Knjižnica - izum.si
KNJIŽNICA
Knjižnica IZUM je specialna knjižnica, ki deluje v okviru Instituta informacijskih znanosti v Mariboru. Ustanovljena je bila še v okviru Računalniškega centra Univerze v Mariboru. Leta 1989 je knjižnica postala aktivna članica sistema COBISS. Svoje prostore ima v pritličju IZUM-ove zgradbe v Prešernovi ulici 17 v Mariboru.
Fond knjižnice predstavlja literatura s področja bibliotekarstva, informacijskih znanosti in računalništva, na voljo pa je tudi nekaj gradiva s področja ekonomije in tehnike. Pomemben del fonda so serijske publikacije. Gradivo je postavljeno po področjih.
Člani IZUM-ove knjižnice so zaposleni v IZUM-u. Članom drugih knjižnic je gradivo dostopno v čitalnici, kjer je na voljo 6 čitalniških mest in računalnik, ali po medknjižnični izposoji.
Knjižnica je odprta vsak delavnik med 8. in 12. uro.
NaslovInstitut informacijskih znanosti
Knjižnica
Prešernova ulica 17
2000 Maribor
Slovenija
Telefon02 2520 389
Telefaks02 2524 336
E-poštaknjiznica@izum.si
Medknjižnična izposojaillizum@izum.si
Kontaktna osebadr. Renata Zadravec Pešec
Medknjižnična izposoja za člane knjižnice IZUM
Prek medknjižnične izposoje naročamo le strokovno in študijsko gradivo za člane knjižnice IZUM. Študijsko gradivo naročamo samo, kadar ni dostopno v nobeni izmed mariborskih knjižnic. Rok izposoje in pogoji uporabe so odvisni od knjižnice, ki gradivo posodi. Gradivo, ki ga nima nobena slovenska knjižnica, naročamo iz tujine prek UKM, NUK ali CTK.
Medknjižnična izposoja za naročnike iz Slovenije ali tujine
Člani drugih knjižnic si lahko gradivo iz fonda knjižnice IZUM izposojajo prek svoje knjižnice. Medknjižnično izposojamo monografske publikacije in posamezne številke serijskih publikacij ter kopije člankov.
Gradivo lahko naročite:
Rok dobave:
Rok izposoje:
Za daljši čas izposoje se je treba dogovoriti posebej.
Prešernova ulica 17
2000 Maribor, Slovenija
izum@izum.si
02 2520 331
Centrala
02 2520 333
Klicni center
Varstvo osebnih podatkov
Piškotki
© 2020 IZUM. Vse pravice pridržane.
Spletišče uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo boljšo uporabniško izkušnjo ter optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali klikom na "V redu" se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij o piškotkih si lahko preberete na podstrani Politika piškotkov
V reduNe sprejmem