Κοινωνική εργασία : Από τη θεωρία στην πράξη

Ένας απαραίτητος οδηγός
Συγγραφέας : Payne, Malcolm
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-499-372-7
Σελίδες : 384
Κατηγορίες : Κοινωνική εργασία

27.00 € 18.63 €




Σε αυτό το σαφές και εξαιρετικά δομημένο βιβλίο, το οποίο καλύπτει θεματολογικά τόσο τις θεωρητικές γνώσεις όσο και τις γενικές έννοιες της εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη, ο διακεκριμένος συγγραφέας Malcolm Payne μας δείχνει πώς να εργαζόμαστε με τις κύριες θεωρίες και τις τεχνικές της κοινωνικής εργασίας, και παράλληλα πώς να εντοπίζουμε τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς της κάθε θεωρητικής προσέγγισης.

Το βιβλίο:
• Εξερευνά τη διαδικασία της κοινωνικής εργασίας από την αρχική επαφή έως τη λήξη της συνεργασίας με τα εξυπηρετούμενα άτομα, ομάδες και κοινότητες.

• Καλύπτει όλο το φάσμα των θεωριών και των μεθόδων που χρειάζεται να γνωρίζουμε ως επαγγελματίες.

• Εξετάζει τις τεχνικές της εφαρμογής της κοινωνικής εργασίας στην πράξη, αλλά και τις ιδέες που τροφοδοτούν την πρακτική εφαρμογή.

Το συγκεκριμένο σύγγραμμα συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά της θεωρίας της κοινωνικής εργασίας χωρίς να τα υπεραπλοποιεί, δίνοντας τη δυνατότητα σε φοιτήτριες/φοιτητές και επαγγελματίες να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να αντιληφθούν πώς η καθημερινή πρακτική της κοινωνικής εργασίας εφαρμόζει τις θεω­ρητικές ιδέες. Αποτελεί μια πολύτιμη πηγή για φοιτήτριες/φοιτητές και νέες/νέους ειδικευμένες/ειδικευμένους επαγγελματίες στην κοινωνική εργασία και σε συναφείς τομείς, κάνοντας παράλληλα τις συνδέσεις τόσο με κλασικά όσο και με σύγχρονα κινήματα στην κοινωνική εργασία.

 







e-mail Facebook Twitter