Η Δύναμη του Ηθοποιού

Η Τεχνική Τσάμπακ
Συγγραφέας : Chubbuck, Ivana
Εκδότης : Εκδοτικός Όμιλος Ίων
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-508-326-7
Σελίδες : 504
Κατηγορίες : Δοκίμια Νεοελληνικό χιούμορ Διαδικτυακό σημειωματάριο (blog)

18.00 € 14.22 €




Η Τεχνική των 12 βημάτων της Ιβάνα Τσάμπακ που θα οδηγήσει τον ηθοποιό από το αρχικό σενάριο ως τη δόμηση ενός ολοζώντανου δυναμικού ρόλου, τώρα και στα ελληνικά, σε επιμέλεια και μετάφραση του Χρήστου ΒασιλόπουλουΓιώργου Καραμίχου.

Η Τεχνική Τσάμπακ αποτελεί την κορυφή της υποκριτικής του εικοστού πρώτου αιώνα για πολλά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής μας. Η Τσάμπακ πήρε τις θεωρίες των μεγαλύτερων δασκάλων υποκριτικής, όπως του Στανισλάβσκι, του Μάισνερ και του Χέιγκεν, και τις εξέλιξε με μεθόδους όπως η χρήση του εσωτερικού πόνου και των συναισθημάτων, όχι ως αυτοσκοπό μα ως έναν τρόπο δια-χείρισης και επίτευξης ενός στόχου. Το αποτέλεσμα είναι μια αληθινή ανθρώπινη συμπεριφορά - από την πηγή της - που δημιουργεί έναν χαρακτήρα ρεαλιστικό και καθηλωτικό.
Εκτός από την ιδιαίτερα αποτελεσματική διαδικασία των 12 βημάτων για τη δημιουργία ενός ζωντανού χαρακτήρα, το βιβλίο συμπεριλαμβάνει:
- Ανάλυση σεναρίου σε κλασικά και σύγχρονα σενάρια σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο
- Συναρπαστικές παρασκηνιακές αφηγήσεις για το πώς πολλοί διάσημοι ηθοποιοί τελειοποίησαν την τεχνική τους
- Παράρτημα με ειδικά εργαλεία υποκριτικής και ασκήσεις, όπως το πώς να νιώσεις σωματικά μεθυσμένος ή μαστουρωμένος, πώς να αναπαράγεις σωματικά συμπτώματα φόβου ή ψυχικής νόσου, πώς να υποδυθείς αποτελεσματικά έναν κατά συρροή δολοφόνο ή πώς να δημιουργήσεις ερωτική χημεία με τον παρτενέρ σου.






e-mail Facebook Twitter