Μαύρων») πρόλαβε να διαβαστεί σε μαύρες κοινότητες από την Τζαμάικα ως τα ορυχεία της Νοτίου Αφρικής και να λειτουργήσει ως προάγγελος του κινήματος των Ρασταφάρι και του κύματος της ρέγκε μουσικής που ακολούθησε μερικές δεκαετίες αργότερα.

 







e-mail Facebook Twitter